szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1248/2080)

Menu na tydzień: Zdrowe, domowe fast foody 109

kebab to jedne z najpopularniejszych wpisów w Niedzielnym Kucharzu. Dania szybkie jak fast foody Mamy nadzieję, że menu w tym tygodniu również Wam się spodoba. Przepisy są bardzo proste do zrobienia i nie wymagają dużo czasu i zachodu – każdy można zrobić w kilkanaście minut (wyłączając czas na rośnięcie ciasta). Dania są naprawdę smaczne i nie jest to tylko nasze zdanie

Niedzielny kucharz
Opiekacz Dezal o wszechstronnych możliwościach - recenzja 130

jest przeznaczone do pieczenia mięsa, a także gofrów z ciasta biszkoptowego i wytrawnego, warzyw oraz kanapek.  Dzięki niemu można przygotować naprawdę mnóstwo lekkich, zdrowych i smacznych potraw, ponieważ zarówno mięso, jak i warzywa po takiej obróbce termicznej nie zmieniają swoich wartości odżywczych.     Płyty grzewcze nagrzewają się bardzo szybko, a doskonała moc opiekacza, czyli 1600W sprawia

Di gotuje
Tort Brukselski 140

Tort Brukselski Pyszny i prosty przepis na zimowy tort ” Brukselski ” . Dlaczego ” Brukselski ” bo Belgowie robią najlepsze słodycze i czekoladę . Jest w nim

Ogrodnik w podróży
CHLEB NA OWSIANCE 142

Dwie blaszki o wym. 22/11 cm smarujemy smalcem, obsypujemy otrębami. Ciasto dzielimy na pół, przekładamy do blach, gładzimy zmoczoną ręką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy prawie zrówna się z blachą chleby smarujemy wodą, obsypujemy dowolnymi ziarenkami. Wkładamy do zimnego piekarnika i nastawiamy 200 st. C. Jeśli chlebek szybko się przypieka możemy skręcić temp. na 180 st.C.  Pieczemy

Pani na deser
Pizza ” Gyros „ 158

Pizza „Gyros” Kolejna pizza , która podbiła serca moich dzieciaków . Nawet nie muszę się zastanawiać dlaczego . Przecież to pizza i gyros w jednym . Nie ma

Ogrodnik w podróży
Liliko – piękno, elegancja, jakość 202

Home Made” od Krasilnikoff. Idealny do serwowania pysznych domowych ciast, w szczególności tych mocno czekoladowych Czy polecam Wam zakupy w Liliko.pl ? Zdecydowanie tak. Dlaczego? Duży wybór, wysokiej jakości produkty, znane marki, zachwycające piękne wzory, przemiła obsługa i dbałość o szczegóły (produkty są dobrze zapakowane, wysyłka jest naprawdę szybka). Produkty wspaniale nadają się również na prezent. Zajrzycie do sklepu

Słodkie okruszki
WIENIEC Z KRUSZONKĄ Z MĄKI KUKURYDZIANEJ 194

okrągły wieniec tylko z mąki kukurydzianej z jagodami i kruszonką. Ciasto jest bardzo smaczne, podobne w smaku do klasycznej babki cytrynowej. Dodatkową zaletą jest to, że nie ma ono w swoim składzie odrobiny tłuszczu, co oczywiście obniża jego kaloryczność i nie jest mocno słodkie. Robi się je bardzo szybko i prosto,  dlatego gorąco polecam przepis. Składniki: 400 g mąki

Walijskie Pichcenie
Katarzynki 153

łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować (grubość wedle upodobań). W razie problemów podsypać mąką. Wykrawać foremką dowolne kształty i przekładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 12-15 min w temp. 180 st.  Pierniczki bezpośrednio po upieczeniu są miękkie, jednak szybko twardnieją. A następnie z czasem kruszeją.    Smacznego

My sweet a life
Racuszki nadziewane mięsem 189

Dziś przepis na szybki i tani obiad z wykorzystaniem mięsa z rosołu.   Racuszki nadziewane mięsem są pyszne na ciepło jak i na zimo,  a w towarzystwie czerwonego barszczu smakują jeszcze lepiej.  A tu kilka przepisów na wykorzystanie mięsa z rosołu. Składniki: ciasto 3 szklanki mąki pszennej 5 łyżek jogurtu naturalnego 5 łyżek oleju

magiczna kuchnia Kasi
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI - szybki i chrupiący z foremki 131

PSZENNO-ŻYTNI - szybki i chrupiący z foremki Jak przygotować szybki i chrupiący chleb pszenno-żytni w domu -wypróbowany przepis krok po kroku. Bardzo prosty w przygotowaniu chleb domowy , wystarczy połączyć wszystkie składniki, dokładnie wyrobić i poczekać, aż drożdże zrobią swoją robotę ;) Potem do piekarnika i gotowe. Ciasto jest raczej luźne, ale nie za bardzo(!), więc pieczemy chleb

Moja Książka Kucharska
Torcik z adwokatem i brzoskwiniami 140

łyżki do dekoracji) i wyrównać. Dowolnie udekorować. Wskazówka; Ciasto zawsze chłodzę przez całą noc w lodówce wtedy bardzo ładnie daje się pokroić na porcje. Po upieczeniu nie zdejmuję papieru ze spodu biszkoptu, dopiero gdy jest już gotowy do przełożenia na paterę. Z masą trzeba postępować dość szybko aby nie zdążyła za bardzo stężeć zanim położymy górną warstwę. Normal

W garach u Gosi
Mazurek pomarańczowy z mascarpone 229

wystudzeniu delikatnie zsunąć ciasto na docelową tacę. Ciasto jest bardzo kruche, więc należy bardzo uważać, aby się nie rozpadło. Jeśli pęknie, to nic się nie stanie, bo masa serowa je sklei. Masa serowa – Na garnku z gorącą wodą rozpuścić białą czekoladę, lekko przestudzić i wymieszać szybko z serkiem mascarpone. – Masę serową wyłożyć

To co kocham
Chlebki i zajączki do koszyczka wielkanocnego 199

dłużej się rozpuszcza trzeba potem lekko przestudzić, u mnie poszło szybko, bo wyjęłam je odpowiednio wcześniej z lodówki). Dodajemy cukier, wkruszamy drożdże i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy na kilka minut. do osobnej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, robimy wgłębienie i wlewamy mieszankę z garnuszka. Wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto i odstawiamy przykryte ściereczkę na około godzinę w ciepłe miejsce

Kolorowy Przepisownik
PELNOZIARNISTY CHLEB ORKISZOWY NA MLEKU 181

składamy w pół i tak przez około 7 minut (ciasto ma być elastyczne, ale nie powinno rozlewać się po stolnicy) - po uformowaniu bochenka, ten powinien zachować swój kształt. W razie potrzeby, podsypujemy mąką orkiszową* . * robimy to w miarę ostrożnie, gdyż mąka orkiszowa powoli wchłania wodę więc można szybko przesadzić z nadmiarem mąki         Formujemy

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania