rzeczy, ale między innymi to jak zrobiłam te zdjęcia na bloga. Co raz częściej będę Wam pokazywać, jak najwiecej kulis blogowych. Możecie od dłuższego czasu podpatrywać jak i co gotuję. A teraz co raz częściej jak fotografuję. Dzisiejsza zupa gołąbkowa to jest hicior! To danie musisz zrobić. Gwarantuje Ci, że się w nim rozkochasz. Jest przepyszna, bardzo prosta i idealna(...)szynki ( możesz użyć 500 g przepis podaje na bardzo duży garnek około 4 -5 litrowy) - 500 g marchewki młodej pokrojonej w kosteczkę - dwie garście suchego ryżu białego - majeranek około 3 łyżki - sól, pieprz, ziele angielskie - 2 łyżki koncentratu pomidorowego W duży garnku podsmaż na oleju cebulkę, dodaj przyprawy, posiekaną kapustę, marchewkę, ryż,zalej całość wodą, przykryj pokrywką i gotuj przez
SMYKWKUCHNIOdkąd spróbowałam szakszukę oszalałam na jej punkcie. Idealna na śniadanie lub kolację. Pyszna i sycąca, a przy tym kolorowa i zdrowa. Tym razem wymyśliłam sobie jako
Karola gotuje11.10.2018 Fantastyczne danie, aromatyczne, pięknie wygląda i obłędnie smakuje. Zaskoczycie tym daniem nie jedno podniebienie:) Składniki 4 małe piersi z kurczaka posolone i posypane pieprzem 250
gotuj ze mnąRobicie białą kiełbasę na Święta? Ja robię 2 razy w roku, innej nie jem, bo biała, to jednak nie słonina i podgardle, a mam wrażenie, że
Gosia gotujeKolejną moją propozycją na pyszną kanapkę do pracy oraz szkoły jest pełnoziarnista bułka z serem wędzonym oraz wędliną i czerwoną papryką. Pysznie i zdrowo. Bułka jest
Gotowanie PatkiPierwszy dzwonek w szkole! A może pyszna granola z jogurtem naturalnym z dodatkiem świeżych owoców? Nie masz pomysłu na drugie śniadanie dla siebie lub dla swojego
Moja Mama GotujeSuszenie to tania i świetna metoda konserwacji mięsa. Cieniutki, prawie przezroczysty kawałek suszonej wędliny to ekskluzywny rarytas dla smakoszy. Koneserzy rozwodzą się nad smakiem włoskiej prosciutto
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Poszukiwanie i wzbogacanie smaków to fajna zabawa!Uwielbiam obserwować swoich bliskich, albo gości, którzy smakują mojej nowej potrawy i rozkoszują się jej smakiem! To wspaniałe uczucie
Kuchnia BeatyWitam serdecznie Propozycja na pyszną pizze na bułce, jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Idealnie nadaje się do podania podczas domówki a
Uwaga Babcia GotujeJeśli brak wam pomysłu co przygotować na kolacje lub śniadanie do chleba to polecam wam szybką i niezawodną sałatkę z jajek. Proponuję wersję z sosem
Ala piecze i gotujeMam troszkę zamieszania i mało czasu poświęcam mojemu blogowi . Mam nadzieję że wkrótce będę mogla co dzień zamieszczać jakiś wpis. Dzisiaj zwykłe naleśniki , nic szczególnego ale
Eli Gotowaniesię w nim od tak zwanego pierwszego wejrzenia. Tak więc dziś, oprócz przepisu na szynkę z indyka z majerankiem, we wpisie znajdźcie także najważniejsze informacje o szynkowarze właśnie i o tym jak działa i jak przydatną funkcję pełni w naszym kuchennym gospodarstwie. Szynka z indyka z majerankiem Co to jest szynkowar? Szynkowar to urządzenie(...)mniej doświadczony domorosły kucharz. Dzięki niemu uzyskamy wędliny zrobione z dobrej jakości mięsa, bez zbędnych wypełniaczy, ulepszaczy, konserwantów czy chemicznych dodatków. Sami decydujemy z jakiego rodzaju mięsa chcemy przygotować szynkę i jakich przypraw czy dodatków użyjemy. Wyroby szynkowarowe nazywane są też prasowankami, bo urządzenie to jest wyposażone w sprężynę, która prasuje mięsny wkład, powodując, że pomiędzy jego warstwami
Kulinarne przygody Gatityczosnku polskiego - 3 marchewki - puszka pomidorów włoskich - 2 łyżki masła - papryka W rozgrzanym rondlu rozpuszczamy masło, podsmażamy cukinię, dynię, dodajemy pokrojoną marchew i pozostałe składniki, podlewamy 1/2 szklanki wody. Gotujemy aż wszystko się udusi, dodajemy pomidory. Doprawiamy chili i solą. Roladki z miruny: - 4 filety miruny - 4 plastry Prosciutto di Parma - 1 pomarańcz - 4 cienkie plastry cukini - 1 łyżeczka masła(...)minut, w tym czasie zmiękną i będzie można je zrolować. Układamy filet z miruny delikatnie układamy odrobinę masła, plaster cukini, na sam środek kawałek pomarańcza, rolujemy, owijamy szynką parmeńską. Rybę zapiekamy w naczyniu żaroodpornym 30 minut. Porcja 290 kcal ;-) Przepyszne! Smacznego
SMYKWKUCHNImama gotowały różne pyszności :-) Mało tego, o ile pamięć mnie nie myli kojarzę, że owe leczo było potrawą imieninową w sezonie letnim... no w każdym bądź razie u mnie jest późnym obiadem lub wczesną kolacją - jak kto woli i bez względu na ilość zawsze braknie... ;-) SKŁADNIKI 1 większa cukinia 2 duże pomidory ok. 350 g wędliny (kiełbasa, szynka, boczek(...)krótko przesmażamy razem. W tym samym czasie cukinię wkładamy do garnka (najlepiej z grubym dnem) i wlewamy kilka łyżek wody (na dno, żeby się nic nie przypaliło). Całość gotujemy pod przykryciem do chwili aż cukinia zacznie mięknąć (wody będzie przybywać w trakcie gotowania), wtedy dodajemy składniki z patelni, doprawiamy solą, pieprzem i papryką, całość mieszamy i gotujemy aż cukinia będzie
Czary - gary w kuchniżółtego w kawałku (gouda, edamski) 1 pomidor pół puszki groszku przyprawy: bazylia, oregano, słodka papryka, sól, pieprz Oraz Pizza damska: 3 suszone pomidory w oliwie 3 plasterki szynki surowej (parmeńskiej, szwarcwaldzkiej lub jamón serrano) garść rukoli Pizza męska: 5 plasterków salami kilka plasterków kiełbasy 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki 3 korniszonki(...)wody oraz dosypać bazylii, oregano, papryki, soli i pieprzu do smaku i zagotować mieszając. Jeśli robimy sos z pomidorów to należy je odcedzić na sitku , przełożyć do garnka i gotować co najmniej kilkanaście minut by sos zgęstniał, a woda odparowała (nie może być zbyt rzadki żeby nie rozmoczył ciasta). Na koniec dodać przyprawy. Gdy mamy gotowy sos, odstawiamy
Zakręcony Widelec