szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:75/1736)

Lekkie ciasto z rabarbarem i orzechami 180

Rabarbaru u mnie w ogrodzie pod dostatkiem, więc otwieram sezon na wypieki z tymi badylami. Na pierwszy ogień łatwe i szybkie ciasto ucierane bez tłuszczu. Świeżość zachowa nawet po 3 dniach, idealnie nadaje się na wszelkie plenerowe imprezy. Nie za słodkie, ale z chrupiącą posypką Składniki na blachę o wymiarach 25×25 lub tortownicę 26 cm : 400 ml jogurtu

greenscarf
CIASTO ZE SŁODKIMI ZIEMNIAKAMI I SUSZONYMI MORELAMI 159

prażonych orzechów. Jest zaskakująco smaczne, mięsiste i długo zachowuje świeżość ( pod przykryciem, lub zawinięte w folię bez polewy). Pokryłam je warstwą waniliowego serka i posypałam ziarenkami granatu. Samo ciasto szybko się robi, ale wymaga użycia puree z batatów, które trzeba wcześniej upiec i zmiksować. Całość pięknie się prezentuje i stanowi idealny dodatek do popołudniowej kawy.  SKŁADNIKI wszystkie składniki powinny

cool and minty
Mazurek z kremem czekoladowym z pieczonymi gruszkami i orzechami włoskimi 144

zimne masło i posiekać je nożem aż masło będzie już bardzo drobnymi kawałeczkami i zacznie łączyć się z mąką. 2. Następnie dodać cukier, śmietanę i żółtko.  3. Zagnieć szybko ciasto.  4. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1-1,5 godziny bądź do zamrażalnika na około 20-30 min. 5. Po tym czasie

KreatywnePiny
Pierogi z mięsem 251

wrzątkiem włożyć 2 łyżki masła, mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Mąkę wsypać mąkę, dodać gorącą wodę z rozpuszczonym masłem i sól. Wymieszać początkowo widelcem (można poparzyć się). Następnie zagnieść szybko ciasto. Ciasto rozwałkować na bardzo cienko, szklanką wykrajać kółka. Na środek nałożyć farsz mięsny i skleić pieroga.  Gotowe pierogi wrzucać na osolony wrzątek i po wypłynięciu gotować około

Amatorka kuchenna
Tarta z figami 218

się na dnie formy to ostatecznie są na samej górze wypieku. Słodkie i chrupiące pestki fig przykryły kremowy serek ricotta, który nadał delikatności tarcie. Dzięki czemu tarta bardzo szybko znika :) CIASTO KRUCHE: 1 szklanka mąki pszennej 1/4 szklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g masła 1 żółtko FIGI: 3 figi 3 łyżki miodu(...)łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dobrze schłodzone masło posiekać z cukrem pudrem, przesianą mąką pszenną, krupczatką i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtko i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce. Figi pokroić na plasterki i ułożyć na dnie formy do pieczenia o średnicy ok 23cm. Masło rozpuścić z miodem i polać

https:KKuchniaMniam
sernik z morelami i pistacjami (ekspresowy) 172

mielonego 5 jajek szklanka cukru 2 opakowania budyniu cytrynowego 1/2 szklanki oleju skórka otarta z cytryny dodatkowo: 500 g moreli 2 łyżki konfitury morelowej 2 łyżki posiekanych pistacji Składniki ciasta szybko zagnieść, owinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę.  Składniki masy serowej umieścić razem w misce i krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Morele umyć i pokroić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
orzechowa szarlotka z połówkami jabłek 114

cukru pudru łyżka jogurtu greckiego ponadto: kilka niezbyt dużych jabłek cynamon do posypania tłuszcz do blaszki Masło posiekać z przesianą z proszkiem do pieczenia mąką. Dodać pozostałe składniki ciasta, szybko zagnieść, odstawić do lodówki. Orzechy zmielić, dodać cynamon, cukier z wanilią i dżem, wymieszać na jednolitą masę. Jabłka obrać, przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne, w ich miejsce łyżeczką nałożyć

6niebo
Weekend na Białogonie 163

kruche, masło powinno być dobrze schłodzone. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i dwiema łyżkami cukru pudru, wrzucić do niego masło i posiekać. Dodać trzy żółtka i zagnieść szybko ciasto. Następnie podzielić je na trzy równe kawałki, do jednego dodać kakao i zagnieść tak, żeby było równiutko brązowe. Ten kawałek i jeden z białych włożyć do zamrażarki

Przepysznik - BLW i nie tylko
Tarta z kremem marcepanowym i karmelizowanymi figami 173

śmietany 36% 200 g masy marcepanowej 2 łyżki cukru pudru Karmelizowane figi: 3-4 duże figi 2 łyżki masła 82% 2 łyżki cukru      Składniki na kruche ciasto szybko zagniatamy ze sobą, formując kulę, którą schładzamy w lodówce przez 40 minut. Masą wykładamy spód i boki blaszki, po czym formę wkładamy ponownie do lodówki na kolejne 40 minut

sama złodycz
Pieczone rożki z kapustą i grzybami 178

czemu nie w czerwcu zjeść takie pyszne rożki, nic nie stoi na przeszkodzie.. Szybkie ciasto, aromatyczny farsz i rożki, pyszne do barszczu czerwonego gotowe. Zachęcam do lepienia i zajadania pysznego obiadu. Rożki z farszem z kapusty i grzybów, pieczone w piekarniku. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
3 pyszne i szybkie ciasta na każdą okazję 228

Weekend… a więc chwila czasu dla bliskich czy znajomych, gorąca kawa lub herbata i coś słodkiego Ja polecam Wam 3 pyszne i szybkie ciasta na każdą okazję. Proste w przygotowaniu, z ogólnodostępnych składników. Dwa z nich możecie zmodyfikować według własnych potrzeb np. dodając ulubioną marmoladą, konfiturę, a nawet ciasta. A babka… cóż… jak dla mnie (i wielu

Słodkie okruszki
SERNIK ŚLIWKOWY 97

Dziś na blogu sernik śliwkowy, na kruchym cieście, szybki i prosty. Niezbyt słodki, z wyraźnie wyczuwalnymi dojrzałymi śliwkami. Bez ubijania białek, wystarczy wymieszać składniki i gotowe. Wystudzony sernik posypuję cukrem pudrem, parzę kawę i zapraszam łasuchów do stołu Zapraszam po przepis! SKŁADNIKI NA CIASTO: 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 90 masła, zimnego, posiekanego 1 żółtko 1 łyżka

Zasmakuj Kuchni
Quiche z kiełbasą krakowską suchą i grzybami 243

dużej miski / na stolnicę wsypujemy mąkę (200 g), dodajemy posiekane masło (120 g) i szczyptę soli. W palcach tworzymy coś a la kruszonkę, następnie wbijamy 1 jajko. Zagniatamy szybko ciasto. Wkładamy je na chwilę do lodówki. W tym czasie robimy drugie ciasto w analogiczny sposób. Na dno formy na tartę wykładamy pierwsze lekko schłodzone ciasto i ugniatając ręką rozkładamy

Słodkie okruszki
Cykl wielkanocny: Mazurek amaretto (Crostata con crema agli amaretti) 183

biscotti amaretti mandorle a lamelle PRZYGOTOWANIE Ciasteczka amaretti mielimy na py ł . Mieszamy z m ąk ą , cukrem i szczypt ą  soli. Dodajemy rozpuszczone masło oraz roztrzepane jajka. Ciasto szybko wyrabiamy.  **** In una ciotola mescolate la farina con i biscotti frullati finemente. Aggiungete lo zucchero e un pizzico di sale. Per ultimo versate il burro sciolto

La grande e la piccola cuoca
ciasteczka kakaowe z bezą i orzeszkiem 149

łyżki kakao 125 g masła 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 2 białka 3/4 szklanki cukru szklanka orzechów laskowych Mąkę wymieszać z kakao. Dodać pozostałe składniki i zagnieść szybko ciasto. Owinąć folią i wstawić do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na podsypanym mąką blacie i kieliszkiem wycinać kółka. Układać je na blaszce do pieczenia. Białka ubić na sztywno

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
KRUCHA TARTA Z KREMEM BUDYNIOWYM I WINOGRONEM 145

zimnego masła 4 łyżki cukru pudru, 1 jajko 1 łyżka zimnej wody Mąkę wymieszać z cukrem, dodać zimne masło (najlepiej starte na tarce), jajko i wodę. Zagnieść szybko ciasto. Rozwałkować je na blacie lekko posypanym mąką na grubość około 5 mm. Rozwałkowane ciasto przenieść do foremki posmarowanej masłem, i delikatnie wylepić nim także boki formy. Wstawić do lodówki

Walijskie Pichcenie
Wegański quiche z suszonymi pomidorami 152

znowu będę mogła robić nieskończenie wiele wariacji na temat quiche Ps. Można iśc jeszcze bardziej na łatwiznę, i zamiast zagniatać ciasta wykorzystać chleb, odciąć skórki, potraktować kromki wałkiem do ciasta, szybko taż żeby chleb się nie odkształcił wylepić nim formę do pieczenia, zalać masą jogurtową, upiec volia! Podane składniki są wystarczające na formę średniki 23 cm, ja wykorzystałam do upieczenia

greenscarf
szarlotka ze skórką pomarańczową 133

masę jabłkową: 1,5 kg jabłek 100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej 1 łyżka cukru 2 łyżeczki cynamonu na piankę: 6 białek pozostałych z ciasta 1 szklanka cukru Składniki ciasta szybko zagnieść, podzielić na dwie nierówne części. Większą część wyłożyć na dnie blaszki, mniejszą wstawić do lodówki. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Zasypać cukrem i cynamonem i wymieszać ze skórką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche babeczki z malinami 137

mleka 250ml śmietanki słodkiej 12% cukier do smaku laska wanilii 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej   Dodatkowo: maliny listki mięty   Sposób przygotowania: Ciasto: Składniki na ciasto szybko zagniatamy rękoma lub mikserem z końcówką z hakiem. Formujemy w kulę, zawijamy w folie spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Foremki do tarteletek smarujemy przy pomocy

Pyry na Gaz
Buchty pieczone z jabłkami i cynamonem. 348

szynkach, kiełbaskach, makowcach i sern ikach, miałam ochotę na jeszcze ciepłe, pachnące, mięciutkie bułeczki. Postanowiłam wstać nieco wcześniej i zarobić drożdżo we ciasto. Z racji tego, że grzejniki ciepłe ciasto szybko wyrosło i zdążyłam je upiec w sam raz na śniadanie. Zapach, który ulatniał się po domu szybko zbudził domowników. Buchty nie zdążyły nawet ostygnąć. Polecam!!! Składniki na buchty pieczone

Rozpustne gotowanie
Mazurek migdałowy z kremem amaretto i białą czekoladą 248

posiekać je nożem aż masło będzie już bardzo drobnymi kawałeczkami i zacznie łączyć się z mąką. 2. Następnie dodać cukier, cukier waniliowy, śmietanę i żółtko.  3. Zagnieć szybko ciasto.  4. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1-1,5 godziny bądź do zamrażalnika na około 20-30 min. 5. Po tym czasie wyjąć

KreatywnePiny
Mazurek z kremem malinowo-porzeczkowym z bezikami 152

posiekać je nożem aż masło będzie już bardzo drobnymi kawałeczkami i zacznie łączyć się z mąką. 2. Następnie dodać cukier, cukier waniliowy, śmietanę i żółtko.  3. Zagnieć szybko ciasto.  4. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1-1,5 godziny bądź do zamrażalnika na około 20-30 min. 5. Po tym czasie wyjąć

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania