Ryż po chińsku z wieprzowiną 178Ryż po chińsku to bardzo szybkie danie dla miłośników orientalnych smaków:). Możemy dozować ilość przyprawy do dań chińskich, decydując w ten sposób o intensywności smaku dania
Szefowa kuchni
Domowe nuggetsy rybne 184Choć te rybne nuggetsy nie są tak piękne i kształtne jak dostępne w marketowych zamrażarkach paluszki, to uwierzcie mi - są sto razy smaczniejsze! Pod złocistą panierką
Szefowa kuchni
Żółta babka waniliowa / budyniowa 188Ta babka zawdzięcza swój piękny, intensywnie żółty kolor budyniowi waniliowemu oraz jajkom od wiejskich kur:). Jest smaczna, delikatna i puszysta. Ani sucha, ani wilgotna - w sam
Szefowa kuchni
Sałatka do obiadu z roszponką i sosem czosnkowym 269Roszponka to kuzynka sałaty - jedzmy ją na zdrowie! Ma w sobie kilkukrotnie więcej witamin i wartości odżywczych niż zwykła sałata. Podałam ją w sałatce z czosnkowym
Szefowa kuchni
Pasta kanapkowa z jajkami i wędzoną makrelą 355Wędliny i ser jako dodatek do kanapek mogą szybko się znudzić. Z pomocą przychodzą nam wtedy pasty kanapkowe, na które pomysłów jest całe mnóstwo. Moja jest
Szefowa kuchni
Filet z dorsza w koperkowej panierce 221Smażoną, panierowaną rybę zna każdy z nas. Ryba lubi towarzystwo kopru i cytryny, postanowiłam więc wykorzystać to dodając koperek do panierki. Po usmażeniu skrapiamy ją cytryną
Szefowa kuchni
Recenzja gofrownicy Dezal + bezglutenowe gofry z prażonymi jabłkami 198Przerabiałam już w swoim życiu kilka gofrownic, by w końcu trafić na ideał:). Przedstawiam gofrownicę Dezal, model 301.7 LW, z którą - gwarantuję Wam - zrobicie najlepsze
Szefowa kuchni
Fish and chips, czyli smażona ryba z domowymi frytkami 206Fish and chips, czyli angielska / brytyjska ryba z frytkami jest znana każdemu z nas. Często idziemy na łatwiznę, kupujemy w marketach wątpliwej jakości gotowce - mrożone frytki
Szefowa kuchni
Zupa gulaszowa z kurkami 355Do zupy gulaszowej zazwyczaj dodajemy pieczarki, ja wpadłam na nieco inny pomysł, wzbogaciłam jej smak kurkami! Kurki mogą być mrożone lub świeże. 1 kg szynki wieprzowej
Szefowa kuchni
Stripsy z kurczaka w sezamie (pieczone) 308Zapraszam na pyszne filety z kurczakiem w sezamowo-serowej panierce:). Upiekłam je w piekarniku i podałam z sałatką. Świetnie zastąpią również smażonego kotleta w obiedzie.
Szefowa kuchni
Barszcz z puree i boczkiem 221Zapewne nie każdy zna barszcz w takim wydaniu:). U mnie w domu jadało się go w ten sposób, postanowiłam więc odświeżyć wspomnienia. Było pysznie! Pamiętajcie by
Szefowa kuchni
Fasolka po bretońsku 357Obowiązkowa pozycja na jesień:). Choć ja sama średnio przepadam za fasolką po bretońsku, zajada się nią cała rodzina. To bardzo ciężkie danie a mała miseczka wystarczy
Szefowa kuchni
Hot dogi zapiekane w piekarniku 276Hot dogi z piekarnika:). Niby ta sama bułka co zawsze a w środku ta sama parówka, ale smak inny, lepszy niż tradycyjnie. Nam smakowało bardzo! 4
Szefowa kuchni
Tradycyjny krupnik z zasmażką 1140Nic tak nie poprawia smaku krupniku jak duża ilość warzyw i zasmażka na maśle:). Oto przepis - prosty i szybki. 150g żeberek wieprzowych 100g kaszy jęczmiennej 2
Szefowa kuchni
Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem zapiekane w czosnkowym sosie beszamelowym 280Kolejna odsłona naleśników:) Tym razem z zielonym szpinakowym farszem i kurczakiem. Do tego czosnkowy akcent w postaci sosu beszamelowego i mamy przepis na idealny obiad. Naleśniki
Szefowa kuchni