roku jabłonki pięknie obrodziły, więc mogę działać z ich przerabianiem :)Chciało mi się jakiegoś szybkiego ciasta a wyszedł ala torcik z jabłkami :) Składniki: ciasto - 6 jajek - 1/2 szklanki cukru - 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa - 1 i 1/2 kg jabłek - 4 łyżki cukru waniliowego - 1 opakowanie galaretki cytrynowej masa budyniowa - 8 łyżek
Zainspirowana w kuchniBardzo lubię desery z perełek tapioki , więc ostatnio postanowiłam na ich bazie stworzyć pyszne i zarazem szybkie ciasto, które okazało się wielkim hitem - nawet wśród osób sceptycznie nastawionych do tego typu zdrowych słodkości. Ciasto jest przeeepyszne i idealnie łączy się z kokosowo-migdałowym spodem. Zresztą czekolada i kokos mówią same za siebie! Koniecznie spróbujcie. Zapewniam, że długo zapamiętacie smak oraz
Di gotujeJeśli macie nadmiar białek ( ja zazwyczaj mrożę je w pojemniczkach) to możecie wykorzystać je do przygotowania fajnego i szybkiego ciasta. Dodatek gorzkiej czekolady dodaje jej fajnego wytrawnego charakteru :) Składniki: - 160 g masła - 6 białek - 130 g cukru - 200 g mąki pszennej - sok z 1/2 cytryny - 1 tabliczka gorzkiej czekolady Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Białka ubijamy na sztywno
Zainspirowana w kuchniCoś dla miłośników serników gotowanych, kokosa i truskawek. Smaczne połączenie w szybkim cieście, które nie wymaga pieczenia, bo przygotowane na herbatnikach. KOKOSOWY SERNIK: 500 g twarogu zmielonego (najlepiej z wiaderka) 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g masła 2 jajka 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 budyń kokosowy lub śmietankowy 1/2 szklanki wiórków kokosowych ok 160 g herbatników maślanych
https:KKuchniaMniamSezon na rabarbar w pełni i ja w pełni z niego korzystam :) Zapraszam na proste i szybkie ciasto z rabarbarem. Bardzo smaczne, lekkie i puszyste, a zarazem odpowiednio wilgotne. A do tego długo zachowujące świeżość. Polecam :) Składniki ( na blaszkę 35x25 cm ) - 25 dag margaryny - 6 łyżek mleka - 1 szklanka cukru - 5 jajek - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Kuchnia z widokiem na ogródDziś przedstawiam ciasto szybkie, lekkie i wyśmienite. Pianka jest leciutka, pachnąca kokosem, dla wielbicieli kokosu to idealny deser. Znakomicie smakuje do kawy czy herbaty na lekki deser. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Kokosowe ciasto malinowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieciasto drożdżowe bez wyrastania. Wyszło kruche i dosyć cienkie. Osobiście wolę pizzę na grubym i puszystym spodzie ale jak żarłoczek był taki głodny to trzeba było zrobić coś na szybko ;) Ciasto na pizzę bez wyrastania: 1,5 szkl mąki (u mnie chlebowa) 5 g drożdży instant po 1/2 łyżeczki soli i cukru 1/2 szkl ciepłego mleka 2 łyżki oliwy
Smakołyki AsiPewnie powiecie ,że można kupić sobie takie magiczne pudełeczko w sklepie i przygotować to ciasto szybko. No tak, można. Ale po co faszerować się jakąś chemią, jeśli w kilka chwil z łatwością krok po kroku przygotujemy je samodzielnie. I wiecie co? Będzie przepysznie. Składniki: ciasto: 1 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka mleka
Z Majeczką w kuchnimasła - 400 g mąki pszennej - 100 g cukru pudru - 2 jajka prosto z lodówki - łyżeczka proszku do pieczenia - 1 duża łyżka śmietany Z w/w składników zagnieć szybko ciasto. Potem podziel je na dwie części. Jedna to będzie 3/4 całości a druga reszta. Ciasto przełóż do torebek foliowych i wstaw do lodówki. W tym czasie obierzemy jabłka na szarlotkę! PONADTO
SMYKWKUCHNIdryluje wiśnie nożykiem, twarz wystawiając do słońca, żeby trochę nabrała kolorytu. Miłe ciepło na policzkach i w powietrzu. O tak! Takie poranki uwielbiam celebrować. Wracam do kuchni i robię szybko ciasto na placuszki. Będą nietypowe bo z wiśniami, sama jestem ciekawa smaku, bo takich jeszcze nie jadłam. Ciasto robię z tego co znajduję w lodówce. A tam niby(...)Pani, która ma swoje wiejskie kury, i nie karmi ich paszami przemysłowymi, mleko wiejskie (prezent), które się zsiadło, bo "sklepowe" pasteryzowane albo UHT, więc się nie skwasi. Działam szybko i sprawnie bo już zaczyna mi się chcieć jeść. Po krótszej chwili są już pierwsze placki, grube, mięsiste i sycące. I zaraz kuchnia robi się pełna domowników ;-) Takie poranki
SMYKWKUCHNIpowstała na potrzebę chwili. Robiłam knedle ze śliwkami i okazało się, że wypestkowałam za dużo śliwek, a że były już zasypane mąką krupczatką nadawały się tylko na ciasto. Szybki pomysł na tartę okazał się strzałem w dziesiątkę, wyszła przepyszna i zniknęła niemal w całości tego samego dnia. Spróbujcie :) Sposób przygotowania spodu dotarty znajdziecie tutaj. Pozostałe składniki(...)śliwek, płaska łyżeczka cynamonu, łyżka cukru, łyżka mąki krupczatki lub kaszy manny, Kruszonka: 50g masła, 120g cukru, 100g mąki, płaska łyżeczka cynamonu. Sposób przygotowania tarty ze śliwkami: Ciasto przygotowuję jak w cytowanym powyżej przepisie, wylepiam nim formę na tartę i podpiekam w rozgrzanym do temperatury 180 o piekarniku przez 10 minut (opcja „góra, dół”). Śliwki pozbawiam pestek
Gotuj Się Kto MożeOwoce do dekoracji\r"],"name":"Bardzo kruche babeczki z kremem budyniowym i owocami","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Ciasto\r","Ze sk\u0142adnik\u00f3w szybko zagnie\u015b\u0107 elastyczne ciasto.\r","Ciasto zawin\u0105\u0107\u00a0w foli\u0119 i wsadzi\u0107 do lod\u00f3wki na godzin\u0119.\r","Po tym czasie wylepia\u0107 ciastem nat\u0142uszczone foremki(...)masła) szczypta soli 100 g cukru pudru 3 żółtka 2 łyżki śmietany Krem 1 budyń na 1/2 l mleka 100 g miękkiego masła Owoce do dekoracji Sposób przygotowania Ciasto Ze składników szybko zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wylepiać ciastem natłuszczone foremki. Piec do zrumienienia w 180 stopniach. Krem Ugotować
Mieszam w Garnkukruche ciacho z niebiańskimi gruszkami w połączeniu z budyniem waniliowym... filiżanka kawy i duży kawa ł takiego ciacha to jest mój czas na chwile zapomnienia...😍 😍 Ciasto szybko się przygotowuje i jest bardzo łatwe do zrobienia, wi ę c każdy sobie poradzi z wypiekiem takiego ciacha. Zapraszam do wypróbowania przepisu, jeśli na ten weekend już macie gotowe
kulinarne odsłony patiSposób wykonania: Mąkę przesiewamy na stolnicę, łączymy z cukrem, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodajemy schłodzone masło i razem wszystko siekamy na drobne kawałki. Następnie dodajemy żółtka i śmietanę. Ciasto szybko wyrabiamy na gładką masę i wkładamy na pół godziny do lodówki. W między czasie przygotowujemy śliwki: myjemy je, kroimy na pół i wyciągamy pestki. Mieszamy z cukrem pudrem. Schłodzone
Qchnia po prostuproszkiem do pieczenia, wysypać na stolnicę. Dodać pokrojoną na kawałki margarynę, posiekać z mąką. Żółtka jaj utrzeć z cukrem, dodać do mąki, posiekać wszystko razem. Zagnieść szybko ciasto, dodając śmietanę. Ciasto włożyć do foliowej torebki, odstawić do lodówki na całą noc. Na drugi dzień 2/3 ciasta rozłożyć na brytfance, ananasy odlać z zalewy, pokroić
Kuchnia Danusi