tagliatelle - 1143 przepisów (strona:32/77)

Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi 208

tracicie :) Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to niezwykle szybkie w przygotowaniu danie, które zachwyci niejedno podniebienie. Do przygotowania tego dania możecie wykorzystać dowolny makaron – razowy, pszenny, tagliatelle albo spaghetti. My skorzystaliśmy z kolorowego makaronu spaghetti. Poniżej znajdziecie listę składników oraz prosty przepis… zatem do dzieła. Zróbcie pyszny obiad, albo romantyczną kolację :) Składniki 150g makaronu 200g krewetek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Świeży makaron z pesto z rukoli i pieczonymi pomidorkami 150

zadowalający. Lekko pikantne pesto z rukoli, ze słodką nutą pieczonego czosnku, a do tego aromatyczne, pieczone pomidory to duet doskonały. Składniki (na 2 porcje): 200g świeżego makaronu – użyłam tagliatelle z Lidla 250g pomidorków koktajlowych – użyłam truskawkowych 2 gałązki rozmarynu 3 ząbki czosnku odrobina oliwy z oliwek do skropienia sól i pieprz do smaku Pesto z rukoli: 50g rukoli

Smaczna Strona
Makaron z łososiem w kremowym sosie winnym 179

serowego sosu jaką daje gorgonzola. Obiecuję, że będzie wyśmienicie i każdy poprosi o dokładkę. Może od razu przygotuj więcej Jest to danie kuchni włoskiej więc wybrałam klasyczny włoski makaron tagliatelle. Pochodzi z regionu Emilia-Romagna i jest w kształcie długich, płaskich wstążek. Jego porowata i szorstka faktura jest wprost idealna do gęstych sosów. Jeśli nie masz takiego pod ręką

Słodkie Gotowanie
Wstążki w maślanym sosie ze szparagami– obiad w 15 minut 205

Lurpak Premium Miks ? Koniecznie zgłoście swoją potrawę do konkursu TUTAJ! SKŁADNIKI proporcje na 2 porcje 70g LURPAK PREMIUM MIKS (3 pełne łyżki stołowe, z górką) 120g szerokiego makaronu – tagliatelle, fettucine albo pappardelle 1 pęczek (ok.500g) młodych, równych, zielonych szparagów (poza sezonem szparagowym 300g szpinaku baby) 2-3 średniej wielkości ząbki czosnku 3-4 łyżki startego parmezanu lub sera Pecorino

Karo in the Kitchen
Tagliatelle z kurczakiem, marchewką i groszkiem 142

Bardzo szybkie danie, bardzo smakowite więc zabierajcie się za gotowanie a po parunastu minutach obiad na talerzu. Smakowicie i prosto, zapraszam. Tagliatelle z kurczakiem, marchewką i groszkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tagliatelle z nameko i pesto z liści rzodkiewki 114

danie, tak jak to ja sobie przygotowałem, w ramach szybkiego smutnego jedzenia w pracy jak to się potocznie nazywa, albo bento, jak mówią w stolicy :) Składniki: - grzybki nameko - makaron tagliatelle - liście rzodkiewki - olej - nasiona słonecznika (opcjonalnie) Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Liście rzodkiewki miksujemy z małą ilością oleju. Możemy dodać słonecznika. Grzybki smażymy, dodajemy makaron, chwilę podsmażamy

Kryzysowa Książka Kucharska
Sałatka ze szparagów z halloumi 112

miodu, 4 łyżki oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia lub oliwy, Szparagi umyć, odłamać końce (końce zawsze zostawiam i dodaję na przykład do zupy...), pokroić w plasterki podłużne (tak jak tagliatelle) lub w ukośne. Ser cienko pokroić, ja kroję nożem do obierania warzyw. Sos: musztardę wymieszać z cytryną i miodem – doprawić do smaku solą. Następnie mieszając dodać olej. Polać sosem sałatkę

królestwo garów
Pieczone szparagi z cytryną i parmezanem 122

zielonymi szparagami sałatka ze szparagami i mozzarellą makaron z sosem szparagowym tarta ze szparagami i pomidorami najprostsza tarta z zielonymi szparagami tarta z zielonymi szparagami wiosenna sałatka ze szparagami tagliatelle ze szparagami Pieczone szparagi z cytryną i parmezanem Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 pęczek fioletowych szparagów 1 cytryna sól morska świeżo zmielony czarny pieprz płatki

Kulinarne przygody Gatity
Poniedziałek: Szybki makaron chiński z sosem imbirowo-szczypiorkowym 165

gotowe. Przepis wzięliśmy z saveur.com , ale można go znaleźć na wielu blogach i serwisach kulinarnych. Oryginalnie pochodzi z restauracji Momofuku w Nowym Jorku. Składniki: Makaron pszenny chiński lub tagliatelle (200 g) Kawałki pieczonego kurczaka Cukinia lub dowolne warzywa Sos sojowy do podania do przyprawienia gotowego dania (według uznania) Sos 3-4 pęczki szczypioru 5 łyżek tartego imbiru 1/4 szklanki oleju

Niedzielny kucharz
Mega szybki makaron chiński z imbirowo-szczypiorkowym sosem 134

gotowe. Przepis wzięliśmy z saveur.com , ale można go znaleźć na wielu blogach i serwisach kulinarnych. Oryginalnie pochodzi z restauracji Momofuku w Nowym Jorku. Składniki: Makaron pszenny chiński lub tagliatelle (200 g) Kawałki pieczonego kurczaka Pomidorki Sos 3-4 pęczki szczypioru 5 łyżek tartego imbiru 1/4 szklanki oleju roślinnego Łyżka sosu sojowego Łyżeczka octu winnego Łyżeczka soli Przygotowane: Krok 1 Przy

Niedzielny kucharz
Makaron z kurczakiem i cukinią 250

przede wszystkim czasu na coś wyszukanego. Ponadto kolorystyka tego dania przyciąga nawet największego niejadka do spróbowania go. Przepis i listę niezbędnych składników przedstawiam poniżej. Składniki: 350 g makaronu Tagliatelle 2 średnie cukinie 2 średnie marchewki 4 łyżki oleju do smażenia 250 g piersi z kurczaka Sól Pieprz Kiełki soi 2 łyżki ketchup Makaron z kurczakiem i cukinią – przepis: Makaron

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szparagowa misa rozmaitości 125

zielonymi szparagami sałatka ze szparagami i mozzarellą makaron z sosem szparagowym tarta ze szparagami i pomidorami najprostsza tarta z zielonymi szparagami tarta z zielonymi szparagami wiosenna sałatka ze szparagami tagliatelle ze szparagami Szparagowa misa rozmaitości Czas przygotowania: 15 minut Składniki: pęczek zielonych szparagów 6 ugotowanych w mundurkach młodych ziemniaków 3 jajka ugotowane na twardo 1 pęczek rzodkiewek świeże zioła

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z wędzonym łososiem i pistacjami 150

Składniki : • 250g makaronu tagliatelle lub pappardelle • 150 ml śmietany kremówki 30-36% • 100g wędzonego łososia • skórka otarta z 1/2 cytryny (tylko żółta cześć) • sól, pieprz • spora garść roszponki • garść pistacji posiekanych Przygotowanie : Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy al dente. Odcedzić zostawiając minimalną ilość wody (ok.1/3) szklanki. Makaron z powrotem wrzucić do garnka. Dodać kremówkę, skórkę z cytryny

KUCHNIA POLSKA
Najlepsze przepisy na szparagi 121

szparagami Ziołowa sałatka ze szparagami Sałatka z mozzarellą Wiosenna sałatka ze szparagami Risotto ze szparagami Zielona pizza ze szparagami Szparagi z sadzonymi jajkami Omlet ze szparagami i pieczarkami Tagliatelle ze szparagami Makaron z sosem szparagowym Pizza z zielonymi szparagami Tartaletki ze szparagami Tarta ze szparagami Tarta z zielonymi szparagami Makaron pełnoziarnisty ze szparagami Pieczone szparagi Szparagi z sezamem

Kulinarne przygody Gatity
Makaron ze szpinakiem i łososiem 116

spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami Makaron ZE SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 15 minut Składniki: – 250 g makaronu tagliatelle lub parpadelle – 3 ząbki czosnku – 4 łyżki śmietany 18% – 100-150 g wędzonego łososia – 80-100 g sera pleśniowego z niebieską pleśnią – 2 garści świeżego

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania