Tę zupę zawsze robię na początek sezonu na młode warzywa:). Pachnie wiosną i jest miłą odmianą po typowo zimowych, cięższych zupach. 1 udko z kurczaka 1/2
Szefowa kuchniW jedzeniu pysznego ciasta nie chodzi tylko o sam fakt jedzenia:). Dobre ciasto zawsze jest świetną okazją do spotkania. Sięgnijmy po swój ulubiony przepis, zrealizujmy go
Szefowa kuchniWspólne przyrządzanie posiłków to świetny sposób na spędzenie wolnego czasu z osobami, na których nam zależy. Pomaga nam to również bardziej docenić posiłki, wszak włożyliśmy w
Szefowa kuchniZróbmy coś dla siebie. Zostawmy obowiązki i przygotujemy coś, co będzie dla nas kulinarną przyjemnością. Spędźmy czas razem! Zaangażujmy dzieci powierzając im bardzo ważne zadanie w
Szefowa kuchniGołąbki zna każdy z nas, ale nie każdy wie, że można zrobić je w innej formie niż z ryżem i mięsem mielonym. Zapraszam na gołąbki z
Szefowa kuchniMłoda kapusta z bułką tartą i masłem to dodatek do letniego obiadu, możemy podać ją zamiast kalafiora czy surówki. Smaczna zarówno na zimno jak i na
Szefowa kuchniSzparagi mają to do siebie, że użyte w przekąskach wyglądają bardzo elegancko:). Tak jest i w tym przypadku - to proste, ale i efektowne połączenie. 1 arkusz
Szefowa kuchniSzparagi z boczkiem mogą być ciepłą lub zimną przekąską. Możemy przygotować je na grillu lub w piekarniku dosłownie w kilka chwil. 1 pęczek szparagów 250g boczku
Szefowa kuchniDo zrobienia tego ciasta nie potrzeba ani miksera ani dużej ilości wolnego czasu:). Składniki wymieszamy ze sobą szybciej niż nagrzeje się nam piekarnik, zajmie nam to
Szefowa kuchniNie ma bardziej letniego obiadu niż makaron z truskawkami:). Łączny czas przygotowania to około 15 minut, czyli w sam raz kiedy jest zbyt gorąco na długie
Szefowa kuchniMoje ulubione połączenie smaków tym razem w makaronowo-sałatkowej odsłonie:). 200g makaronu, u mnie kokardki 2 garści rukoli 2 gruszki 100g sera gorgonzola duża garść
Szefowa kuchniSzynka szwarcwaldzka to mocno wędzona, surowa szynka, pokrojona w długie, cienkie plastry. Owinięte nią filety zyskały nowy smak:). A przepis jest banalny. 2 filety z kurczaka
Szefowa kuchniNie ma nic bardziej brytyjskiego w kulinariach niż ser cheddar. Smakuje świetnie jako przekąska, w makaronach, ale nie każdy wie, że można dodać go również do
Szefowa kuchniProsto, tanio i szybko. Zapraszam na potrawkę z mięsem mielonym, papryką i ziemniakami:). 500g mięsa mielonego 2 papryki czerwone 500g ziemniaków 2 marchewki 2
Szefowa kuchniCiasta bez pieczenia zyskują coraz większe uznanie i nie ma co się dziwić - robi się je błyskawicznie, bez piekarnika, bez obawy o zakalec:). Trudno uwierzyć, że
Szefowa kuchni