powodu istnieje już ponad 10 lat, więc posiada sporo zadowolonych oraz stałych klientów, a robiąc w nim regularne zakupy można uzyskać korzystne rabaty - klik . Moje zamówienie dotarło bardzo szybko i wszystko było solidnie zapakowane. Jeśli chcecie przyjrzeć się produktom, które śmiało mogę polecić to zapraszam do dalszej lektury tego posta... Pistacje prażone solone Chyba nikomu nie muszę opisywać pistacji(...)sklepach, ale i nie tylko. Przyznam, że mam swoje ulubione, bo naprawdę każda marka diametralnie różni się smakiem. Czekolada zakupiona w sklepie Brat.pl miała być dodatkiem do moich ciast, ciasteczek oraz innych wszelkich słodkości. Na razie udało mi się upiec przeeepyszne ciasteczka, gdyż ekspresowo znika małymi garstkami, ponieważ systematycznie ją podjadam. Jest naprawdę smaczna. Belgijska czekolada mleczna Czekolada
Di gotujesię w ustach, zniewalające zapachem, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu. Idealny dodatek do mrożonej kawy, herbaty lub lemoniady. To zdecydowanie mój ulubiony rodzaj ciast i kolejna obowiązkowa pozycja na liście moich letnich wypieków. A czy Wy już rozpoczęliście sezon truskawkowy? Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): Ciasto: 2 szklanki (300 g) mąki 1,5 kostki(...)powstaną grudki ciasta i odstawić do lodówki. 3) Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. 4) Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia. 5) Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 6) Na cieście ułożyć przygotowane truskawki (zostawiając małe przestrzenie pomiędzy owocami), a wierzch równomiernie posypać
Fitsweet.mebardzo popularny francuski deser z owoców zapiekanych w cieście przypominającym flan. Najbardziej znanym i popularnym jest clafoutis czereśniowe, ale ja proponuję Wam tym razem clafoutis z owocami jesieni- śliwkami. Poza tym, że są one źródłem witamin i błonnika, uważam, że smakują w tym wydaniu jeszcze lepiej niż tradycyjne clafoutis czereśniowe. Czas przygotowania: 20 min Czas(...)Podawaj clafoutis na ciepło lub na zimno, osobiście uważam, że ciepłe smakuje najlepiej. Możesz je również posypać z wierzchu cukrem pudrem, a także podać z lodami waniliowymi. *Gdyby ciasto zbyt szybko się przyrumieniło, możesz je przykryć w połowie pieczenia folią aluminiową
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPyszne małe co nieco do kawy lub herbaty...kruche kakaowe babeczki wypełnione masą budyniowo-serową o smaku borówkowym. Połączenie budyniu śmietankowego z sokiem borówkowym i serkiem
Kuchnia MagdaLenyTarta z rabarbarem, pomarańczową nutą i słodką bezą to idealna tarta na letnie dni. Zakochałam się w niej:)! Kruchy spód jest wypełniony kwaskowatą rabarbarową masą połączoną
UgotujmyTo.plpomidorkami lub z samym pesto. Gdy nie mam pomysłu na drugie śniadanie to zawsze stawiam na muffinki. Są szybkie w przygotowaniu i można je przygotować praktycznie z wszystkiego. Muffinki u mnie przeważnie występują w wersji słodkiej – z dodatkiem owoców. Czasem przygotowuje je również w wersji wytrawianej, przede wszystkim z dodatkiem warzyw. W takiej wersji doskonale zastępują kanapki. Dzisiejsza wersja(...)dodaj do suchych składników. W kubku wymieszaj jajko z mlekiem i oliwą. Do suchych składników dodaj składniki mokre, całość dokładnie wymieszaj. Formę na muffinki wyłóż papierowymi papilotkami. Wypełnij je ciastem do 3/4 wysokości. Muffinki piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj po przestygnięciu. Smacznego. Czytaj więcej – przepisy na muffinki Artykuł Wytrawne muffinki z chedarem
365 dni dookoła kuchniKolejne placuchy, mi to się chyba one nigdy nie znudzą ;) Tym razem wymieszałam serek homogenizowany, kakao i kilka innych rzeczy, wyszło pysznie. Dlatego zapraszam Was na
Cynamonowe szczęścieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Domowe ciastaCiasteczka z musli dietetyczne, a moje dziecko nawet wzięło sobie parę do szkoły. No cóż wszystkie warunki spełnione. Ciastka bez dodatku rafinowanego cukru , więc idealne na
codojedzeniaLetnia poezja smakowa. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona- śmietana z gorzką czekoladą cudownie łagodzi orzeźwiającą warstwę wiśniową z amaretto a pianka bezowa wprost rozpływa się w
Wanilia i KardamonKruche maślane ciasto, aksamitny budyń, przełamany kwaśnymi kawałkami rabarbaru... Tak w skrócie można opisać to ciasto. O wiele trudniej jednak opisać wrażenia smakowe, które wywołuje każdy
Obiad gotowyWitajcie :) Dzisiaj coś na szybko do kawki, pyszne gofry z olejem kokosowym Radix- Bis, bitą śmietaną i mandarynkami. Zapraszam :) Olej kokosowy - Pozyskiwany z miąższu kokosa, uznawany za najzdrowszy tłuszcz na świecie , wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych, jak: antybakteryjne (zabija grzyby, drożdżaki, pasożyty), dodaje witalności, wpływa na szybszą regenerację organizmu po wysiłku, usprawnia funkcjonowanie narządów wewnętrznych, działa przeciwnowotworowo, chroni przed osteoporozą, przeciwdziała(...)łyżka cukru lub do smaku 1 cukier waniliowy mandarynki lub inne owoce Wykonanie : Do miski wlewamy mleko, olej kokosowy, dodajemy żółtka, cukier i cukier waniliowy, mieszamy mikserem, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i jeszcze raz mieszamy, białka ubijamy ze szczyptą soli i partiami dodajemy do ciasta delikatnie mieszając. Gofrownicę rozgrzewamy, delikatnie natłuszczamy olejem kokosowy, nakładamy porcję ciasta, pieczemy
Sama słodycz i szczypta chiliUwielbiam truskawki! I kiedy sezon truskawkowy w pełni, staram się wykorzystać go w trzystu procentach :D Truskawki są więc u mnie bohaterem nie tylko w koktajlach
HealthyCreationsLato, to okazja na długie spacery, pikniki, grilla, odpoczynek na działce czy chwilę relaksu na balkonie. Często nasze posiłki jemy na świeżym powietrzu. W tak piękne
Słodkie okruszkicukru, a borówki, którz ich nie lubi Tak naprawdę możena użyć dowolnych owoców, byleby nie przesadzać z ich ilością, bo z uporem maniaka przypominam, że pieczenie ciasta to szczypta magii , miłości i chemii i bardzo proszę nie zmieniać proporcji przynajmniej za pierwszym razem, gdy robicie dane ciasto Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: 200 g borówek(...)tylko połączyć Przełoż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłożyłam tylko dno formy, a boki posmarowałam olejem. Dla bajeru na wierzchu ułozyłam kilka znalezionych w czeluściach zamrażarki malin. Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 C na środkowej półce piekarnika przez około 45-50 minut. Dla pełni szczęścia i efektu wow w jeszcze ciepłe ciasto wcisnęłam kilka kawałków
greenscarf