szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:65/1736)

Ciasto migdałowe z malinami 188

ciasto jest mega pyszne, wilgotne, kwaskowe od malin. Jeśli spotkacie w sklepach maliny świeże użyjcie świeżych, jeśli nie użyjcie mrożonych, też będzie ok. Ciasto szybko się robi aby potem zajadać pyszny deser, zachęcam do pieczenia. Pomysł zaczerpnęłam z Moje Wypieki i Dorota napisała że spokojnie ciasto można mrozić. Ciasto migdałowe z malinami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Miodownik z jabłkami 397

dużą blaszkę 40x24 cm. Ciasto: - 3 i 1/2  szklanki mąki pszennej - 25 dag masła - 1/2 szklanki cukru trzcinowego - 1/2 szklanki miodu - 2 jaja - 2 łyżeczki sody  1. Ciasto szybko i energicznie zagnieść, podzielić na trzy części, każdy placek piec osobno w 175 C. przez 10 minut.  Na trzecią część ciasta, która będzie na samej górze, proszę przygotować

Apetyczna babeczka
Miodownik 210

dużą blaszkę 40x24 cm. Ciasto: - 3 i 1/2  szklanki mąki pszennej - 20 dag masła - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki miodu - 2 jaja - 2 łyżeczki sody  1. Ciasto szybko i energicznie zagnieść, podzielić na trzy części, każdy placek piec osobno w 175 C. przez 10 minut.  Na trzecią część ciasta, która będzie na samej górze, proszę przygotować masę

Apetyczna babeczka
Szybkie ciasto dyniowe 228

Wczoraj dodałam wpis z przepisem na puree z dyni , więc dziś przepis na szybkie ciasto z jego wykorzystaniem. Ciasto jest pyszne, a zapach w całym domu przecudny :) Przepis pochodzi ze strony  Prześlij Przepis . Składniki: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 4 jajka pełna szklanka  puree z dyni 1/2 szklanki oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki

kuchnia doski
Ciasto z rabarbarem i migdałami 169

skomplikowane. Pamiętać należy jednak o tym, że takie ciasta podobnie jak babki lubią żeby wszystkie składniki miały jednakową temperaturę pokojową. Bardzo lubię rabarbar w wypiekach i polecam Wam również szybkie ciasto rabarbarowe , przepyszne kruche ciasteczka z rabarbarem i kokosem, albo tradycyjną rabarbarkę z budyniem . Ciasto z rabarbarem i migdałami /tortownica o średnicy 25 cm /wg Floating Kitchen 1,5 szkl

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto z wiśniami i kajmakiem 211

Dziś już z myślą o weekendzie zapraszam po przepis na pyszne i niezwykle szybkie ciasto. Zrobiłam je w jeden wieczór. Do ciasta użyłam produktów firmy Polskie Młyny: Mąki Szymanowskiej oraz Biszkoptów Polskie Młyny. A ze spiżarki przyniosłam słoik wiśni z nalewki, tak więc ta wersja ciasta przeznaczona jest dla dorosłych. Polecam! Składniki (blaszka 24x28 cm): Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki

Kuchnia domowa Ani
Kruche babeczki z kremem (z serka homogenizowanego) 158

stolnicę i wymieszać z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Suche składniki posiekać z dobrze schłodzonym masłem. W powstałej kruszonce zrobić dołek, wbić w niego zimne żółtka i wymieszać. Ciasto szybko zagnieść (dłońmi), uformować w kulę, owinąć folią do żywności i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie z ciasta zrobić cienkie placuszki i wylepić nimi foremki do babeczek

Di gotuje
Kruche babeczki z kremem waniliowo-cytrynowym (z serka homogenizowanego) 195

stolnicę i wymieszać z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Suche składniki posiekać z dobrze schłodzonym masłem. W powstałej kruszonce zrobić dołek, wbić w niego zimne żółtka i wymieszać. Ciasto szybko zagnieść (dłońmi), uformować w kulę, owinąć folią do żywności i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie z ciasta zrobić cienkie placuszki i wylepić nimi foremki do babeczek

Di gotuje
Słodkie Środy - Waniliowy sernik z nutą migdałową 194

zielona 250 ml wrzącej wody PRZYGOTOWANIE : Przygotowujemy ciasto.  Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder i proszek do pieczenia, mieszamy. Dodajemy żółtka, pokrojone masło, aromat migdałowy i zagniatamy szybko ciasto. Ciastem wykładamy tortownice (27 cm) wkładamy do lodówki.  Masa serowa.  Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Następnie dodajemy miękkie masło. Ucieramy. Dodając ziarenka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tarta z jabłkami i miodem 173

śmietany 3 łyżki cukru 4 jabłka( najlepiej kruche - użyłam jabłek lobo) 1,5 łyżki miodu Sposób przygotowania: 1. Jabłka obrać i pokroić na mniejsze cząstki.  2. Składniki na ciasto szybko połączyć. Rozwałkować na okrągły placek o średnicy 2 cm większej niż podstawa formy do tarty. Przełożyć do formy i nakłuć ciasto widelcem . 3. Jabłka ułożyć na spodzie i polać

A Ty Smakuj Mnie
Uszka z grzybami prawie wigilijne 156

nadal zarabiam widelcem. Dodaję tyle wody aby ciasto uzyskało jednolitą gęstą konsystencję - ilość wody zależna jest od mąki. Kiedy wszystkie składniki połączą się przekładam na stolnice i zagniatam szybko ciasto aby było gładkie i plastyczne ( w razie konieczności dodaję wodę albo podsypuję mąką). Miskę oprószam  mąką i przekładam do niej ciasto, przykrywam ściereczką i odstawiam aby ciasto odpoczęło (około

Magiczna kuchnia Darii
Domowe bułeczki - najlepsze przecież 158

wyrośnięcia na 1 godzinę.Pepperoni pokroić w niedużą kostkę, podsmażyć na suchej patelni, odsączyć z tłuszczu, wystudzić.Masło rozpuścić, wymieszać ze skórką cytrynową i oliwą. Ostudzić.Koperek posiekać.Wyrośnięte ciasto szybko zagnieść, a następnie rozwałkować na prostokąt wielkości 30x50 cm. Powierzchnię posmarować cytrynowym masłem, następnie równomiernie rozłożyć pepperoni i posypać koperkiem.Ciasto ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Pokroić na 12 równych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Miodownik z kajmakiem czekoladowym 402

mnie kajmak czekoladowy, zamiast klasycznego. Składniki na ciasto: 3,5 szklanki mąki  20 dag masła 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki miodu 2 jaja 2 łyżeczki sody  1. Ciasto szybko i energicznie zagnieść, podzielić na trzy części, każdy placek piec osobno w 175 C przez 10 minut.  Na trzecią część ciasta, która będzie na samej górze, proszę przygotować

Apetyczna babeczka
TARTA Z RABARBAREM 173

łyżki masła - 2,5 łyżki cukru - 3,5 łyżki mąki NADZIENIE: -  6 łodyg rabarbaru - 6 łyżek cukru brązowego BUDYŃ: - budyń waniliowy z cukrem - 1,5 szklanki mleka WYKONANIE: Ciasto szybko zagniatamy z w/w składników. Wkładamy do lodówki na 30 minut aby się schłodziło. Naczynie do tarty smarujemy masłem. Wykładamy schłodzonym ciastem, również brzegi.  Przechodzimy do przygotowania nadzienia

SMYKWKUCHNI
CZEKOLADOWY TORCIK Z WIŚNIAMI NADWIŚLAŃSKIMI 185

szczęśliwa tort jest obłędny! ZACZNIJMY OD POCZĄTKU... SKŁADNIKI: CIASTO: -25 dag mąki - pół kostki masła - 1/3 szklanki cukru - opakowanie cukru waniliowego - jajo ekologiczne - płaska łyżeczka proszku do pieczenia Zagniatamy szybko ciasto, wylepiamy blaszkę. Pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni C. Studzimy. MASA CZEKOLADOWA: - 300 ml śmietanki 36% - 2 czekolady mleczne - 2 x śmietan fix Śmietankę wlej do rondelka, tuż

SMYKWKUCHNI
Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej+dodatki=idealne danie na wynos 147

takiego, że osoby na diecie, w ciągu dnia będą jeść aż dwa legalne desery?! 😍 Ja sobie wręcz nie wyobrażam mojej diety bez takich dni chodź raz w tygodniu.😁 Domowe szybkie ciasto z kaszy i kakao jest super sycącym posiłkiem, do tego witaminki w postaci owoców, białko w twarogu, a na koniec gorzka czekolada dla łasuchów.😍  I pewnie teraz myślicie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik nowojorski z czereśniami 232

łyżki cukru pudru (50 g) 2 łyżki kakao (30 g) 1 żółtko szczypta soli Mąkę wymieszaj z cukrem, solą i kakao. Posiekaj masło i dodaj do mąki. Zagnieć szybko ciasto i wyłóż nim okrągłą formę, zarówno spód, jak i boki na wysokość  ⅓  wysokości tortownicy. (Ciasta z pewnością trochę zostanie). Ciasto ponakłuwaj widelcem, a formę schłodź przez 30 minut(...)mąkę ziemniaczaną i zalewamy 2-3 łyżkami wody. Dokładnie rozprowadzamy skrobię w wodzie i szybkim ruchem wlewamy do rondelka, momentalnie zaczynając mieszać. Rondelek wstawiamy z powrotem na ogień i gotujemy, nie przerywając mieszania, aż sos zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie wylewamy na schłodzony sernik. Ciasto kroimy na kawałki

Food Square
Szarlotka Sypana bez jajek 200

Coś szybkiego i pysznego ? Szarlotka Sypana Składniki: Na ciasto: 2 szklanki kaszy manny 2 szklanki mąki razowej (pszennej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 3/4 szklanki cukru  Nadzienie: około 2,5 kg kwaśnych jabłek 3 łyżki cukru 2 łyżki cynamonu Dodatkowo: 150-200 gr masła Wykonanie: Jabłka myjemy obieramy (można jednak zetrzeć ze skórką), lekko odcisnąć dodać(...)część jabłek, 3 część sypka i na koniec ścieramy na tarce masło ( ciasto pokrywamy równomiernie masłem. Pieczemy ciasto przez 55-60 minut w temp. 180*C Szybkie i proste ciasto i stosunkowo tanie :) Przepis Ewy Wachowicz "Szarlotka bez jajek

W Moim Magicznym Domu