szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:204/536)

BABKA PIASKOWA 189

prostu pyszna... 😋 Moje Dzieci zjadają ją nim zdążę zaparzyć kawę dla siebie, dlatego w kuchni od razu szykuję składniki na drugą porcję  😂  Babkę robi się bez dodatku proszku do pieczenia, dlatego ważne jest dokładne ubicie masła, cukru i żółtek na gładką masę oraz białek na sztywną pianę. Zaś o jej sypkości decyduje dodatek sporej ilości skrobii(...)można w całości zastąpić skrobią ziemniaczaną i otrzymamy wtedy mega sypką babkę w wersji bezglutenowej. Nie wypróbowałam jeszcze tego sposobu, ale myślę, że warto 👌 Na Wielkanoc babka jak znalazł - szybka, prosta i smakowita ! 🐤 SKŁADNIKI (wszystkie składniki muszą być w temepraturze pokojowej): 250 g masła lub margaryny  200 g cukru 4 jajka szczypta soli 150 g mąki pszennej

Słodko-Słony Świat Ilony
Kokosowe ciasto jogurtowe ze śliwkami 74

dość gęsta masa. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układamy śliwki (części ą ze skórk ą do dołu) lekko je dociskając. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy w trybie góra-dół około 3 5 minut (do suchego patyczka). Następnie drzwiczki piekarnika uchylamy i pozostawiamy w nim ciasto na około pół godziny(...)pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem. [caption id="attachment_9474" align="aligncenter" width="901"] Kokosowe ciasto jogurtowe ze śliwkami[/caption] Zobacz przepisy na inne ciasta z owocami: Szybkie Ciasto Z Porzeczkami – Puszyste I Wilgotne Ekspresowe Ciasto Łaciatek Z Truskawkami Szybkie Ciasto Biszkoptowe Z Rabarbarem Szybkie Ciasto Z Owocami Na Maślance (Bez Miksera) Puszyste Ciasto

e-PrzepisyKulinarne
Sernik z rosą - pyszny 143

rękach). 2. Dodajemy resztę składników: żółtka, jajko, cukier, sól i szybko zagniatamy ciasto. 3. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 - 60 minut do lodówki (u mnie ta pierwsza wersja :-)) 4. Po tym czasie ciasto wyjmujemy, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować, lekko podsypując mąką, przełożyć do blaszki i po nakłuwać widelcem. Piekarnik(...)nagrzewamy do 180 stopni i podpiekamy około 15-17 minut. Ciasto ma się lekko ze złocić. Masa serowa: 1,2 kg twarogu półtłustego lub tłustego (3-krotnie zmielonego) 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 40 g każdy, bez cukru 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2,5 szklanki mleka 2 jajka 4 żółtka (białka odłożyć

kruche babeczki
Kruche ciasto z czereśniami , mango i budyniową pianką 110

zimnego masła Z podanych składników szybko wyrób gładką kulę ciasta. Podziel na dwie części. Jedną zawiń w folię i włóż do zamrażarki na minimum godzinę. Drugą połową wylep formę do ciasta (około 25 cm x 35 cm) uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuj widelcem w kilku miejscach i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C około 10 minut(...)spód wyciągnij z piekarnika, odstaw ,aż wystygnie. Przygotuj teraz piankę. Składniki 6 białek 2 opakowania budyniu wiśniowego 120 ml oleju roślinnego owoce w nierównych proporcjach, u mnie czereśnie (oczywiście bez pestek) oraz świeże słodkie mango 150-200 g cukru Białka ubij na sztywno i stopniowo dodawaj cukier, proszek budyniowy oraz olej. Wszystko dokładnie wymieszaj. Piankę wyłóż na podpieczony spód

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto biszkoptowe z czekoladą i owocami | bez cukru, bez glutenu, bez laktozy | 164

Szybkie i proste ciasto dla miłośnika czekolady!  Kakaowy biszkopt, polewa czekoladowa, czekoladowe dropsy i świeże owoce. Mimo, że troszkę ciężkie jest to idealne ciasto na lato! Składniki na małą blaszkę: 4 jajka  1 szkl. mąki kukurydzianej  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżka kakao naturalnego  4 łyżki ksylitolu(...)Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy żółtka i ksylitol, miksujemy. Przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przelewamy masę do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20-25min.  Polewa:  50g gorzkiej czekolady (bez cukru, min. 70% kakao) 1 łyżeczka oleju kokosowego  1 łyżka miodu/syropu z agawy

Czarnawisienka
Urodzinowa tarta Bonduelle 200

gałki muszkatołowej do smaku Sposób wykonania tarty: Ciasto: Mąkę wymieszać z solą, wbić jajka, dodać zimne masło oraz śmietanę, szybko zagnieść gładkie jednolite ciasto, uformować kulę, schłodzić 15 minut w lodówce, po czym wyjąć rozwałkować na stolnicy okrąg i wylepić nim formę do tarty, razem z brzegami, przykryć papierem pergaminowym do pieczenia, obciążyć kuleczkami ceramicznymi i podpiec w nagrzanym

Wanilia i Kardamon
Babeczki z żurawiną 131

Idealnie smakują podane z kubkiem kakao lub mleka. Mają jedną wielką wadę, a mianowicie bardzo szybko znikają :) Może skusicie się na takie słodkości? Składniki 4 jajka 500 g mleka  skondensowanego bez cukru 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki mąki 3/4 szklanki suszonej żurawiny lukier 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki(...)Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. dodać mleko skondensowane, olej i zmiksować. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszać, a następnie dodać żurawinę i ponownie wymieszać. Papilotki umieścić w formie do babeczek i do każdej nałożyć ciasta do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 15 minut do tzw "suchego patyczka

O kuchni z uczuciem
Wiosenne herbaciane ciasteczka 150

dodajemy herbatę i szybko zagniatamy. Tworzymy kulę z ciasta i schładzamy ją w lodówce przez 30 minut. Następnie na podsypanym mąką blacie rozwałkowujemy ciasto lub rozgniatamy ręką na grubość około 3 mm (ciasto można z wierzchu lekko posypać mąką jakby się lepiło). Foremką wycinamy dowolne kształty. Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy około 15 minut(...)nagrzanym do 180 stopni piekarniku (środkowy poziom). Czas pieczenia jest zależny od grubości ciasteczek i piekarnika. Ciasteczka należy obserwować (powinny mieć ładnie zarumieniony spód). Zdejmujemy z blaszki gdy ostygną. Podajemy bez dodatków lub z lukrem. U mnie dziś wersja wzbogacona – ciasteczka popsikałam żółtym sprey’em do ciast, na wierzch dodatkowo posmarowałam pomarańczowym lukrem (sok z pomarańczy

Słodkie okruszki
CIASTECZKA BABECZKI BROWNIE 102

Kruche i mocno czekoladowe ciasteczka. Brownie to ciasto, które wyjdzie każdemu. Tak samo jest z ciasteczkami. Jedynie można je zbyt mocno spiec i będą czarne :D.  Szybkie i proste dla łasuchów czekolady.  SKŁADNIKI: mąka pszenna 100 g.  czekolada mleczna 100 g. czekolada gorzka 70 % 100 g. jaja 3 szt. cukier waniliowy 1 op. masło orzechowe 2 łyżki(...)masłem orzechowym. Gdy masa lekko ostygnie dodać roztrzepane jaja i cukry.  Następnie przesianą mąkę i razem wszystko wymieszać.  Ciasto przelać do małych foremek ( np. silikonowych) do babeczek. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni ( bez termoobiegu ) ok. 10-20 min. w zależności od wielkości foremek jakie mamy i piekarnika.  Ciastka powinny być lekko popękane na wierzchu

Kuchnia Paulettes
Crumble - jabłko i banan pod kruszonką 211

puszczają soki podczas pieczenia. Świetnie sprawdzą się brzoskwinie, porzeczki, maliny, truskawki, jagody, śliwki... i mogłabym tak wymieniać bez końca. ;) To także świetna propozycja, gdy macie ochotę na szarlotkę, a niekoniecznie chce się Wam ją piec. Nie czarujmy się - upieczenie ciasta wymaga nieco więcej roboty niż pokrojenie owoców i posypanie ich kruszonką , dlatego ten deser sprawdzi się w przypadku

Cooking Monster
Naleśnik bananowy bez mąki z kremem kokosowym 157

czasu :)   Naleśnik: 1 banan 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do silikonowej formy, tak, aby utworzyło cienką warstwę (nie martwcie się - urośnie). Piec 4-5 minut w mikrofali lub 20 minut w 180*C (tej wersji nie próbowałam - korzystam z szybkiej wersji w mikrofali). Wyjąć i wystudzić.  Krem: 3 łyżki

Chocolate Muffin Blog
CIASTO JOGURTOWE Z BAKALIAMI 158

przepis na kolejne jogurtowe – tak samo łatwe i szybkie jak jego poprzednicy. Puszyste ucierane ciasto obficie obłożone ulubionymi bakaliami. Są orzechy włoskie … i nerkowce … i ziemne …. Są migdały … czekolada i trochę kokosu. Pyszności na nim pod dostatkiem! Ciasto bez dodatku bakalii jest ciastem dietetycznym i śmiało mogą skusić się na nie osoby liczące kalorie(...)mnóstwo energii i uśmiechu! :D Polecam! SKŁADNIKI: ( keksówka ) * mąka kukurydziana – 4 czubate łyżki * jajko – 3 szt * jogurt naturalny – 180 g * cukier – 3/4 szkl * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * skórka cytrynowa – 1 łyżka DODATKOWO: * biała czekolada * ulubione bakalie SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się dość mocno

Ostra na Słodko
Miodownik, placek czeski, stefanka 215

cukier i zarabiamy ciasto, najpierw widelcem lub drewnianą łyżką, a następnie ręcznie. Ciasto dzielimy na 3 części, po czym każdą z nich rozwałkowujemy na grubość około 5mm i wielkość blachy (około 23 x 34cm). Blaszkę wykładamy pergaminem, przekładamy ciasto i pieczemy na złoty kolor około 7 minut w 180 ⁰ C. Blaty ciasta bardzo szybko się pieką, dlatego trzeba pilnować(...)się nie spaliły. Ja zrobiłam tak, że pierw wszystkie części ciasta rozwałkowałam i wycięłam, położyłam na osobne kawałki pergaminu, a później piekłam jeden pod drugim. Upieczone blaty ciasta pozostawiamy do ostygnięcia. By nie bawić się zbytnio w sztukowanie ciasta, ścinki pokroiłam nożem w kwadraty i osobno upiekłam – dobre były z nich ciasteczka :) Miękkie masło ucieramy z cukrem waniliowym, dodając stopniowo

Smakowy Raj
125. Kruche ciasto z lekką pianką, która nigdy nie opada 392

szybko zagnieść. Podzielić na 2 części w proporcji 1/3 i 2/3, owinąć w folię spożywczą i zamrozić. Ciasto przygotowałam wieczorem, dzień wcześniej. Następnego dnia: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni. Dno formy do pieczenia smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce ścieramy 2/3 część ciasta, wykładamy nim dno i lekko wyrównujemy wierzch. Pieczemy przez około(...)minut. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Składniki na delikatną budyniową piankę: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Wykonanie pianki: Białka zaczynamy ubijać kiedy podpieczony spód jest wystudzony. Ubijamy je na sztywno. Nie przerywając miksowania wsypujemy stopniowo, cukier

Jadło i czytadło
Propozycja na śniadanie 154

może się nieco lepić). Odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto szybko zagnieść, podzielić na 10 równych części, z każdej uformować okrągłą bułeczkę. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do napuszenia na 20-30 minut. Wyrośnięte bułeczki opędzlować mlekiem, posypać startym serem.  Piec w 190 st. C. przez 25-30 minut. Ostudzić na kratce(...)proporcje podstawowych składników i zachowanie Waszego piekarnika, pozostaje już tylko eksperymentowanie. Do bułeczek bowiem można dodać niemal wszystko, i zawsze będą pyszne. Na słodko i wytrawnie, z dodatkami czy bez sprawią, że śniadanie będzie przeżyciem dużo ciekawszym

Pożeraczka, czyli raz adobrze