szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:77/1736)

Ciasto z kremem budyniowo-chałwowym bez pieczenia 115

pewnością przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom chałwy. Naprawdę kusi, aby go wyjadać z miski, więc moim pomysłem, aby właśnie tak się nie stało jest proste oraz szybkie ciasto. W moim domu znika ono w oka mgnieniu, a sam krem zawsze robi wielkie wrażenie! Polecam. (Forma o wymiarach około 22 x 26 cm) Krem: 750 ml mleka (3 szklanki

Di gotuje
Kruche ciasto z brzoskwinią i budyniem 134

przesiać i dobrze wymieszać. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wszystkie składniki ucieramy na grubą kruszonkę. Następnie dodać żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Wyrobić w miarę szybko ciasto , podzielić je na dwie równe części i wstawić do zamrażalnika na 1 - 2 godziny. Masa budyniowa: Ugotować 3 budynie waniliowe na 900 ml mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru

Różne smaki w kuchni
Chleb mieszany z płatkami owsianymi 209

luźne, ale tak ma być. Po tym czasie dodałam łyżeczkę soli, przestudzone płatki owsiane, ziarna słonecznika i 3 łyżki zakwasu razowego żytniego. Całość wymieszałam łyżką aż wszystko się połączy - ciasto szybko zaczęło odstawać od brzegów miski -  nie jest już tak bardzo luźne jak wcześniej i nie jest bardzo klejące. Odstawiłam pod przykryciem łącznie na 30 minut - po 15 minutach

apetytnapieczenie
Kruche ciasto z brzoskwinią i budyniem 423

przesiać i dobrze wymieszać. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wszystkie składniki ucieramy na grubą kruszonkę. Następnie dodać żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Wyrobić w miarę szybko ciasto , podzielić je na dwie równe części i wstawić do zamrażalnika na 1 - 2 godziny. Masa budyniowa: Ugotować 3 budynie waniliowe na 900 ml mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru

Słodkości i nie tylko
Tarta śliwkowo - czekoladowa 190

masła/margaryny250 g mąki70 g cukruodrobina wodyNADZIENIE:300 g śmietany 18 %3 jajka0,5 szkl. cukru1/2 tabliczki  czekolady deserowej300-350 g śliwekWykonanie:Z masła. mąki, cukru - zagnieść szybko ciasto. By ułatwić zlepienie składników, możecie dodać odrobinę zimnej wody.Ciasto zlepić w kulę, zawinąć folią spożywczą, włożyć na 30-40 min. do lodówki.Śliwki umyć, wypestkować, zasypać 3 łyżkami cukru.Czekolad

kolorowotorcikowo
TARTA Z JABŁKAMI, krok po kroku! 328

mąki orkiszowej pełnoziarnistej (jeśli nie masz możesz użyć tylko pszennej) - 160 g mąki pszennej tortowej - 1 duże jajko z lodówki - łyżka cukru pudru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Zagniatamy szybko ciasto, owijamy folią i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut.  Po tym czasie wylepiamy ciastem formę ( u mnie 28 cm), nakłuwamy widelcem, jak na zdjęciu poniżej.  Potrzebujesz

SMYKWKUCHNI
Czekoladowe ciasto z białek / Chocolate egg white cake 219

Ostatnio miałam nieustającą ochotę na zdrowy kogel mogel z ksylitolem, czego efektem była znaczna nadwyżka białek w lodówce Postanowiłam więc zrobić niezwykle łatwe i szybkie ciasto na bazie białek, z rozsądną ilością gorzkiej czekolady i mielonymi migdałami. To ciasto jest prawie bezgrzeszne, polecam! Scroll down for recipe in English Czekoladowe ciasto z białek (tortownica o śr. 22 cm) Składniki

karmelowy
Miętusek 919

ciepłe dni. Masa miętowa jest delikatna, kremowa i zdecydowanie nie za słodka. Całość smaku dopełnia pianka na bazie kremówki i galaretki agrestowej.  Niestety Miętusek nie należy do szybkich ciast- stygnący budyń, tężejąca galaretka to wszystko sprawia, że trochę musimy poczekać na delektowanie się jego smakiem.  Przepis na ciasto dostałam od znajomej. Dla mnie to strzał w dziesiątkę- jestem

Krakowskie smaki Ani
Kruche ciasto na tartę - przepis II. 274

mąki; 125 g zimnego masła; 1 łyżka oleju; 1/4 szkl, wody;  szczypta soli. Masło rozdrobnione na mniejsze kawałki siekamy nożem razem z mąką. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy szybko ciasto. Robimy to jak najszybciej aby ciasto nie nagrzało się od ciepła rąk. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce przez 30 min. lub w zamrażalniku przez połowę

Miksturownik
Tarta ze szparagami 124

nadzienie: 200 g jogurtu greckiego 50 g gęstej śmietany 24% 3 jajka L pęczek zielonych szparagów starty parmezan sól, pieprz gałka muszkatałowa czosnek niedźwiedzi/tymianek Wykonanie: składniki na kruche ciasto szybko zagnieść, uformować w kulę, spłaszczyć i włożyć do lodówki przynajmniej na 30 minut szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, osuszyć jajka zmiksować z jogurtem, śmietaną, przyprawami i startym parmezanem. Dodać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta z bobem i fetą 164

łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli spora szczypta świeżo mielonego pieprzu Żółtka roztrzepać. Mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz i tłuszcz posiekać nożem, dodać roztrzepane żółtka i zagnieść szybko ciasto. (Ciasto nie powinno być ogrzewane rękami zbyt długo, gdyż potem straci na kruchości.) Przełożyć je do woreczka i schłodzić w lodówce przez przynajmniej 30 minut. Formę do tarty natłuścić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szarlotka w kokilkach 243

cytryny Kasza manna – 1 łyżeczka Wykonanie: Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i solą. Następnie dodać zimne masło i żółtko jaja. Ciasto szybko zagnieść i odstawić do lodówki na 2 godziny. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Jabłka skropić sokiem z cytryny i odstawić na 10 minut, aby puściły sok. Następnie dokładnie odcisnąć

Kuchnia Bon Appetit
Ciasto z budyniem, śliwkami i bezą 198

Owoce i beza: oraz 600-700 g świeżych śliwek 4 białka szczypta soli 3/4 szklanki cukru kryształu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu lub soku z cytryny Składniki ciasta szybko zagnieść. Zawinąć w folię i schować do lodówki na pół godziny. Budynie ugotować w 1 litrze mleka, przykryć wierch folią, by nie zrobił się kożuch. Śliwki umyć, przekroić

Czerwień i błękit
PĄCZKI 138

dobrze wymieszacie wszystkie składniki i chwilę powyrabiacie, ręcznie lub przy użyciu miksera. Następnie ciasto powinno odpocząć, co trwa minimum 1 godzinę. Kolejnym etapem jest formowanie pączków i znów odpoczynek. Ciasto szybko rośnie i nie sprawia najmniejszych problemów. Pączki już w momencie kładzenia na rozgrzany olej prawie nic nie ważą. Podczas smażenia nie opadają na dno garnka, ale swobodnie pływają(...)krążki ciasta od razu po wycięciu układamy na arkuszach papieru do pieczenia lub na lekko oprószonej mąką stolnicy, przykrywamy i zostawiamy na 30 minut do napuszenia. W szerokim  garnku rozgrzewamy olej lub/i smalec do 180℃. Partiami kładziemy wyrośnięte pączki (z nadzieniem lub bez) i smażymy po 2 minuty z każdej strony. Nie powinny rumienić się zbyt szybko, bo będą

cool and minty
Kruche z owocami pod bezową pianką 171

szklanki wiórków kokosowych* 1/3 szklanki cukru pudru* 4 łyżki mąki pszennej  Sposób wykonaniaMąkę, proszek do pieczenia, przesiać, dodać cukier, żółtaka, margarynę pokrojoną w kostkę i dość szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części jedna 3/4 ciasta i druga 1/4 ciasta i włożyć do zamrażalnika do schłodzenia.Formę (24/30 cm) posmarować margaryną dla lepszej przyczepności i wyłożyć papierem do pieczenia(...)dodać kisiel i jeszcze chwilę ubijać do połączenia z piana.Wyłożyć pianę na owoce.Składniki na kruszonkę połączyć ze sobą rozcierając palcami, aż powstaną grudki (zrobić to dosyć szybko).Pozostałe ciasto rozwałkować, pokroić w paski i ułożyć na pianie tak aby powstały romby i posypać je kruszonką.Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 190 stopni i piec ok. 40 min.Wierzch

Mix smaku

Proponowane wyszukiwania