lekkim ogniu gotujemy przez 7 min. 3. Odcedzamy kotlety nie wylewając wywaru, to będzie nasza baza na sos. 4. Kotlety sojowe miksujemy dodając 2 szczypty soli, pieprzu i parę kropel maggi. Do zmiksowanych kotletów dodajemy 3 łyżki mąki ziemniaczanej, całość mieszamy. 5. Ogórki kiszone kroimy w plasterki, cebulkę w piórka, szynkę sojową w kostkę, dodajemy 3 łyżki musztardy(...)miksujemy, dodajemy 2 łyżki mąki i mieszamy. 3. Wywar z kotletów zagotowujemy. 4. Przecier mieszamy z oliwą i łyżeczką cukru i lekko podsmażamy na patelni. 5. Do gotującego się wywaru dodajemy zmiksowaną cebulę z czosnkiem ciągle mieszając, dodajemy przecier pomidorowy z patelni. Całość gotujemy. Na koniec miksujemy. 6. Ewentualnie można jeszcze doprawić, u mnie nie było takiej
Mój pomysł nazamiast niego pod koniec gotowania można dodać pokrojoną kiełbaskę, lub podsmażony na cebulce boczek. Dodatek ziół sprawia, że smak ma niesamowitą głębię, co podkreśla mój mąż dojadając resztki prosto z gara :-) Polecam!!! Składniki na fasolkę po bretońsku 0,5 kg suchej fasoli Jaś (ja używam fasoli Jaś Tyczny- czyli najgrubszej) 0,5 kg wieprzowiny np. szynki 2 cebule pokrojone(...)gorący tłuszcz, dokładamy cebulę i chwilkę smażymy, aż cebulka się zeszkli, ale nie zarumieni. Następnie dokładamy odsączona fasolę, pokrojony czosnek, zioła i przyprawy, i około 1,5 litra wody. Gotujemy pod przykryciem, aż fasola zmięknie. Z doświadczenia wiem, że trwa to minimum 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy pomidory i gotujemy jeszcze chwilkę. Gdy fasola jest już mięciutka doprawiamy
Rozpustne gotowanieu017cymy na patelni z ka\u017cdej strony, do przyrumienienia i roztopienia serka.","text":"Par\u00f3wk\u0119 z szynki kroimy na 3 kr\u00f3tsze cz\u0119\u015bci. Na plasterku szynki uk\u0142adamy plasterek sera oraz kawa\u0142ek par\u00f3wki. Zawijamy w rulonik i spinamy wyka\u0142aczk\u0105. Sma\u017cymy na patelni z ka\u017cdej strony, do przyrumienienia i roztopienia serka(...)Porcje 2 porcje Przygotowanie 10 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 290 kcal Sycące śniadanie z rozmaitymi elementami. Idealne w porze weekendu, kiedy mamy czas by zjeść pożywne śniadanko powoli i degustować się smakiem. Składniki: TOSTY Z JAJKIEM W ŚRODKU 4 kromki pieczywa żytniego 4 jajka z chowu ściółkowego ROLADKI Z PARÓWKĄ 6 plasterków szynki 3 plasterki sera żółtego 2 parówki
ProstePesto.plPamiętam z dzieciństwa jak Mama robiła zrazy, w szczególności w Nowy Rok. Ze względu na nakład pracy przy ich robieniu były one raz – może dwa
dom-agi.plSą takie przepisy, do których powracam bardzo często. Jednym z nich jest przepis na kiełbasę szynkową wg Kostka , którą uwielbia moja rodzina. Dokonałam tylko jednej małej
Kocham..lubię..gotuję..mała cebula 1 ząbek czosnku 1/2 puszki pomidorów krojonych 1 łyżka oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżki oliwy sól pieprz Pozostałe składniki: 14 łodyg zielonych szparag 100g szynki w plastrach długo dojrzewającej 8 pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula 100g sera naturalnego camemberta 140g sera mozzarella sól pieprz oliwa szczypta suszonej bazylii Wykonanie: 1. Ciasto: Drożdże pokruszyć, dodać cukier, wymieszać(...)średnicy 28 cm i lekko zawinąć boki do środka. 2. Sos pomidorowy: Na oliwie przesmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek, następnie dodać pomidory z puszki, bazylię, oregano i całość gotować na małym ogniu do momentu aż sos zgęstnieje. Całość dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. 3. Szparagi umyć, odłamać twarde końce, pokroić na mniejsze kawałki, skropić oliwą, oprószyć solą
Szalona Kuchnia EwelinySkładniki / Ingredients: 8 naleśników / 8 pancakes Hortex fasolka szparagowa / Hortex green beans Hortex warzywa na patelnię z koperkiem / Hortex vegetables in a frying pan with
Projekty ze smakiemUwielbiam sałatki makaronowe. Smakowo komponują się praktycznie ze wszystkimi dodatkami, więc można do nich dodać to co mamy w lodówce i to co lubimy. Ja lubię
Ala piecze i gotujeSzynkowe kiełbaski usmażone w panierce z mąki kukurydzianej. Ku mojemu zdziwieniu po usmażeniu wcale nie są tłuste, ale i tak wytarłam je ręcznikiem papierowym. Długo utrzymują
Gotowanie i blogowanieW ramach niedzielnej wycieczki wraz z mężem pojechaliśmy do Chińskiego Marketu, który mieści się w Newcastle. Kupiliśmy dwie drożdżówki i sok. Sklep ten był bardzo dobrze
Gotowanie PatkiPolędwiczki to wdzięczne mięso i można je przygotowywać na wiele sposobów. Niedzielny albo świąteczny obiad, wykwintna kolacja... A może po prostu danie dla kochanej rodzinki! Warkocze
Kuchnia BeatySkładniki: 1 op ciasta francuskiego 1 polędwiczka wieprzowa 12 opakowanie szynki dojrzewającej 1 kulka mozzarelli 1 słoiczek suszonych pomidorków kilka gałązek świeżego estragonu 3 łyżki
Luźna Kuchniakońcu okazało się, że ja też umiem i to równie dobrze! Najlepsza recenzja: "było zaj***ste". Składniki na Strogonow (około 7 porcji): mięso wołowe 400 g mięso z szynki wieprzowej 700 g 3 cebule 0.5 kg pieczarek 2 spore czerwone papryki 2 duże ogórki kiszone mały przecier pomidorowy sól pieprz 2 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe odrobina mąki Mięso(...)dosyć mocno (do zarumienienia) na patelni. Przełożyć do garnka. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na tej samej patelni. Dodać do mięsa i zalać wodą. Dopiero, kiedy zacznie się gotować dodać przyprawy. Mięso gotować do miękkości. W razie potrzeby dodać wody. Po konsystencji widać czy mięso jest gotowe czy nie. Jeśli nie wiadomo można kawałek wyciągnąć i przekroić. W międzyczasie
Karola gotujeBruschetta z pomidorami i świeżą bazylią to błyskawiczna przekąska na każde przyjęcie. Tak przygotowane bruschetty mogą również zastąpić naszą kolację. Składniki i przepis są poniżej…
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!główki białej małej kapusty 0,5kg kiszonej kapusty 2 małe cebule (może być jedna duża) 300 g szynki wieprzowej - może być łopatka wieprzowa 1 duża pętelka kiełbasy plastry szynki (jaka tam wam zostanie w lodówce - opcjonalnie) mięso z kurczaka (chodzi mi tutaj o wykorzystanie np mięska z rosołu) olej do smażenia ziele angielskie kilka kulek łyżeczka ziarenek kminku liść(...)uznania- doprawiam kiedy coś mi nie wychodzi ;)) Na samym początku szatkuję białą kapustę (radzę sobie samym nożem, nie dorobiłam się jeszcze szatkownicy ;)), wrzucam do dużego garnka, zalewam wodą, solę- gotuję do miękkości. Kapustę kiszoną lekko odsączam z wody, kroję na mniejsze części, wrzucam do odpowiedniego garnka, zalewam wodą- gotuję do miękkości razem z zielem angielskim, kminkiem i liściem laurowym
Justa próbuje gotować