szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:57/1736)

Podwójnie czekoladowa tarta z owocami 211

stokrotki, kwiaty rumianku, cukier puder do dekoracji) Sposób przygotowania Kruchy spód: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy szczyptę soli i kakao. Siekamy razem z cukrem, margaryną i uprzednio roztrzepanym jajkiem. Ciasto szybko zagniatamy i chłodzimy ok 30 minut w zamrażarce. Następnie wylepiamy formę, dziurkujemy ciasto widelcem i przykrywamy arkuszem papieru do pieczenia. Obciążamy ciasto np. grochem i wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia w czekoladzie
Ciasteczka kruche-jajka wielkanocne 194

mąki ziemniaczanej 1 jajko 50 g cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej cukier puder do oprószenia dżem morelowy, brzoskwiniowy [ dowolny, w kolorze żółtym] Wszystkie składniki  ciasta szybko zagnieść ,owinąć w folię .Schłodzić w lodówce co najmniej 1 godzinę.Następnie ciasto cienko rozwałkować. Za pomocą foremki wykrawać jajka. W połowie ciasteczek zrobić dodatkową dziurkę . Przełożyć na blaszkę wyłożoną

Moje domowe kucharzenie
Nalewka pomarańczowa z miodem 189

Fanie rozgrzewa, pachnie obłędnie, jest idealna do ciasta. Szybko jest gotowa, więc zróbcie sobie ją na święta, będzie znakomita przy wielkanocnym cieście. Polecam na zdrowie! Nalewka pomarańczowa z miodem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tarta szpinakowa z ricottą 183

250g serka ricotta 3-4 jajka masło i oliwa do smażenia Jak zrobić tartę szpinakową? Przygotowanie ciasta : Mąkę przesiać wraz z solą. Masło pokroić w kostkę i dodać do ciasta, szybko ugnieść, aż mąka osiągnie konsystencje okruchów chleba (kruszonki), dolać wodę i zagnieść ciasto, aby było gładkie. Ciasto do tarty uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i schować

Codzienne Gotowanie
Seromakowiec 193

wiaderku  5 jajek (osobno białka i żółtka) 2 żółtka 125 g masła 1 szklanka cukru Nagrzać piecyk do 180 stopni C Najpierw robimy spód: wszystkie składniki na ciasto szybko zarobić i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wylepić ciastem blachę o wymiarach 25 cm x 40 cm i nakłuć go widelcem. Spód podpiec

Szczęśliwa kuchnia
Sernik wiedeński z manną i białą czekoladą. 4957

temu nie napowietrzamy masy i sernik wychodzi równy jak stół, bez pęknięć i wybrzuszeń. Całość miksujemy blenderem- dzięki temu robi się go szybko w mig.   Smakuje znakomicie, czego chcieć więcej? Polecam! Składniki: Blacha: 36/25 cm Ciasto: 1,5 szklanki  mąki tortowej 1,5 szklanki  mąki krupczatki 5 żółtek 25 dag masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka(...)białej czekolady czekoladowe spagetti Jak wykonać ?  Ciasto: Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka oraz masło i cukier, siekamy całość nożem aż powstaną grudki, wtedy zagniatamy ciasto szybko ręką.   Wylepiamy dno wyłożonej pergaminem blaszki.  Chłodzimy w lodówce na czas przygotowania serowej masy. Masa serowa: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Twaróg z kostki umieszczamy

Wanilia i Kardamon
Proste ciasto drożdżowe z owocami 170

lubi ciasta drożdżowego z owocami? Pachnie latem nieziemsko. Dodatkowo ciasto drożdżowe z tego przepisu jest niezwykle proste do wykonania i nie wysycha szybko. Ciasto jest mięciutkie i aromatyczne nawet dwa dni po wypieku. Jeśli do tej pory baliście się ciasta drożdżowego, spróbujcie koniecznie ten przepis. Ciasto nie wymaga zbyt długiego wyrabiania a jego smak wynagrodzi Wam wszelkie obawy. Ciasto dobrze

Mieszam w Garnku
Ciasto z truskawkami i rabarbarem 256

się rozkręcić. W głowie tyle pomysłów, a tu albo coś wypadnie, albo sezon właśnie się skończył :( No cóż, trzeba się cieszyć, że są i korzystać póki są :)). Co do ciasta, szybkie, fajnie wyrasta i super pasuje do owoców. Ja dałam mniej cukru do ciasta, według mnie wystarczy, ale jak ktoś woli słodsze, to musi dodać jeszcze pół szklanki. Blaszka 24x34

kruche babeczki
Proste ciasto z rabarbarem i budyniem 133

Oprócz codziennych pysznych rabarbarowych kompotów zrobiłam dzisiaj jeszcze ciasto, szybko znikło co jest gwarancją dobrego smaku :). Składniki na tortownicę 23-24 cm: Ciasto: - 20 dag mąki pszennej - 20 dag masła lub dobrej margaryny - 2 jaja - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - 1 kopiasta łyżka budyniu waniliowego - wanilia lub cukier waniliowy od www.Skworcu.com.pl Masa: - 2 łyżki

Apetyczna babeczka
Bakaliowy pomarańczowiec 249

cukru masa pomarańczowa: kostka masła 2 kisiele pomarańczowe 2 szklanki soku pomarańczowego 1 galaretka pomarańczowa ponadto: 20 dag biszkoptów  pół tabliczki czekolady deserowej 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Ciasto szybko zagnieść. Podzielić na dwie części. Do jednej części dodajemy kakao. Łączymy z ciastem. Ciemny placek wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy q 180 stopniach C przez

Pobite gary Barbary
Truskawkowe ciasto na maślance z migdałową kruszonką 243

Pamiętacie ciasto na maślance z brzoskwiniami ? Dziś zapraszam na truskawkową wersję tego prostego i szybkiego ciasta. Ciasto zobiłam w nieco mniejszej foremce aby było wyższe, truskawki są soczyste i dzięki temu sok ma gdzie wsiąkać. Na wierzchu dodatkowo posypałam migdałową kruszonką, która po upieczeniu jest bardzo chrupiąca. składniki: ciasto 350 g mąki pszennej, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa

Monia miesza i gotuje
31. Bajaderka KASI 161

łyżeczka proszku do pieczenia masa: 1 szklanka mleka 2  szklanki bakalii 5 łyżek kakao 400 g marmolady polewa: 1 gorzka czekolada, 1/2 szklanki kremówki Wszystkie składniki na ciasto szybko i dokładnie wyrobić a następnie podzielić na dwie części 3/5 i 2/5. Ciastem  wylepić foremki do pieczenia i upiec ok 25 minut na złoty kolor w 170 stopniach. Następnie

Jadło i czytadło
Seromakowiec 196

wiaderku  5 jajek (osobno białka i żółtka) 2 żółtka 125 g masła 1 szklanka cukru Nagrzać piecyk do 180 stopni C Najpierw robimy spód: wszystkie składniki na ciasto szybko zarobić i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wylepić ciastem blachę o wymiarach 25 cm x 40 cm i nakłuć go widelcem. Spód podpiec

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ciągnik 215

Ciasto szybkie do zrobienia, pieczone w ekspresowym  tempie..a zjadane jeszcze szybciej..Przepis na ciasto o nietypowej nazwie [ jestem ciekawa czemu ktoś tak nazwał to ciasto] pochodzi z książki Ciasta, ciastka i takie tam. 4 jajka 2/3 szkl.cukru 200 g czekolady gorzkiej 180 g margaryny 3/4 szkl.mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy  Czekoladę rozpuścić

Moje domowe kucharzenie
Mazurek orzechowy z kremem z kaszy manny 371

pyszny a beza mój faworyt Wszystko razem pasuje świetnie. Wykonanie ciasta kruchego – do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, żółtka. Masło pokroić na małe kawałki. Zagnieść szybko ciasto na gładką masę. Możecie użyć miksera i nastawić na pulsacyjne wyrabianie ciasta. Thermomix wyrabianie ciasta do naczynia miksującego dodać mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, żółtka, pokrojone na kawałki(...)dodawać po jednej łyżce zmielonych orzechów. Delikatnie już mieszać. Orzechy muszą być wyczuwalne, nie zmielcie ich na puch. Wyłożyć masę bezową na tą samą blaszkę w której piekło się ciasto. Blaszkę również wyłóżcie papierem do pieczenia. Pieczenie bezy – piekarnik nagrzać do 200 C, włożyć blaszkę i piec 10 minut. Zmniejszyć temperaturę do 120 C i piec następne 1.20 minut

Kuchnia Pokoleń