Przepis na : deser
Kolejna propozycja na tradycyjny specjał karnawałowy, a mianowicie faworki. Bardzo lubię te tradycyjne, cieniutkie, chrupiące, lecz tym razem specjalnie dla mojej Siostrzyczki upiekłam chrust na drożdżach. Jak się okazało faworki były tak pyszne, że zniknęły w kilka chwil. Cała rodzinka zachwycona! Ma ktoś ochotę? Zapraszam! Składniki na drożdżowe faworki (chrust): ROZCZYN: 500 g mąki tortowej 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 50 ml ciepłej, słodkiej śmietanki (12, 18 lub 30%) można zastą... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...