Pikantna słodycz!, tak można by określić dzisiejszą przekąskę na zimno. Choć nie ma tu mięsa i ostrej papryki, to jest to szaszłyk sycący i z charakterem
Kuchnia PROzdrowotnałyżeczki cynamonu 3 białka jajek 1/3 szklanki cukru + do posypania śliwek Przygotowanie: Do miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto (mąkę przesiewamy). Siekamy margarynę i szybko wyrabiamy ciasto dłońmi. Do przygotowanej blachy wykładamy na spód 2/3 ciasta, nakłuwając je widelcem. 1/3 ciasta wstawiamy do zamrażarki na 30 minut. Formę z ciastem wstawiamy na 10 minut do piekarnika
ChilliJemyWitajcie! Dziś będzie trochę o surówkach, które w naszej Polskiej tradycji obiadowej zawsze znajdowały swoje miejsce na talerzu. W czasach gdy robi się moda na wykwintnie
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Dzisiejszy przepis jest typowo sezonowy i idealnie wpisuje się w nadchodzącą jesień. Pyszna i szybka zupa z prawdziwków ożywi i obudzi Wasze zmysły przytłumione koncernowym
Kuchnia PROzdrowotnajabłek 2-3 łyżeczki cynamonu cukier do smaku 16g cukru waniliowego Przygotowanie: Do miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto (mąkę przesiewamy). Siekamy margarynę i szybko wyrabiamy ciasto dłońmi. Do przygotowanej blachy wykładamy na spód 2/3 ciasta, nakłuwając je widelcem. 1/3 ciasta wstawiamy do zamrażarki na 30 minut. Formę z ciastem wstawiamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego
ChilliJemyDziś klasyka, ciut pomijana na rzecz wieprzowego gulaszu po węgiersku. Wołowina to mięso o najlepszych wartościach odżywczych, w żadnym wypadku nie równa się z wieprzowiną która
Kuchnia PROzdrowotnasernikowa 800 g jogurtu greckiego 2 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 3 jajka 50 g cukru pudru szczypta soli Przygotowanie Składniki na ciasto wkładamy do jednej miski i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię aluminiową i schładzamy w lodówce przez godzinę. Następnie ciastem wylepiamy spód wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (24cm x 26cm). Pieczemy je w 180 C przez
e-PrzepisyKulinarneWitajcie! Nadchodzi królowa września... zupa z dyni i świeżych fig!. Aromatyczna i subtelna a do tego prosta w przygotowaniu. Odpowiednia dla wegan jak i osób nie
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Ciąg dalszy sezonowych rarytasów!. Patison to urocze warzywko przypominające statek ufo które nie dość że świetnie smakuje po obróbce cieplnej to na dodatek jest lekkostrawne
Kuchnia PROzdrowotnaWracamy do sałatek!, po maratonie koktajlowym proponuję Wam absolutnie jedną z piękniejszych sałatek spośród już ponad 50! na moim skromnym blogu. Świeże liście szpinaku, rukoli połączą
Kuchnia PROzdrowotnaAntyoksydacyjna petarda! aż pieni się od aktywnych związków czekających tylko na rozprawienie się z wolnymi rodnikami. Aronia to witaminy z grupy B, rutyna, witamina C, PP
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie, niebawem szykuje się całkiem ciekawa impreza w uwielbianym przeze mnie stylu z dawnych lat. Taki chwilowy wehikuł czasu świetnie przygotuje Was do tego ciężkiego powakacyjnego
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Czas na szybką, zaskakującą i ładnie prezentującą się przekąskę. Charakterystyczny smak sera gorgonzola przełamuje smak gorzkiej czekolady a całość zamyka orzechowy aromat. W 15 minut
Kuchnia PROzdrowotnaProste rzeczy najlepiej trafiają do naszej świadomości, dlatego też dzisiejsza propozycja to coś co może odmienić Wasze poranki raz na zawsze. Omawiana już nie raz na
Kuchnia PROzdrowotnaWieczór to często najlepsza pora dla naszej aktywności. Czujemy się bardziej energiczni, lepiej nam się myśli i też lepiej na nas działają przeróżne suplementy. Koktajl w
Kuchnia PROzdrowotna