Ochłodziło się więc pora uruchomić piekarnik...:) Składniki na tarte o śred 23 cm 200 gr mąki pszennej tortowej 1 żółtko 5 łyżek cukru 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki kako Masa: 2 jajka 3 łyżki oleju 1 op budyniu waniliowego bez cukru 1 jogurt grecki 330 gr ( użyłam Zott) 1/2 szkl cukru 200 gr czerwonej porzeczki 1. Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto, owijam w folię ( polecam tą z ucinarką ) i chowamy do lodówki na 30 min 2. Kiedy ciasto odpocznie wylepiamy nim formę do tarty... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...