Pomysł na lekkie śniadanie w nieco innej formie:). Serniczek z granolą, jogurtem i owocami podbije każde serce. Przepis na 3 porcje. 250g zmielonego twarogu 250g
Szefowa kuchniSzukając nowych pomysłów i inspiracji na warzywne zupy wpadłam na pomysł by zrobić ją z jednego z moich ulubionych warzyw - fasolki szparagowej:). Zupa jest delikatna w
Szefowa kuchniChoć są dość pracochłonne, uwierzcie mi, że warto:). Chociażby dlatego, żeby zobaczyć uśmiech w oczach gości. Serniczki są naprawdę smaczne, polecam każdemu. Zrobiłam z tych składników
Szefowa kuchniCieszmy się sezonem śliwkowym:). Przemyciłam śliwki do muffinek. Pysznych, wilgotnych, jogurtowych. Do tego są tak proste i szybkie w wykonaniu, że w kilka chwil mamy ich
Szefowa kuchniSezon na bób powoli się kończy. Ja zrobiłam spore zapasy w zamrażalniku, ale także korzystam z niego póki jest dostępny na straganach:). Dziś w nietypowej odsłonie
Szefowa kuchniKurki obrodziły w tym roku wyjątkowo obficie:). Gulasz z kurkami był więc pozycją obowiązkową, choć ich zdecydowaną większość zamroziłam by cieszyły nas jeszcze przez długie miesiące
Szefowa kuchniMielone na patyku owinięte boczkiem - w sam raz na trwający nadal sezon grillowy:). Jeśli nie mamy grilla, możemy zrobić je w piekarniku, będą równie smaczne.
Szefowa kuchniParówki w cieście drożdżowym mogą być pomysłem na ciepłą kolację lub imprezową przekąską. Ja owinęłam je dodatkowo serem i boczkiem. Wyszło pysznie:). Plusem jest to, że
Szefowa kuchniSer i brokuły to świetne połączenie. Dziś proponuję danie nieco bardziej treściwe - brokułowe kotlety mielone, zatopione w intensywnie serowym sosie. Wszystko to zapieczone w piekarniku.
Szefowa kuchniNiech nie zwiedzie Was ta skomplikowana nazwa dania;). To prosta zapiekanka, jednak chciałam w tytule ująć wszystkie jej smaki, które komponują się ze sobą po prostu
Szefowa kuchniPyszne i zdrowe kotleciki z kurczakiem, brokułami i kaszą jaglaną. Wychodzi ich sporo, spokojnie naje się nimi cała rodzina. Można smażyć je na tłuszczu lub zupełnie
Szefowa kuchniTa zupa jest lekka, pachnie wiosną, latem:). Chyba nawet mogę określić ją mianem mojej ulubionej spośród zup, które dotychczas gotowałam. Polecam! 1 udko z kurczaka 1/2
Szefowa kuchniWiosna i lato to czas kiedy staram się wykorzystywać w kuchni młode warzywa ile tylko się da. I tak powstał ten przepyszny gulasz, na który dziś
Szefowa kuchniKiedy stwierdzimy, że filet w panierce to za mało - sięgnijmy po te kotleciki:). Smakują doskonale, można smażyć je na oleju lub na patelni teflonowej bez niego
Szefowa kuchniKolejny ze smaków wiosny i lata. Młoda kapusta z koperkiem i kiełbasą:). Danie wbrew pozorom szybkie i bardzo łatwe. 1 duża główka kapusty 400g dobrej
Szefowa kuchni