tagliatelle - 1143 przepisów (strona:55/77)

Moje pesto 167

wydobyć pełnię aromatu. Moje pesto jest bardziej stałe, nie przepadam za mocno płynnym. Czego nauczyłam się też w Bakery to tego, że pesto je się z makaronem penne lub tagliatelle, smakuje o niebo lepiej niż ze spaghetti.  Jakie jest moje pesto? Właśnie takie, jakiego oczekiwałam - każdy kęs to eksplozja smaku. Takie, którego resztki wybiera się bagietką, aby nawet odrobina

Gotowanie to kochanie
Zupa kokosowa z awokado i porem 169

marchewki z rosołu - 3 dojrzałe awokado - 1 czerwona papryka - 3 białe części pora - kawałek kurczaka (dałam pierś z grilla) - ½ limonki - 1 czerwona papryka - suszona chilli w plasterkach - ugotowany makaron tagliatelle - suszony czosnek - 1 łyżeczka przyprawy 7 smaków tajskich - sól - biały pieprz - świeżo mielony czarny pieprz - olej kokosowy - szczypiorek, kilka gałązek natki pietruszki Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Kroimy por, wrzucamy

mojewypiekiinietylko
Dietetyczne spaghetti z włoszczyzną 230

mąki i bez śmietany :)  Składniki: 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 marchewki 1 mały seler 2 puszki pomidorów suszone oregano sól, pieprz Ponadto: makaron (u mnie tagliatelle)  Marchewkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. W tym czasie na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz pokrojony czosnek. Następnie dodajemy marchewkę

Bon Appetit Małgorzaty
Kurki i pieczarki z mascarpone ze świeżymi ziołami 192

małe opakowanie mascarpone 5 łyżek kwaśnej śmietany u mnie 18 % gałązka rozmarynu kilka łodyżek tymianku kilka listków bazylii plaster masła do smażenia dodatkowo makaron ( u mnie tagliatelle) sól,  czarny pieprz Na maśle szklimy cebulę pokrojoną w kostkę oraz białą część pora pokrojoną w paseczki. Na patelnie dorzucamy pieczarki pokrojone w plastry oraz umyte wcześniej

Bon Appetit Małgorzaty
Makaron z jagodami 164

nigdy za wiele.Szczegolnie dla tych ,ktorzy cale godziny spedzaja przed ekranem komputera.Przeczytajcie jakim dobrodziejstwem sa jagody dla naszego zdrowia i naszych oczu tutaj: klik Skladniki na 2 porcje: makaron tagliatelle 250 g (lub kazdy inny,ulubiony) 250 g jagod 200 g jogurtu greckiego 3 lyzki cukru trzcinowego 2 lyzki soku z cytryny Wykonanie: Makaron ugotowac w duzej ilosci osolonej wody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron z Paluszkami Krabowymi (Surimi) 274

przypadają mi do gustu, jednak w połączeniu z sosem pomidorowym i makaronem smakują doskonale. Makaron z Paluszkami Krabowymi (Surimi) - Składniki: opakowanie  paluszków krabowych  300 g makaronu tagliatelle puszka krojonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1/4 papryki czerwonej duża cebula ok. 6 łyżek oleju przyprawa 5 smaków bazylia suszona lubczyk suszony chilli

Słodka Strona
Makaron z Sosem Bolońskim - Bolognese 206

Warzywny sos z przewagą pomidorowego sosu i dużą ilością mięsa sprawia, że jest to syte i pożywne danie. Makaron z Sosem Bolońskim - Bolognese - Składniki: ok. 500 g makaronu (np. tagliatelle) parmezan ok. 50 g Sos: 500 g mięsa mielonego duża cebula 2 ząbki czosnku ok. 100 g natki selera marchewka pomidory w puszce krojone (400 g) 500 g bulionu warzywnego

Słodka Strona
Pappardelle z leśnymi grzybami i dynią w sosie serowo-tymiankowym 228

zwykłymi pieczarkami, choć to już nie to samo. Danie na obiad lub kolację Czas przygotowania: 25 minut   Składniki: •    150 g makaron Pappardelle (lub penne,tagliatelle, farfalle, fusilli…), •     250 g świeżych grzybów, •     200 g młodej dyni Hokkaido lub piżmowej (ze skórą), •     150 g serka Almette śmietankowy

SzczyptaSmaQ
Jesienny przepis na owoce morza z makaronem, dynią i rukolą 274

zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Polecam makaron barwiony sephią, który świetnie komponuje się z owocami morza, jednak jest on stosunkowo drogi i z powodzeniem można go zastąpić np. makaronem tagliatelle :) Wszystkie składniki pod przykryciem podgrzewamy na patelni na wolnym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy. Gdy na patelni pojawi się płyn z frutti di mare oraz z warzyw

Taste Of My Day
TAGLIATELLE CARBONARA W MOJEJ WERSJI 210

kubki smakowe takim pysznym aksamitnym sosem,  a potem iść na dłuuugi spacer albo po prostu wsiąść na rower i spalić nabyte kalorie :)) Składniki: 5 00g makaronu (spaghetti lub tagliatelle) 200g chudego wędzonego boczku 2 ząbki czosnku 250 ml śmietanki 30% 1 żółtko 100 ml bulionu 1 cebula łyżka startego parmezanu oliwa Wykonanie: Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Oliwę

Walijskie Pichcenie
Kurczak w sosie śmietanowym ( pikantnym ) 409

Szybki obiad z kurczaka. Pewnie żadne odkrycie , ale może kogoś zainspiruje. Te produkty w zasadzie zawsze mam w domu. Do tego proponuje makaron ryżowy tagliatelle. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Pasta aglio, olio e pomodoro 206

inaczej :) Ostatnio pokazywałam Wam klasyczne aglio e olio , dziś będzie mała modyfikacja w postaci papryczki jalapeno i suszonych pomidorów w oleju. Składniki: - 200 g makaronu(u mnie tym razem tagliatelle) - ok. 50 ml oleju z pomidorów - dwa ząbki czosnku - 4 suszone pomidory - papryczka jalapeno (ilość według uznania) - tarty ser do posypania - bazylia, oregano Zasadniczo przygotowanie tej wersji aglio e olio

Kulinarne zapędy Kokosa
Makaron z krewetkami, fenkułem i gorgonzolą 215

Składniki: 120-150 gram makaronu, u mnie razowy, tagliatelle 12 krewetek, obranych 8-9 pomidorków daktylowych 70 gram sera gorgonzola 1/2 bulwy kopru włoskiego (fenkuł) 125 ml wina (1/2 szklanki) 1/2 cebuli sól grubo mielony pieprz świeża bazylia Koper włoski i cebulkę drobno siekamy w kostkę, na patelnię wlewamy wino, czekamy aż się zagotuje i dodajemy posiekane warzywa. Dusimy

Mango Papaja
Spotkanie w warszawskiej Cafe d'Arte z Mistrzem Włoch w robieniu pizzy 227

salame. Tym właśnie daniem zdobył tytuł Mistrza Włoch w robieniu pizzy 2014.  Luciano, współwłaściciel restauracji doskonale odnajduje się w kuchni i gotuje całym sercem. Specjalnie dla nas przygotował tagliatelle z sosem śmietanowym i gorgonzolą. Danie było wyśmienite. Należy jeszcze podkreślić, że Luciano z wykształcenia jest architektem i autorem klimatycznego wystroju restauracji. Domowe ravioli ze szpinakiem Nastrojowe wnętrza Cafe

Kulinarne przygody Gatity