tagliatelle - 1143 przepisów (strona:18/77)

Tagliatelle z indykiem w rozmarynie 205

Świadomość produktów, ich smaku zamkniętego w jakości jest gwarancją kulinarnego sukcesu. W swojej kuchni starannie dobieram składniki, bo przecież gotuję dla tych, których kocham:) Dziś zapraszam na:  Tagliatelle z indykiem w rozmarynie Składniki: makaron Tagliatelle Lubella 2 sznycle z indyka kilka gałązek rozmarynu (lub 1 łyżeczka suszonych ziół) 300g pieczarek 3 ząbki czosnku 200 ml białego wina sól

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tagliatelle z kurczakiem i sosem śmietanowym 173

obiad proponuję pyszny makaron z kurczakiem i sosem śmietanowym.                                         Tagliatelle z kurczakiem i sosem śmietanowym Składniki : makaron tagliatelle -400 g kostka bulionowa - 1 szt filet z kurczaka - 1 szt podwójna śmietana - 18 % - 150 ml mąka - 2 łyżki czosnek - 1 ząbek

Kuchnia Danusi
Tagliatelle w sosie z suszonych grzybów 180

ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Tagliatelle w sosie z suszonych grzybów   Składniki: makaron typu tagliatelle (ilość wedle uznania) 1 szklanka suszonych grzybów 0,5 kg mięsa wieprzowego 1 cebula 2 łyżki śmietany 1-2 łyżki

Smaki Natalii
Tagliatelle z indykiem i szpinakiem 267

makaron to włoski specyfik? Skąd by jednak nie pochodził, to każdy zgodzi się z tym, że pomaga w wyczarowaniu cudów. Ja dzisiaj zapraszam do spróbowania szybkiego i smacznego tagliatelle z indykiem i szpinakiem. Składniki: 150g makaronu tagliatelle 200g mięsa z indyka 400g świeżego szpinaku 300ml śmietany kremówki 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oleju sól cukier kilka

Jacob Tastes
Przepis na makaron-szybko i łatwo 282

przepis na makaron z kurczakiem i cukinią w sosie mascarpone. Bardzo łatwe danie do przyrządzenia, które zajmuje niewiele czasu. Przepis na makaron Składniki: 4 porcje 300 g makaronu tagliatelle ze szpinakiem, u mnie świeży, 350 g kurczaka, filet z piersi lub ud 1 cukinia 1 ząbek czosnku 1 szalotka 250 g mascarpone 3 łyżki parmezanu 1 łyżka posiekanego koperku sól(...)Pokrój cukinię na słupki i dodaj do mięsa. Smaż aż mięso i cukinia lekko się zrumienią. Następnie dodaj mascarpone, parmezan i koper. Przypraw solą i pieprzem. Zagotuj sos. ugotuj tagliatelle lub inny makaron al dente. Ja kupiłam świeży makaron, więc zajęło mi to jedynie 3 minuty. Odcedź makaron ale zachowaj wodę. Dodaj makaron do sosu i wymieszaj. Sos na pewno

codojedzenia
Czarne tagliatelle z krewetkami 160

danie to moja interpretacja włoskiego tagliatelle al nero di seppia con gamberi . Zrobiłem je po swojemu, tak, jak najbardziej lubię i bez sztywnego przestrzegania włoskich receptur. To proste i ekspresowe danie z pewnością posmakuje każdemu makaroniarzowi. Jeśli akurat nie znajdziesz na sklepowej półce makaronu barwionego atramentem z kałamarnicy, to użyj tradycyjnego. Na pewno będzie równie smacznie, tylko mniej kontrastowo(...)talerzu. :) * SKŁADNIKI na 2 porcje 250 g makaronu tagliatelle barwionego atramentem z kałamarnicy 250 g dużych krewetek (obranych i oczyszczonych) pół pęczka natki kolendry (opcjonalnie pietruszki) 2 ząbki czosnku 2 małe cebule dymki 1 czerwona papryczka chili 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska do smaku 2 ćwiartki cytryny do podania * PRZYGOTOWANIE Nastaw wodę na makaron

Food Square
PULPETY W SOSIE POROWO-PIECZARKOWYM 216

Odmiana tradycyjnego obiadu, małe pulpeciki zatopione w sosie porowo – pieczarkowym podane z makaronem tagliatelle    SKŁADNIKI Pulpety: 25 dag mielonej łopatki wieprzowej, 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny, sól, pieprz, 1 kajzerka czerstwa, 1 jajko, mąka do obtoczenia, 3-4 łyżki oleju Sos: 6 pieczarek, pół pora, 200g śmietany 30%, 100 g sera topionego, 100 g sera feta, sól, pieprz(...)Dodatkowo: makaron tagliatelle WYKONANIE Pulpety: Bułkę moczymy w wodzie, następnie odciskamy z nadmiaru wody. Do miski wkładamy mięso, bułkę, jajko, dodajemy przyprawy, wyrabiamy masę. Z powstałej masy formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w mące, smażymy na oleju z każdej strony na patelni. Po usmażeniu pulpeciki odkładamy na talerz. Sos: Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki. Pora kroimy w półplastry. Pieczarki

słodki bratek
Makaron ze szpinakiem 154

osobom z problemami reumatycznymi albo urologicznymi.  Tyle o szpinaku w dużym skrócie,bierzmy się w końcu do dzieła, obiad czeka. :) Dzisiaj mój ulubiony makaron właśnie ze szpinakiem. TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM  i  PESTKAMI SŁONECZNIKA Składniki: (1 duża porcja)  makaron tagliatelle 2 spore garści świeżego szpinaku typu baby 70 g sera lazur 4 - 5 łyżek śmietany 2 ząbki

Bon appetit mon amie
Włoska uczta 218

knajpę we Wrocławiu, Liberta7. Dania tworzone przez cudnego Salvadore, zawsze smakują wyśmienicie. To prawdziwa uczta dla podniebienia. Dlatego Włochy to kraj w którym mogłabym mieszkać. Dziś natomiast przyrządziłam makaron tagliatelle z cukinią, pieczarkami, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami. Składniki: makaron tagliatelle cukinia 3 pieczarki fasolka szparagowa (moja jest mrożona) 3 suszone pomidory garść szpinaku 4 ząbki czosnku suszony czosnek niedźwiedzi

Bike By Life
Tagliatelle z karczochami 133

próbowaliście takiego połączenia ? Karczochy w polskiej kuchni zdobywają coraz większe powodzenie.  Składniki 300 g makaronu tagliatelle pół małej czerwonej cebuli 150 g surowego wędzonego boczku 300 g serc karczochów (użyłem mrożonych) 20 ml białego wytrawnego wina szczypta szafranu 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine sól pieprz starty parmezan   Przygotowanie   Boczek pokroiłem w kostkę, podsmażyłem krótko(...)minut. W miarę potrzeby, gdy na patelni zrobi się zbyt sucho można dolać trochę wody. W trakcie gotowania dodałem boczek, który wcześniej podsmażyłem. Wszystko doprawiłem solą i pieprzem. Ugotowałem tagliatelle w dużym garnku. Podczas gotowania makaronu nabrałem trochę wody z garnka, którą rozcieńczyłem szafran. Makaron ugotowałem al dente, odcedziłem i przełożyłem bezpośrednio na patelnie z karczochami i boczkiem. Zwiększyłem ogień

R'n'G Kitchen
Prawdziwa carbonara 193

Prawdziwa, włoska carbonara (Danie jednoosobowe) Powinnam była napisać "Prawdziwa, włoska carbonara z niewłaściwym makaronem". No niestety, zabrakło mi w domu tagliatelle. Ale sos jest jak najbardziej właściwy. Bo nie wiem czy wiecie, ale włosi nigdy nie dodaliby do carbonary śmietany. To jest nasz wymysł, aby ją dodawać. Sos składa się z jajka lub samego żółtka i jest naprawdę pyszny(...)wiem po co ktoś zaczął tam pchać śmietanę. Składniki: 70g makaronu tagliatelle 40g boczku (najlepiej pancetty) jajko lub żółtko i trochę wody z gotowania makaronu mała garstka pietruszki 20g tartego parmezanu Przygotowanie: Makaron gotuj według instrukcji na opakowaniu. Na suchą patelnię wrzuć boczek pokrojony na małe kawałeczki i podsmaż, aż się lekko zarumieni. Do małej miseczki wbij jajko

Moja Micha
Tagliatelle ze szpiankiem i łososiem 190

Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki (na 1 porcję) - filet z łososia (ok. 100g), - porcja makaronu Tagliatelle (ok. 50g), - szpinak świeży lub mrożony (ok. 100g), - 2 łyżki jogurtu greckiego (ok. 50g), - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10g), - ząbek czosnku, - sok z cytryny, - przyprawy: sól, pieprz. Sposób przygotowania(...)łososia smażymy na patelni teflonowej po ok. 7 min z każdej strony. 6. Makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. 7. Łososia nakładamy na makaron wymieszanym z sosem szpinakowym. Tagliatelle jest bogate w: - żelazo (pochodzące ze szpinaku), które odpowiada za prawidłowy transport tlenu, - kwasy omega-3 (pochodzące z łososia), które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Tagliatelle z łososiem i szpinakiem 169

Musze przyznać, że mimo, iż lubię makarony i często robię na obiad to makaron tagliatelle poznałam w sumie niedawno, a to za sprawą programów kulinarnych. Postanowiłam w końcu zakupić tę nowość i zrobić coś fajnego podpatrzonego, poczytanego i wyszło bardzo smaczne danie, które nie raz gościło już na moim stole. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10- można użyć śmietany(...)jednak z trzydziestką jest o niebo lepsze. Najlepiej łodygi szpinaku te grubsze i dłuższe pourywać. Składniki: 250 g  makaronu tagliatelle 250 g filetu z łososia 250 g świeżych liści szpinaku 300 g. śmietany 30% 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz ser do posypania Czosnek siekamy, cebulę kroimy w grubą kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na złoto

Kubki smaku