osób) - 4 gniazdka makaronu tagliatelle - 1 brokuł - 2 garści orzechów - 3 łyżki śmietany 18% - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy al dente w osolonym wrzątku, makaron również. brokuła podsmażamy, dodajemy śmietanę
Gocha gotuje!osób) - 250 g makaronu tagliatelle (u mnie pasta fresca mamma mia z lidla) - 3-4 łyżki oliwy z oliwek - 3 ząbki czosnku - 1 papryczka chili - 1 puszka pomidorów bez skórki - 1 garść bazylii - 0,5 łyżeczki soli S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: makaron gotujemy
Gocha gotuje!pyszne i w dodatku z makaronem? Ja bardzo - i do tego w wersji "odchudzonej" :) SKŁADNIKI (na 4 duże porcje - 1 porcja ok. 500 kcal) 400 g makaronu pełnoziarnistego tagliatelle 300 g filetu z piersi indyka 450 g mrożonego szpinaku 400 ml jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz, sól gałka muszkatołowa PRZYGOTOWANIE
Moje Kuchenne RewelacjePyszny i co najważniejsze szybki pomysł na makaron :) Dobry sposób na wprowadzenie większej ilości ryb do jadłospisu :) SKŁADNIKI (dla 4 osób) 350 g makaronu - u nas tagliatelle (najlepiej razowy - akurat nie dostałam w sklepie) 1/2 cebuli 2-3 ząbki czosnku 400 g świeżego łososia 200 g mrożonego groszku 150 g jogurtu naturalnego 100 g serka ricotta (ewentualnie mascarpone) 1 łyżka
Moje Kuchenne Rewelacjeduża cebula - 4 ząbki czosnku - dwie łyżki masła - sok z połowy pomarańczy - łyżka soku z cytryny - sól morska - pieprz kolorowy świeżo mielony - ok 60 g parmezanu - 1/2 opakowania makaronu tagliatelle Dorsza kroimy w podłużne kawałki. W miseczce mieszamy składniki marynaty: sok wyciśnięty z pomarańczy i cytryny + sól morska i pieprz kolorowy. Marynatą zalewamy dorsza i odstawiamy
Cook&Loverównież pięknie się prezentowały? Koniecznie w takim razie skorzystaj z 10% zniżki na produkty #Ambition w sklepie Dajar . Zniżka dostępna na hasło „ZDROWE-GOTOWANIE”. Składniki Ilość porcji: 2 Makaron tagliatelle – 150 g Dynia – 100 g Boczek – 100 g Szpinak – 150 g Jajka – 2 szt. Ser parmezan lub grana padano – 80 g Czosnek
ale PysznieDzisiaj kolejna kresowa propozycja, jednak podana trochę inaczej. Nie klasycznie z ziemniakami, ale ze świeżym makaronem tagliatelle. Mówię Wam, że pyszne połączenie. Po przeczytaniu składników można się nieco przestraszyć, że słonina, że smalec
gotować!rybą :( Ale może... jednak się skuszą i chociaż spróbują :) Makaron z pomidorami i tuńczykiem - składniki: puszka pomidorów (najlepiej krojonych) puszka tuńczyka w sosie własnym 1 cebula makaron tagliatelle sól cukier pieprz oregano olej kokosowy ser żółty Makaron z pomidorami i tuńczykiem - przepis: Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na odrobinie oleju. Jak będzie szklista dodajemy pomidory z puszki. Całość dusimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pizzy i gotuje wyborną zupę. Trufle znajdują jeszcze inne, ekskluzywne zastosowania. Oto jeden z najprostszych przepisów na popularne danie z grzybami, którego przygotowanie zajmuje kwadrans. Składniki: 350 g makaronu tagliatelle 400 g prawdziwków 2 ząbki czosnku pietruszka oliwa, sól, pieprz grana padano (do posypania) Oczyszczone, obrane i pokrojone na kawałki (może być kostka lub plasterki) grzyby solimy i odstawiamy
Bon Ton Italiadodać go, gdzie tylko się da. Makaron ze szpinakiem jest daniem bardzo prostym i nie ma szans żeby się nie udało. Na 4 porcje zużyłam: około 400 g makaronu tagliatelle 4-6 ząbki czosnku średniej wielkości cebulę 200-300 ml śmietanki 30% łyżkę startego parmezanu 4-5 łyżek oliwy sól, pieprz szczyptę gałki muszkatołowej duuuuuuuużo świeżego szpinaku :) jak dla mnie
Pichceniomania(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 100 -150 g boczku wędzonego 200 g serka topionego 120 ml śmietany 1/2 łyżki mąki 3 ząbki czosnku sól, pieprz makaron tagiatelle
Domowy Smak Jedzeniarazem w moje trafił dosyć mięsisty kawałek łososia. Kilka dodatkowych składników i powstała przepyszna kolacja, do zrobienia której, zapraszam również Was. Składniki: 250g fileta z łososia 200g makaronu tagliatelle 50g szpinaku świeżego 50g rukoli 50g orzechów nerkowca 2 ząbki czosnku kilka pomidorków cherry 100ml oliwy z oliwek sok z cytryny sól pieprz cukier Przygotowanie: Filet z łososia dzielimy wzdłuż
Jacob Tastesadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: makaron tagliatelle (najlepiej domowy, przepis tutaj ) 1 świeży brokuł lub mrożone różyczki 250 ml śmietany kremówki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz tłuszcz do smażenia dodatkowo: ser grana padano wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Brokuła rozdzielamy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy
Domowy Smak JedzeniaDziś mamy dla Was kolejną propozycję na danie z domowym makaronem – proste, szybkie a przede wszystkim pyszne tagliatelle z grzybami i prosciutto
Kuchenne Wariacje