tagliatelle - 1143 przepisów (strona:28/77)

Tagliatelle z gorgonzolą, kurczakiem i gruszką 116

owocami, a z dodatkiem smaku gorgonzoli-pyszności po prostu. Zachęcam do spróbowania tego połączenia. SKŁADNIKI: 0,40 dag. filetu z kurczaka 15 dag. gorgonzoli 2 gruszki konferencja makaron tagliatelle 200ml śmietany 30% 1 łyżka majeranku olej natka pietruszki przyprawy:sól,pieprz grubo mielony, gyros WYKONANIE: marynata do mięsa: 2 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy gyros pieprz,sól majeranek mięso kroimy

Kuchnia Beaty
Tagliolini z truflami, brokułami, salsiccia i grzyby 118

kupuję świeży makaron w butiku z włoskimi delikatesami. Tym razem wpadł mi w oko tagliolini z truflami. Tagliolini to makaron w kształcie wstążek, który jest cieńsza wersją bardziej znanej tagliatelli. Tagliolini faktycznie smakuje truflami. Trufle mają charakterystyczny zapach. Wystarczy odrobina tego drogiego grzyba aby wyczuć jego charakterystyczny aromat. Brokuły , salsiccia , pieczarki czy pesto to moje ulubione dodatki do makaronu. Świetnie

codojedzenia
Sos chrzanowy 93

chrzanowy jest wspaniałym dodatkiem zarówno na zimno np. do jajka, lub na ciepło do zrazików mielonych,czy gotowanej wołowiny. Dziś przygotowałam go do zrazów wieprzowych i tagliatelle. SKŁADNIKI: zraziki: 0,40dag. mięsa mielonego przyprawy:sól,pieprz,majeranek cebula 2 ząbki czosnku sos: 1 mał kwaśna lub słodka (12%) śmietana 2-3 łyżki chrzanu 1-2 łyżek mąki pszennej WYKONANIE: mięso

Kuchnia Beaty
Makaron z cukinią i papryką 138

dzisiejszy obiad ode mnie to... Makaron z cukinią i papryką. Pysznie, zdrowo, kolorowo. Jest wegetariański (a nawet wegański) i bardzo lekki! Składniki na 3 porcje: 300 g makaronu tagliatelle lub spaghetti 1 średnia cukinia 2 cebule 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 2 łyżki oliwy z oliwek Świeże oregano i pietruszka Sos sojowy, papryka słodka, papryka ostra, sos sojowy, zioła

Czarnawisienka
Makaron ze szparagami i jajkiem w koszulce 91

jego przygotowania to niecałe 15 minut. Idealne rozwiązanie na szybki obiad lub ciepłą kolację. Makaron ze szparagami i jajkiem w koszulce 2 duże porcje Składniki: około 200 g makaronu tagliatelle pęczek zielonych szparagów 100 g masła 1 papryczka chilli 3-4 ząbki czosnku 2 jajka parmezan, grana padano lub inny podobny twardy ser świeżo mielony pieprz sól Na początku makaron

PatiGotuje
Makaron tagliatelle z zielonymi szparagami i szynką parmeńską 121

propozycja na obiad, który z łatwością przygotujesz w 20 minut. Makaron ze szparagami świetnie sprawdzi się również, jako pomysł na kolację z przyjaciółmi wzbogaconą kieliszkiem białego wina. Post Makaron tagliatelle z zielonymi szparagami i szynką parmeńską pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara

Codogara
Si, pero no. 106

łaskuna. 3. Sól, sól i jeszcze więcej soli. Galeria zdjęć od Pauliny: Kawa kopi luwak. Jak powstaje kawa kopi luwak? Kawa kopi luwak. Weronika 1. Kuchnia włoska, a szczególnie tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą – mogłabym jeść codziennie! 2. Robienie popcornu na wodzie i oliwie. 3. Unoszący się wszędzie zapach przyrządzanych owoców morza. Klaudia 1. Kuchnia tradycyjna

Gotuj po hiszpańsku
Zupy wielkanocne – przepisy 178

Rosół z przepiórek z pierożkami Zupa grysikowa Zupa cebulowa z grzanką Chłodnik z botwiny na zakwasie Zupa krem z brukselki Zupa z liści rzodkiewki Zupa krem z cukinii z tagliatelle cukiniowym Zupa z awokado Zielona zupa krem brokułowo – szpinakowa Zupa z jarmużem Zupa kapuśniak z białą kiełbasą Zupa jarzynowa na białej kiełbasie Zupa pomidorowa na białej kiełbasie Zupa pomidorowa

Dorota Smakuje
Trattoria Boccone 118

teraz hit… w menu oprócz gotowych propozycji makaronów możecie skomponować swój własny – wybieracie typ makaronu oraz sos. Będziecie mogli stworzyć ponad 400 kompozycji. Madzia wybrała makaron tagliatelle z sosem Manzo di Porcini . Rewelacyjny smak – pyszny borowikowi sos z polędwicą wołową i rozmarynem. Smaki się idealnie komponowały. Nasz deser to włoskie cappuccino i typowo włoski przysmak – tiramisu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z szynką i brokułem w sosie serowym 220

Klopsikami W Sosie Śmietanowym Jednogarnkowe Spaghetti Z Sosem Pomidorowym I Mięsem Mielonym Makaron Z Kurczakiem W Sosie Śmietanowo-Koperkowym Makaron W Sosie Serowym Z Kurczakiem I Warzywami Makaron Tagliatelle Z Kurczakiem W Serowym Sosie Artykuł Makaron z szynką i brokułem w sosie serowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Makaron ze szpinakiem i boczkiem 125

uDolores.pl/dania-glowne . Składniki Paczka mrożonego rozdrobnionego szpinaku 5-6 ząbków czosnku 300 g wędzonego boczku Może być inne mięso jak np. pierś z kurczaka Kilka łyżek śmietany Makaron tagliatelle Krok po Kroku 1 Boczek kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Do smażącego się boczku dodajemy rozdrobniony czosnek (należy uważać, aby się nie przypalił, bo może to spowodować gorzki smak

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
OBIAD ROKU: kluseczki ziemniaczane ze szpinakiem + polędwica wołowa w pikantnym sosie pomidorowym 106

właśnie możesz gotować z "resztek" :D Do kluseczek wykorzystałam wczorajsze puree ziemniaczane. Wyszły idealne. Sos z polędwicą z resztą też fantastyczny. Nie tylko do kluseczek, ale też np. do tagliatelle. Kluseczki ze szpinakiem a la śląskie: puree ziemniaczane z wczoraj (ziemniaki, masło, śmietanka 18%, sól, pieprz, mielony kminek i gałka muszkatołowa) mąką ziemniaczana  listki świeżego szpinaku podsmażone na oliwie

Cytryna&Co.
POLĘDWICA WOŁOWA Z ZIELONYM PIEPRZEM I KARCZOCHY Z CZOSNKIEM I CHILLI 116

nich Wąż nie uznaje obiadu ;) Polędwica: 600-800 g polędwicy wołowej (robiłam dla trzech osób, dla 4 osób cała polędwica: wycięty środek, a reszta na tatar albo sos do tagliatelle albo na Stroganow a) kilka łyżek suszonego zielonego pieprzu lekko stłuczonego w moździerzu sól chlust oliwy (u mnie truflowa) wyciśnięty ząbek czosnku Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni z termoobiegiem. Polędwicę

Cytryna&Co.
TAGLIATELLE Z POLĘDWICĄ WIEPRZOWĄ 143

krążki, cukinię w kostkę, drobno siekamy czosnek i chwilę ze wszystkim dusimy aż warzywa będą al dente. Dodajemy pomidory. W czasie robienia sosu gotujemy makaron. Ja podałam z tagliatelle

Cytryna&Co.
Domowy włoski makaron jajeczny z semoliną 207

można zwykłym nożem, ozdobnym radełkiem z falbanką (takim jak do faworków) albo specjalnym nożem do makaronu, z kilkoma obrotowymi ostrzami. Pokrojony makaron można wysuszyć (na powietrzu (dobrze wysuszony makaron tagliatelle potrzebuje doby!), albo w elektrycznej suszarce) i przechowywać na później, w pojemniku bez dostępu wilgoci – ciężko powiedzieć jak długo, bo to zależy od wielu czynników, np. wilgotności i temperatury Waszej

Karo in the Kitchen