Ajwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć
Szefowa kuchniSałatka bez majonezu to dobra propozycja na cieplejsze dni. Jest treściwa i z powodzeniem zastępuje obiad. 250g makaronu tortellini z serem 250g szynki 1
Szefowa kuchniBardzo zielona i apetyczna surówka do obiadu. Ze składników, które zawsze mamy w lodówce, błyskawiczna w przygotowaniu! 1/2 główki sałaty lodowej 5 ogórków gruntowych lub 2
Szefowa kuchniZapraszam na łatwe i szybkie w przygotowaniu babeczki. Dodatek kremu i bitej śmietany czyni je wyjątkowymi:). Babeczki: 2 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru pudru
Szefowa kuchniKolejny ze sposobów na odchudzenie kotleta - tym razem mielonego:). Zamiast usmażyć, upiekłam je a do mięsa dodałam warzywa - marchew, cukinię i cebulę a do tego natkę
Szefowa kuchniKasza kuskus w sałatce? Tak! Dzięki niej sałatka będzie bardziej treściwa i nasyci nas na dłużej. 1 szklanka kaszy kuskus (miara suchej kaszy) 1
Szefowa kuchniCzy Wam też zdarza się usmażyć za dużo kotletów mielonych? Na drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak prosto z patelni. Ale mam na to
Szefowa kuchniGulasz po myśliwsku to propozycja w sam raz na rozgrzewający, jesienny lub zimowy obiad. Podajmy go z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami. 1kg szynki wieprzowej
Szefowa kuchniSałatka gyros w innym, ciekawym wydaniu:). 1/2 główki sałaty lodowej makaron z 1 zupki chińskiej 1 filet z kurczaka 1 papryka czerwona 1/2 puszki
Szefowa kuchniPróbowałam żeberek w różnej wersji, ale te pieczone w keczupie i cebuli są zdecydowanym faworytem:). Przygotujemy je w 5 minut, później wystarczy już tylko czekać aż
Szefowa kuchniPyszna i prosta sałatka - choć jest bardzo znana, zrobiłam ją pierwszy raz. Żałuję, że tak późno:). Sukces tkwi w prostocie, tak jest i tym razem. Składniki
Szefowa kuchniSernik dla prawdziwych wielbicieli miodu. Przybiera on smak miodu, którego użyjemy, dlatego wybierzmy ulubiony:). Dla intensywnego smaku idealny będzie spadziowy lub gryczany, dla delikatnego, słabo wyczuwalnego
Szefowa kuchniGruszki nie są zbyt popularne w wypiekach a szkoda, bo jesień zawsze przynosi ich urodzaj:). Ciasto jest wilgotne i mocno czekoladowe. Ten smak przełamuje wierzchnia warstwa
Szefowa kuchniGulasz z białą kapustą (z szynki wieprzowej). To zupełnie inny gulasz niż te dotychczas mi znane:). Dodatek kapusty dodaje mu oryginalności i niepowtarzalnego smaku. 1
Szefowa kuchniJest to danie dość pracochłonne, ale bardzo smaczne i wdzięczne. Nie potrzeba już do niego surówki, bo jej miejsce zajmuje kapusta. Mięso: 1/2 kg udek
Szefowa kuchni