PULPETY W SOSIE POROWO-PIECZARKOWYM

PULPETY W SOSIE POROWO-PIECZARKOWYM

PULPETY W SOSIE POROWO-PIECZARKOWYM

Przepis na : obiad

Odmiana tradycyjnego obiadu, małe pulpeciki zatopione w sosie porowo – pieczarkowym podane z makaronem tagliatelle    SKŁADNIKI Pulpety: 25 dag mielonej łopatki wieprzowej, 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny, sól, pieprz, 1 kajzerka czerstwa, 1 jajko, mąka do obtoczenia, 3-4 łyżki oleju Sos: 6 pieczarek, pół pora, 200g śmietany 30%, 100 g sera topionego, 100 g sera feta, sól, pieprz Dodatkowo: makaron tagliatelle WYKONANIE Pulpety: Bułkę moczymy w wodzie, następnie odciskamy z nadmiaru wody. Do miski wk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodki bratek

Autor

Aninka88

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pulpety, sosy, ser, makarony, makaron, por , feta, pulpeciki, pieczarki, makaron tagliatelle, tagliatelle, bułki, mielone, pieczarki w sosie, ser feta, orzechy, mięso, wieprzowina, obiad, dania z makaronem, makaron z serem, sos pieczarkowy, sos do makaronu, dania obiadowe, makaron na obiad, obiad z makaronem, makaron z pieczarkami, makaron smażony, makaron z patelni, mielone pieczarki

Inne przepisy z słodki bratek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.