szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:438/536)

Powiedz mi co/jak jesz, a powiem Ci kim jesteś 205

też jest.  Mąka: kasztanowa, ryżowa, gryczana, pszenna i żytnia.   v   Niewiele puszek, parę z tuńczykiem, pomidorami czy kukurydzą. v   Dla dzieci: suche herbatniki, snacki rygorystycznie bez szkodliwych utwardzonych tłuszczów, nutella i gumożujki (niestety!) v   Czekolada: mleczna, biała, gorzka, bakaliowa, orzechowa, nadziewana… zawsze i wszędzie)) v   Notuje brak jakichkolwiek napojów gazowanych. Jest tylko mineralna(...)łyzki rozpuszczonego masla do posmarowanie buleczek przed pieczeniem. Rozpoczynamy od przygotowania zaczynu z drożdży. Drożdże mieszamy z kilkoma łyżkami lekko podgrzanego mleka. Dodajemy łyżeczkę cukru, łyżkę mąki i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie mieszamy ze sobą wszystkie pozostałe składniki i dodajemy do nich zaczyn z drożdży - wyrabiamy ciasto. Powinno być elastyczne i nie klejące do rąk. Umieszczamy

Mia Cucina Sofieta
Co Wam mogę podarować? Słone krople i fenkuł. Rustic fennel pizza. 210

Zaczyna się niewinnie. Nikt inny tego nie widzi.  Ale Ty już czujesz. Najpierw broda. Lekkie drżenie. Potem gardło. Ściska coraz mocniej. Później oddech. Trzeba szybko złapać kolejny. Powieki są już bezradne.  Zaczęło się. Pierwsza spływa jeszcze powoli. Trochę łaskocze, gdy dociera do szyi.  Kolejne zdają się cięższe. Bardziej zdecydowane. Jakby pewniejsze siebie.  I już nie nadążasz(...)oliwę oraz resztę ciepłej wody. Wyrabiać ciasto przez 10 - 15 minut. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 1 i 1/2 godziny ( u mnie wyrastało niecałą godzinę). Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 równe części, obsypać mąką, rozwałkować na owalne lub okrągłe placki. Ułożyć je na posmarowanej oliwą blasze lub papierze do pieczenie, odstawić na 1/2 godziny do podrośnięcia

KUCHARNIA
Mini Serniczki Na Ciasteczkowo-Kokosowym Spodzie w dwóch wersjach Pijane z Adwokatem i Trzeźwe Klasyczne z Czekoladą 437

  Mini Serniczki, moje advocatowe mini serniczki. Hmm, sama jeść nie będę przecież, w domu mam też dziecko...... No to Blond nie wiele myśląc postanowiła, że

Blondynka Gotuje
95. Jabłuszkowy zawrót głowy: czyli cynamonowe bułeczki półfrancuskie z prażonymi antonówkami. 319

Witajcie kochani! Jesienne jabłka to kolejny uwielbiany przez nas rarytas. Najwspanialsze to te rosnące dziko lub na łonie natury np. na działce. Te kwaśniejsze odmiany w

Symfonia Smaków
Pizza ” Śniadaniowa” z sadzonym jajkiem 220

łyżki koncentratu pomidorowego 4-5 łyżek wody 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki suszonej bazylii sól , chilli do smaku Składniki na ciasto, wkładamy do maszyny, do wyrabiania chleba i czekamy ,aż zagniecie nam idealnie gładkie i sprężyste ciasto . Pozwalamy mu wyrosnąć przez 30 minut , ponownie wkładamy do maszyny i raz jeszcze zagniatamy . Oczywiście ,można się bawić ręcznie, jak ktoś(...)style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ciasto formujemy w kulę i równomiernie rozkładamy na dużej blaszce do pieczenia , w dowolny kształt , moi chłopcy preferują klasyczne koło " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Pierogi z zieloną soczewicą. Ulubione ciasto na pierogi 258

Zalewamy mąkę i szybko mieszamy łyżką, łącząc składniki, staramy się jak najszybciej zagnieść ciasto (uwaga, bo będzie gorące!). Ja do swoich pierogów nigdy nie dodaję jajek – pamiętacie przepis na ciasto na makron ? To właśnie jajka sprawiają, że ciasto jest twarde i zbite. A to ciasto pierogowe wychodzi delikatne, miękkie i gładziutkie. Bez jajka. Zawijamy ciasto w folię gdy lekko(...)więcej majeranku, a jeśli macie – kilka drobno usiekanych liści świeżej szałwii. Ciasto dzielimy ‘Pi razy drzwi’, bez ważenia, na 4 mniej więcej równe porcje i zaczynamy wałkowanie. Podczas wałkowania jednej części, resztę ciasta trzymajcie w woreczku foliowym, żeby nie obsychała. Delikatnie podsypujemy stolnicę mąką i wałkujemy ciasto na grubość około 2-3mm. Ja robię pierogi wycinając okręgi dużą

Karo in the Kitchen
Bułeczki z borówkami 166

wracaliśmy, na przydrożnych straganach ku mojemu zdziwieniu pojawiały się jeszcze jagody! Skarby lasu nie były mi jednak pisane Oczom mojej wyobraźni momentalnie ukazały się pyszne jagodzianki. Oczywiście takie z ciasta drożdżowego polane lukrem… Nie udało nam się jednak zatrzymać, gdyż sprzedający ustawiają się oczywiście w takich miejscach, że nie da się tego zrobić bezpiecznie. Zwłaszcza że ruch na drodze(...)natomiast posiekanymi migdałami. Bułeczki z borówkami Z dobrym skutkiem Bułeczki wyszły pyszne, pachnące i niedużo odbiegające w smaku od moich wcześniejszych wyobrażeń o jagodziankach, a o ile zdrowsze! Zniknęły szybko i muszę się przyznać, że to ja je pochłonęłam prawie w całości sama. Dla drugiego degustatora okazały się -jak zawsze- mało słodkie… Fakt, że cukru to one za bardzo

Modern Cave Girl
Środa: Buraczkowe gniocchi z pesto 139

Klasyka włoskiej kuchni w niestandardowym wydaniu. Czerwone gniocchi zyskały kolor dzięki dodatkowi ćwikły, która oprócz koloru nadała kluskom lekkości. I walorów zdrowotnych. Czas przygotowania : Godzina Poziom

Niedzielny kucharz
125. Słodko - kwaśno czyli: sernik z porzeczkami i białą czekoladą. 282

Witajcie kochani. Ostatni czas to dla nas wciąż okres dużych zmian, poprzez co na prowadzenie bloga i wymyślanie nowych propozycji mamy go stosunkowo niewiele. U każdej

Symfonia Smaków
Pyszne ciasto marchewkowe 233

Ciasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne i ma bardzo pyszny smak. Wiele osób uważa, że przygotowania ciasta z marchewki jest niemożliwe, a wręcz ciasto takie będzie niejadalne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pluszki, rosyjskie bułeczki z makiem, czyli O tym jak rośliny zmieniały bieg historii 253

Znalazłam je niedawno na stronie Moje Wypieki. Przepis wydał się łatwy a smak zapowiadał się kusząco. Wczoraj o poranku przystąpiłam do działania i... Te rosyjskie bułeczki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pięć Przemian - recenzja zdrowej żywności 226

Erytrytol należy do substancji słodzących z grupy polioli, czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Odznacza się zerowym indeksem glikemicznym, a także nie zawiera kalorii. Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jest trochę mniej słodki niż cukier, bo jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%. Wartość odżywcza w 100 g produktu:  Energia: 0 kcal Tłuszcz(...)płatki owsiane bezglutenowe, ksylitol (substancja słodząca), przyprawy, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska Ponownie bardzo udany produkt. Łatwy i szybki w przygotowaniu, a efekt końcowy w pełni zadowalający. Racuchy wychodzą smaczne, mięciutkie i puszyste. W ramach urozmaicenia, d o ciasta możesz dodać pokrojone jabłka lub inne wybrane owoce.  Wartość odżywcza w 100 g produktu:  Energia: 345 kcal Tłuszcz

Zdrowie na języku :P
Tort na moje urodzinki :) 280

bez niej krem będzie zbyt rzadki) Do polewy: 100 g mlecznej (lub gorzkiej) czekolady 100 ml śmietanki kremówki Blaty bezowe można upiec razem (jeśli ma się odpowiednio duży piekarnik i trzy blachy do pieczenia), można też upiec je oddzielnie. Należy wtedy wszystkie składniki podzielić na trzy porcje i masę bezową przygotowywać również trzy razy. Ubite białka należy piec(...)odwrocie papieru np. głęboki talerz. Wtedy też będziemy mieć pewność, że bezy będą tej samej wielkości.) Pieczemy 45 min. w 150 stopniach. Wszystkie czynności powtarzamy jeszcze dwa razy, a gotowe bezy można przechowywać w temperaturze pokojowej. Krem to takie trochę pomarańczowe ptasie mleczko. Można go przygotować bez soku pomarańczowego, jedynie z samym orange curd i wtedy nie trzeba dodawać

Ratunku obiad
Markizy Orzechowe z Kremem Czekoladowym 351

łyżka po łyżce wsypywałam sypkie składniki. Na końcu wystarczyło włożyć rękę do miski i zagnieść ciasto.  W momencie zagniatania widziałam, że ciasto faktycznie jest kruche i mogą być niezłe "jaja" podczas wałkowania po wcześniejszym schłodzeniu, dlatego od razu podzieliłam ciasto na dwie części, jedną część wyłożyłam na folii spożywczej, przykryłam ją drugim arkuszem folii i rozwałkowałam na pół centymetrowy(...)Blachę oczywiście wyłożyłam papierem do pieczenia i układałam na niej i ciasteczka. I te wycinane i te krojone plastry upiekły się bardzo ładnie zachowując swój kształt. Jakość tych zdjęć pozostawia wiele do życzenia, normalnie było już ciemno, ale musiałam Wam pokazać jak to wszystko wyglądało :) Kiedyś podmienię zdjęcia na lepszejsze :) A właśnie, ciastka piekłam 10-12 minut do lekkiego

Blondynka Gotuje
Przepyszny chleb bezglutenowy 211

Baba się uparła, że nie będzie kupować gotowych mieszanek do pieczenia chleba bezglutenowego. Baba dobre pięć razy poległa i wcinała twarde podeszwy. Za to bezglutenowe

gutfut