Zupa grzybowa to w wielu domach nieodłączny element wigilijnego stołu. Jedni zajadają się podczas wieczerzy barszczem z uszkami, inni zupą grzybową. Ja zatęskniłam za zupą grzybową i postanowiłam przygotować taką wersję bogatszą, którą bez pardonu mogę objadać się już dziś! Zupa grzybowa z soczewicą to pyszna, lekko gęsta zupa o niesamowitym grzybowym aromacie z doskonałym smakiem podsmażonej na rumiano kiełbasy z cebulką. Jak u Was podaje się zupę grzybową? My jadamy i z makaronem i z ziemniakami. Ma... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...