też dobrze spełnia swoją rolę! nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam szynkę z majonezem a wczoraj miałam tą przyjemność ;) Składniki: 200g serka wiejskiego lekkiego (z biedronki) 1 jajko 0,5-1 łyżeczka octu (zależy od upodobań smakowych ;)) 1 łyżeczka musztardy około 0,5 łyżeczki soli pieprz Sposób przygotowania: Jajko gotujemy na twardo serek wrzucamy do blendera a miksujemy, aż stanie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćśrodku. Polecam. SKŁADNIKI 1 kg g mielonego mięsa z szynki 2 woreczki ryżu 1/2 główki kapusty białej 1 puszka przecieru pomidorowego 1 cebula sól, pieprz 1 łyżka oleju do smażenia 1/2 szklanki śmietany 1/2 litra wody WYKONANIE: Kapustę szatkujemy i obgotowujemy parę minut, aby trochę zmiękła. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do miski wrzucamy mięso, kapustę, ryż oraz
W kuchennym oknie Ewycebulę w drobną kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę , dodajemy szynkę parmeńską i przesmażamy ok. minutkę. Dodajemy pokrojone ziemniaki i posiekaną cebulę. Wszystko razem mieszamy i smażmy ok. 10 minut ( mieszając , by nie dopuścić do przypalenia . Jeśli to konieczne dodajemy więcej oliwy ). Zalewamy gorącym bulionem i letnim mlekiem , gotujemy doprowadzając do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 10 minut. Wrzucamy makaron
Ostra na Słodkomłoda kapusta 0,5 kg łopatka wieprzowa 0,5 kg szynka wieprzowa 2 cebule 1 bułka namoczona w mleku 1 jajko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz czarny, majeranek, odrobina maggi 1 opakowanie fety Olej Sposób wykonania: Z kapusty zdjąć pierwsze uszkodzone liście, wyciąć głąb, włożyć do gotującej, osolonej wody i gotować 10 minut. Wyjąć, trochę ostudzić i oddzielić
Kulinarny karnet ChristopheraSałatka z gruszką i kozim serem sprawdzi się świetnie na kolację albo śniadanie. Przypomnieliśmy sobie o tej sałatce przeglądając przepisy w internecie. Do jej przygotowania potrzeba
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowe, wieprzowo-wołowe lub chude np. filet z kurczaka) ząbek czosnku ulubione przyprawy do mięsa lub taki zestaw: łyżeczka kardamonu
NA MOIM TALERZUSkładniki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowe, wieprzowo-wołowe lub chude np. filet z kurczaka) ząbek czosnku ulubione przyprawy do mięsa lub taki zestaw: łyżeczka kardamonu
Na moim talerzuZwyczajowo w niedzielę zasiadamy razem do śniadania, w dni powszednie praca nie pozwala nam na taką przyjemność. Staram się, żeby zawsze było coś ciepłego- dziś zrobiłam
Kuchnia Beatyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com W sumie ten post jest przepisem, jak i po części taką małą recenzją. Cieszę się, że mogłam użyć gotowej marynaty
Di gotujeSzybki sposób na przekąskę, która trafi w gusta fanów szpinaku i serów. Sakiewki z ciasta francuskiego uświetnią spotkanie z przyjaciółmi, albo umilą długi zimowy wieczór : ) 1
Ania i Marcin gotująNie wiem jak Wy, ale my bardzo lubimy sałatki z dodatkiem pora. W zasadzie pasują do niego wszystkie składniki. Tym razem taka trochę "resztkowa", bo dodałam
Ala piecze i gotujeW duchu trwających świąt Wielkanocnych, chcę się z Wami podzielić przepisem na jajka faszerowane, jakie zawsze z tej okazji przygotowuję. Składniki: 10 jajek ugotowanych na
Taste Of My DayJuż dawno nie jadłam melona i już zapomniałam jego smak a przecież jest taki smaczny. Ostatnio więc kupiłam. Zjedliśmy ze smakiem a kawałek wykorzystałam do tej
Monia miesza i gotujecodziennym jadłospisie nie powinno zabraknąć warzyw gotowanych i pieczonych. Starsze osoby mogą słabiej odczuwać smak dlatego warto dodawać doprawiać posiłki naturalnymi ziołami takimi jak: estragon, oregano, tymianek bazylia. Ze względu na podwyższony cholesterol i wysokie ciśnienie w diecie seniora powinny dominować chude mięsa o niskiej zawartości tłuszczu takie jak polędwica, schab czy szynka. Kolejną dolegliwością z jaką zmagają się(...)cienki placek. Okrągłym naczyniem lub metalowym pierścieniem wykrawamy placki o średnicy ok. 10 cm. Farsz: Na wykrojone ciasto układamy niewielką ilość pasty z ciecierzycy i formujemy pierogi lub uszka. Gotujemy krótko we wrzącej, osolonej wodzie. Dodatki: Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy z dodatkiem oleju lnianego, soli i świeżo mielonego pieprzu. Gdy zmiękną i nabiorą lekko złocistej barwy, zdejmujemy
AZgotuj!Polecam serdecznie szczególnie dla tych, którzy nie mają za dużo czasu, a chcą zjeść coś sycącego. Składniki: 300 g mięsa mielonego wołowego 700 g mięsa mielonego z szynki /łopatki 1 cebulka 1 nieduża kapusta pekińska 1 ugotowany woreczek ryżu przyprawy do smaku: sól, pieprz , papryka słodka i ostra, czubryca, piersi cytrynowy Przygotowanie: Mięso(...)smaku ulubionymi przyprawami, musi być intensywnie ;) Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, które delikatnie obsmażamy na rozgrzanej patelni Przekładamy do garnka z grubym dnem, polewamy wodą tak żeby przykryła kotlety Gotujemy na niewielkim ogniu przez ok 20 min Z wywaru, w którym gotowane były kotlety można przygotować przepyszny sos (jak pomidorowy dodać należy dodać pomidory z puszki i zredukować) Smacznego
Gotowanie z pasją