szpinak ze śmietaną - 1497 przepisów (strona:45/100)

Spaghetti z mięsem w sosie szpinakowym 155

aromatyczny sos szpinakowo-śmietanowy, z dużą ilością czosnku, a wszystko w towarzystwie mięsa i oczywiście makaronu.  Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 garście szpinaku 1 cebula 4-5 ząbków czosnku 200 ml śmietany 30% sól  świeżo zmielony pieprz makaron typu spaghetti tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Czosnek i cebulę drobno posiekać. Cebulę i 2 ząbki czosnku podsmażyć

na moim stole...
Kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 2414

szpinakiem – super przekąska na imprezę, Sylwestra, czy jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem – Składniki: 400g szpinaku (świeży lub mrożony) 250g sera feta 2 łyżki gęstej śmietany 18% oliwa z oliwek lub masło (do smażenia) 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku ok. 300g ciasta francuskiego żółtko   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kulinarne Przeboje
Burritos wegetariańskie 207

Dziś miałam ochotę przenieść się zupełnie gdzie indziej, daleko. Na chwilkę. Niezły Meksyk, prawda? Składniki na zachciankę dla 4 osób -400 g szpinaku liściastego,użyłam mrożonego- pochodzil z ogródka mojej ciotki -wrapsy- 4 sztuki -śmietana 18% około 250 ml -2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z bazylią, czosnkiem i suszonym pomidorem + 2 kolejne do szpinaku na koniec -ser pleśniowy,najlepiej

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanka z kurczakiem i dynią 174

opiniami w komentarzach. Składniki/4 porcje: – 225 g makaronu (np.wstążki) – 1/2 kg dynii – 1 pierś z kuczaka – 200 g świeżego lub mrożonego szpinaku – 100 g sera feta – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – 150 ml śmietany 18 % – olej rzepakowy – tymianek – sól i pieprz, papryka ostra i słodka, gałka muszkatołowa Przygotowanie: Makaron gotować przez kilka minut na lekko twardy(...)zapiekankę. U mnie owalna o długości 24 cm. Wykładamy do niej makaron, następnie kurczaka z dynią. Szpinak opłukać i podsmażyć na patelni z wyciśniętym czosnkiem przez kilka minut aż zmięknie. Wykładamy na kurczaka jako kolejną warstwę zapiekanki. Ser feta miksujemy ze śmietaną na gładką masę i wylewamy na zapiekankę. Pieczemy około godziny aż feta lekko się zarumieni. Artykuł Zapiekanka

I LOVE LIFE
Zielony mech-pyszne ciacho 187

szklanki typ 500 mąka krupczatka 1 szklanka jaja 4 szt cukier 1 szklanka  masło 1 szt  szpinak 450 gram świeży  ( jak nie macie może być mrożony) proszek do pieczenia 2 łyżeczki Masa: mascarpone 500 g śmietana 30 % 400 ml dżem agrestowy własnej roboty słoiczek 200 ml granat 1 szt   Wykonanie: Jaja ubijam z cukrem na puch(...)połączenia składników.  Formę tortową 26 cm wykładam papierem do pieczenia, dno i boki. Ciasto szpinak-owe przekładam do formy i wstawiam do pieca. Piekę w 170 stopniach 55 minut sprawdzając patyczkiem czy się upiekło. Po upieczeniu i wystudzeniu kroje go na trzy blaty. Śmietanę ubijam z 2 łyżkami cukru na sztywno i dodaje do niej mascarpone delikatnie łącze. Blat

Różowa kuchnia
Kotlety z kaszy bulgur nadziewane szpinakiem i parmezanem 133

przygotowania sosu użyłam gotowego koncentratu pomidorowego z przyprawami „Winiary”, dodałam tylko śmietanę kremówkę, odrobinę soli , pieprzu i… gotowe! Będąc zabieganym, czasami trzeba pójść na łatwiznę " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki: Kotlety: 200 g kaszy bulgur 200 g świeżego szpinaku parmezan 2 jajka 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki(...)nadmiaru wody. Z masy formować placuszki, na środek nakładać porcję szpinaku i kawałek parmezanu. Zlepić brzegi tworząc kotlety. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i włożyć przygotowane kotlety. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Sos: Do garnka wlać koncentrat „Winiary” i zagotować. Dolać śmietanę kremówkę, wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Smacznego Przepis bierze udział w Konkursie

Oryginalny smak
Indyk w sosie szpinakowo-śmietankowym 205

postaciami. Uwielbia go moja rodzina ku mojej satysfakcji. To danie jest bardzo proste i szybkie :) Składniki: 60 dag filetu z indyka 45 dag mrożonego szpinaku 150 ml śmietanki kulinarnej 12% 150 g  kwaśniej śmietany 12% 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól, pieprz, bazylia makaron penne 15 dag sera żółtego Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić

Delicious Titbits
,,Spacer po lesie’’ -ciasto szpinakowe z jeżynami 467

śmietany kremowej 30% 100 g świeżych jeżyn, jagód, aroni 1 śnieżka MASA ŚMIETANOWA: 250 ml śmietany kremowej 30% 2 opakowania śmietan-fixu 3 łyżki cukru pudru Około 100 g świeżych owoców do dekoracji Wykonanie: CIASTO: Szpinak rozmrażamy i odsączamy z wody. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy porcjami cukier. Kiedy będą dobrze ubite dodajemy(...)całej masy dodajemy szpinak i mieszamy łyżką. Wlewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy ok. 45 minut do „suchego patyczka” w temp. 180 °C. Po wystudzeniu przekrawamy na dwie części, obcinamy nożem wierzch ciasta i kruszymy je na talerzyku. MASA JEŻYNOWA: Owoce miksujemy i przecieramy przez sitko by pozbyć się pestek. Ubijamy śmietanę ze śnieżką a następnie

Podróż w kulinaria
Rolada z piersi z indyka ze szpinakiem, boczkiem i suszonymi pomidorami 183

glazura żurawinowa i dodatkowo słodki sos żurawinowy . Składniki: 500 g piersi z indyka - w jednym kawałku 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 2 duże ząbki czosnku 2-3 łyżki oleju z zalewy z suszonych pomidorów 100 g twarogu półtłustego lub 100 ml śmietany kwaśnej kilka suszonych pomidorów z zalewy 4 duże plastry chudego,  gotowanego  boczku  sól, pieprz masło oliwa(...)Przygotować szpinak. Na patelnię wlać oliwę z pomidorów, dodać mrożony szpinak (najlepsze są mrożone całe liście, ponieważ nie zawierają za dużo wody, którą trzeba odparowywać) i smażyć do momentu, aż większość wody wyparuje. Doprawić solą i pieprzem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i odrobinę przesmażyć. Następnie dodać twaróg lub śmietanę i smażyć do momentu całkowitego odparowania wody. Lekko przestudzić. Pierś

Ze smakiem bez glutenu
Tęczowy koktajl na imprezę i dla dzieci 350

jede n ko kta jl): 2 garście fioletowych owoców (jeżyny, jagody) garść czerwonych owoców (wiśnie, truskawki) kilka liści szpinaku 0,5 banana 0,5 mango 2 waniliowe serki homogenizowane kilka listków mięty niebieski barwnik spożywczy śmietana kremówka Wy ko n an i e: Zblenduj wszystkie owoce, włóż je następnie do osobnych miseczek. Z jeżyn i jagód przygotuj podwójną porcję(...)jagody (mniej owoców, więcej serka) INDYGO : jeżyny i jagody (więcej owoców, mniej serka) NIEBIESKI : serek i niebieski barwnik ZIELONY : szpinak, mięta, banan ŻÓŁTY : banan POMARAŃCZOWY : mango  CZERWONY : wiśnie lub truskawki Podawaj najlepiej schłodzone, możesz udekorować wierzch bitą śmietaną i posypać ozdobami.  Cudownej zabawy przy robieniu i smacznego

Garniec Magalie
ZIELONA ZUPA Z KASZĄ GRYCZANĄ 212

witamin i soli mineralnych. Zatem gotujmy na zdrowie! SKŁADNIKI : skrzydełka z kurczaka – 4 sztuki brokuł – 1 sztuka szpinak – 4 garści susz warzywny – 100 gram czosnek – 2 ząbki jajko – 1 sztuka koperek natka pietruszki kasza gryczana – 1 opakowanie – 75 gram sól, pieprz maggi śmietana 18% – 2 łyżki PRZYGOTOWANIE : Skrzydełka(...)ugotować razem z suszem warzywnym. Gdy kurczak będzie gotowy, wyjąć z wywaru. Wyskubać mięso, zostawić do zupy. Do wywaru dodać szpinak i pokrojone brokuły. Obrać czosnek i wycisnąć przez praskę, wrzucić do wywaru. Doprawić solą, pieprzem i maggi. Dodać śmietanę rozrobioną z wodą. Jak warzywa będą miękkie, wszystko zblendować. Jajko rozbić do szklanki i wymieszać przez chwilę. Wlewać powoli

kuchniabellissima.wordpress.com
Karkówka ze szpinakiem w sosie śmietanowym 162

forma podania szpinaku będzie częstym gościem na moim stole . Składniki  1 kg karkówki bez kości  1 duża cebula  1 paczka szpinaku ( może być mrożony bądź świeży ) 1 serek topiony ziołowy  5 łyżek śmietany do gotowania  1 łyżka warzywka  pieprz czarny  2 łyżki mąki  1 paczka makaronu świderki  Wykonanie  Na wstępnie(...)kroję cebulkę w kostkę i dodaję do naszego mięsa, oraz szpinak , wszystko razem przesmażam około 5 minut i zalewam wodą do zakrycia mięsa ,dodaję warzywka , gotuję na małym ogniu do miękkości mięsa . Kiedy nasze mięso jest już miękkie , dodaję serek topiony , i mieszam aby się rozpuścił . Do miski wlewam śmietanę i odrobinę wody oraz mąkę , dokładnie ze sobą łączę

Mój Smak
Zapiekanka ziemniaczano - szpinakowa. Prosty i smakowity obiad bezmięsny. 234

jakoś minęły na szczęście. Przedstawiam za to pomysł na prosty, postny obiad - niekoniecznie odświętny. Składniki: 4-5 średnich ziemniaków 4-5 kulek mrożonych liści szpinaku lub 2-3 garście świeżego ząbek czosnku 3-4 łyżki śmietany 18%  masło (do wysmarowania naczynia) sól, pieprz ser żółty tarty - wg upodobań  Przygotowanie:  Ziemniaki podgotowujemy w wodzie lub na parze

Kuchnia po mojemu
FIOLETOWA ZUPA - KREM Z KAPUSTY 246

łyżki oliwy z oliwek 3/4 łyżeczki pieprzu  3/4 soli 700 ml bulionu drobiowego/warzywnego 1/3 szklanki kwaśniej śmietany 18% SKŁADNIKI NA KLUSECZKI TWAROGOWO - SZPINAKOWE: 200 g serka kremowego śmietankowego 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżeczki pietruszki suszonej 1/2 szklanki liści szpinaku 3/4 łyżeczki kurkumy  1/3 łyżeczki soli DO OZDOBY: mała marchew brokuły fasolka szparagowa WYKONANIE: ZUPA: Na rozgrzanej oliwie(...)pieprz . Wlej bulion i gotuj zupę do miękkości około 25- 30 minut. Ugotowaną zupę zmiksuj wraz ze śmietaną na gładko w malakserze lub blenderem. KLUSECZKI: Serek kremowy wymieszaj z mąką, 1/3 łyżeczki soli, kurkumą oraz suszoną pietruszką  i posiekanym drobniuteńko szpinakiem, a następnie zagnieć ciasto na kluseczki. Ciasto zroluj w cienki wałek i pokrój na małe kluseczki. Kluseczki gotuj

Słodko-Słony Świat Ilony
Indyk faszerowany szpinakiem i serem feta 239

indyka. A przyrządzić je można następująco: INDYK FASZEROWANY SZPINAKIEM- SKŁADNIKI: - 1 średniej wielkości filet z indyka - 1 opakowanie mrożonego szpinaku -  pół kostki sera feta (ok 125- 150g) - 6-8 suszonych pomidorów w oleju - 4 ząbki czosnku - 2 łyżki śmietany - mała papryczka chili lub szczypta pieprzu cayenne (opcjonalnie) - oliwa z oliwek - przyprawy- sól, pieprz, bazylia, czosnek suszony INDYK FASZEROWANY SZPINAKIEM(...)smarujemy oliwą i posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy. 2. Na patelni podgrzewamy mrożony szpinak, czekając aż się rozmrozi, a następnie odparuje z niego nadmiar wody.  3. Dodajemy do szpinaku bardzo drobno posiekany (lub przeciśnięty przez praskę) czosnek, pokrojony drobno i rozbity widelcem ser feta oraz posiekane drobno suszone pomidory wraz z odrobiną oliwy. Dodajemy szczyptę bazylii, odrobinę soli

Aromatyczne Podróże

Proponowane wyszukiwania