tagliatelle - 1143 przepisów (strona:41/77)

Gotowanie z Ojami 137

Jakiś czas temu, a dokładnie w październiku Ojami zorganizowało konkurs na nowe danie, które miało trafić do ich menu. I tak oto w listopadzie mój przepis na tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta trafiło do menu Ojami. Ponieważ nie wypada mi zachwalać własnego przepisu najlepiej będzie, jeśli sami go spróbujecie i ocenicie zamawiając tutaj . Dodam tylko

Bez Cebuli
Tagliatelle z kurczakiem i porem w sosie śmietankowym 135

Makaron z kurczakiem i porem w sosie śmietankowym to prosty i szybki obiadek. Dla podkręcenia smaku polecam dodać kilka kaparów. składniki: 400 g makaronu, u mnie tagliatelle nidi Malma 600 g piersi z kurczaka 1 cebula 150 g pora ( biała i jasnozielona część ) 300 ml śmietanki 30 % sól,pieprz olej kokosowy kapary świeżo zmielony kolorowy pieprz Pierś pokroić w średnią

Monia miesza i gotuje
Tagliatelle z sosem bazyliowo kaparowym 134

Składniki na 3 porcje: 250 gram makaronu Tagliatelle, u mnie z Lubelli 600 gram filetu z indyka olej do obsmażenia indyka sos: 2 łyżki gotowego pesto bazyliowego 2 łyżki kaparów 150 ml śmietany do zup niepełna łyżka mąki woda lub bulion sól, pieprz, liść 2 szt, ziele 3 szt Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Indyka obsmażamy

Życie zaczyna się w kuchni
Risotto z gruszkami, orzechami i gorgonzolą 184

zasadzie tytuł powinien brzmieć risotto z biedronki bo przepis zaczerpnęłam z gazetki promocyjnej „ITALY”. Gotowałam kiedyś tagliatelle z ich przepisu i wyszło super więc teraz też postanowiłam spróbować bo wszystkie składniki bardzo lubię. I tym razem się nie zawiodłam. Polecam. Dla dwóch osób proponuję tylko zrobić z połowy porcji bo mi wyszło jak dla pułku wojska – połowa

Mama z miasta
Dzika przyjemność 209

dyni pokrojonego w kostkę (ja dałam 3 marchewki i kawałek selera bo nie miałam dyni) 1/3 szklanki śmietanki 30% (ja dałam 18%) sól, pieprz makaron – u mnie tagliatelle Wykonanie: Mięso smażymy na oliwie z dodatkiem łyżki masła do zrumienienia. Zalewamy bulionem i dusimy ok godziny. Jeśli używamy marchewki i selera to je obieramy, kroimy i dorzucamy do mięsa. Osobno

Mama z miasta
Awaryjny makaron z tunczykiem 133

ucierpi. Natomiast w kwestii oliwek nadzianych anchois, można kupić naprawdę małe puszki, w której mieści się ich raptem 10 - 15.  SKŁADNIKI (4 porcje) 1 opakowanie makaronu spaghetti lub tagliatelle 1 puszka rozdrobnionego tuńczyka w wodzie lub sosie własnym 1 puszka pomidorów lub passaty 10 oliwek z anchois* 50-60 g świeżego szpinaku baby parmezan lub inny twardy

Kuchnia od dwojga
Tagliatelle z boczkiem w sosie serowym 192

boczkiem a do tego kremowy sos serowy - pychota! Dzisiejszy obiad to błyskawiczne danie - w czasie gotowania makaronu przygotujesz cały sos :) Składniki na 3 porcje: ok. 300 g makaronu tagliatelle - fale nr 45 25 dag boczku - wędzonego parzonego 1 średnia cebula ok. 200 ml śmietanki 18% 3 serki topione kremowe (300g) 2 łyżki startego parmezanu zioła prowansalskie - 1 płaska łyżeczka ostra

Alutka-Gotuje
Makaron ze szpinakiem 208

makaron ze szpinakiem. Być może część z Was nie wie, dlaczego warto jeść szpinak – jeśli tak jest to polecam przeczytać TEN ARTYKUŁ . Makaron ze szpinakiem – składniki makaron tagliatelle paczka świeżego szpinaku – 300g 2 -3 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 topiony serek śmietankowy sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej Makaron ze szpinakiem – przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Włoskie smaki (kulinarna fotorelacja podróży poślubnej) 104

Wyjątek stanowi dla nas włoska pizza, ponieważ zbyt bardzo utrwalił nam się wizerunek przeładowanej "polskiej" wersji pizzy. W pamięć zapadły nam między innymi niesamowite lasagne, penne z grzybami, cantuccini, tagliatelle bolognese, sery oraz szynki regionalne, przetwory z truflami, kanapka ze świnką oraz włoskie słodkości. Nie zapominajmy też o winach! :) Szczególnie dziękujemy przewodniczkom, które pokazały nam wspaniałe miejsca degustacyjne we Florencji

Karola gotuje
Makaron z sosem pieczarkowo kalafiorowym 109

sycący i dobry. 30 dkg pieczarek 1/2 kalafiora 1 por biała część 200 g śmietany 18 % ukwaszonej 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka mąki krupczatki sól, pieprz 150 g makaronu tagliatelle masło klarowane natka pietruszki Por kroję w krążki i przesmażam na maśle klarowanym. Wykładam na talerz. Pieczarki myję, kroję i przesmażam na patelni, dodaję por, doprawiam sola, pieprzem. Kalafior dzielę

wesoła kuchnia
Cukiniowe spaghetti z cielęcymi kotlecikami 251

sól, pieprz Przygotowanie: Spaghetti z cukinii:   Czosnek i cebulę drobno posiekać. Bazylię porwać na mniejsze części. Cukinię obrać, umyć. Używając obieraczki do warzyw ciąć długie paski na wzór tagliatelle. Rozgrzać olej na patelni. Wrzucić cebulę, czosnek. Smażyć do zeszklenia. Następnie dodać cukinię, bazylię, sól i pieprz. Wymieszać. Smażyć na maksymalnym ogniu przez około 4 minuty. Dorzucić parmezan. Wymieszać

Jaglusia
Makaron szpinakowy z sosem serowo-pieczarkowym 99

danym momencie lodówka. Wyszedł zaskakująco dobrze i zagościł na stałe w domowym menu. Sławek zjadł, ale wolałby schabowego! Składniki dla 4 osób: • makaron szpinakowy tagliatelle 400 g • 250 g sera mascarpone • 500 g pieczarek • 3 ząbki czosnku • 1 puszka pomidorów krojonych • olej do smażenia • sól, pieprz do smaku • suszona bazylia, oregano • 200 g sera

To co kocham
Zupa jagodowa 169

raczyliśmy się przez kilka dni różnymi specjałami jagodowymi. Składniki: • 1 szklanka jagód • 1 litr wody • 1/2 szklanki śmietanki 30% • 1 cukier waniliowy • 2 łyżki cukru • szczypta soli • makaron tagliatelle – wstążki Wykonanie: • Jagody zagotować, dodać cukier i cukier waniliowy. • Wlać śmietankę i zmiksować zupę. • Podawać z makaronem, u mnie szerokie wstążki

To co kocham
Makaron z pesto buraczkowym / Pasta with beetroot pesto 192

food processor. Blitz until smooth and creamy adding pasta cooking water to thin the sauce if necessary. Season with salt, pepper and sugar to taste. Mix the tagliatelle with beetroot pesto and serve immediately sprinkled with some walnuts and grated Parmesan. Enjoy! Artykuł Makaron z pesto buraczkowym / Pasta with beetroot pesto pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy