szaszłyki - 3186 przepisów (strona:113/213)

Szaszłyki z kurczakiem i ananasem 98

Dzień dobry :-) Dzieci naszło na szaszłyki, to znaczy syna, bo młoda, to jadła chyba pierwszy raz :-) Zrobiłam im z ananasem, tak na szybko bez wymyślania. Mięsko zamarynowałam w oliwie z dodatkiem kurkumy i oregano. Polecam i miłego dnia wszystkim życzę :-) Składniki: 3 filety z kurczaka 1 puszka ananasa u mnie kawałki 3 łyżki oliwy oregano 1/2 łyżeczki kurkumy sól pieprz

kruche babeczki
Kalafior z boczkiem i mięsem mielonym. Mózg z kalafiora. 173

kalafiora. Na koniec obkładamy boczkiem kalafior poczynając od góry, do dołu. Aby boczek nie kurczył się i nie zwijał się podczas pieczenia przez środek kalafiora wbijamy cienki patyczek do szaszłyków, a od spodu w boczek wbijamy wykałaczki. Kalafior przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub układamy w naczyniu żaroodpornym. Blaszkę z kalafiorem wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sylwestrowe przekąski na 15 sposobów 90

zrobienie sałatki nie musi być ani praco ani czasochłonne. Sałatka hawajska idealnie sprawdzi się, kiedy macie mało czasu lub goście zapowiedzą się na ostatnią chwilę. 2. Souvlaki – greckie szaszłyki Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie. A może masz ochotę na zabawę w greckim stylu? Dzięki przepisowi na souvlaki poczujesz się jak na sylwestrze w Atenach. 3. Jajka faszerowane szynką

okolicepalnika.pl
Muffinki czekoladowo - serowe 131

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Silikonową formę do muffinek wyłożyłam papierowymi papilotkami. Do każdej papilotki nałożyłam po dużej łyżce ciasta czekoladowego. Na ciasto czekoladowe nałożyłam po łyżeczce masy serowej. Patyczkiem do szaszłyków przemieszałam ciasto czekoladowe z serem, żeby ser nie stanowił jednej plamy tylko rozszedł się po babeczce. Muffinki wstawiłam do piekarnika i piekłam je ok. 25 minut w temp. 180 stopni

Waniliowe Improwizacje
KULKI MOCY Z ORZESZKAMI ZIEMNYMI I KASZĄ GRYCZANĄ 295

formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Odkładamy na talerz. POLEWA CZEKOLADOWA: Połamaną na kostki czekoladę rozpuszczamy z 1 łyżką oleju, w kąpieli wodnej.  Każdą kulkę nabijamy na patyczek do szaszłyka,  moczymy w ciepłej, płynnej czekoladzie, a następnie w posypce z kaszy gryczanej. Odkładamy na kratkę do wystygnięcia. Przekładamy do pojemnika i wkładamy do lodówki. Schładzamy minimum 4 godziny

cool and minty
Faworki 1178

około 10 minut, a podczas wałkowania nie należy dawać zbyt dużo mąki. Dodatek spirytusu sprawia, że faworki nie nasiąkają tłuszczem podczas smażenia. Do przewracania faworków możemy użyć patyczków od szaszłyków lub widelca. Na koniec faworki posypujemy cukrem pudrem, do którego możemy dodać trochę cukru waniliowego, aby ciastka miały lepszy, waniliowy posmak. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 g mąki pszennej

Danka Pichci
Pączki III 122

wrzucać na rozgrzany tłuszcz, stroną na której leżały do góry. Smażyć przez około 4 minuty z jednej strony, następnie delikatnie przewrócić na drugą stronę ( np. przy pomocy patyczka do szaszłyków ) i smażyć kolejne 4 minuty. Usmażone pączki wyjmować na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe pączki można polukrować, cukrem pudrem oprószamy gdy całkowicie wystygną. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Sernik z mango 103

Odstawiamy na 10 minut. Sernik wyjmujemy ostrożnie z piekarnika. Wykładamy na wierzch śmietanową polewę, wyrównujemy. Za pomocą łyżeczki rozprowadzamy na wierzchu „kropki” z pulpy mango. Patyczek do szaszłyków przeciągamy przez środek kropek, tworząc „serca”/”listeczki”. Sernik odstawiamy do całkowitego schłodzenia. Źródło

Smaki Na Talerzu
Jak ugotować 5 obiadów na cały tydzień i nie zwariować 107

mieszanki w proporcjach pół na pół: kasza i mielone mięso. W roli kaszy najczęściej występuje pęczak i on najlepiej sprawdza się w klasycznych, pakowanych do bułki burgerach. Do pulpetów, szaszłyków, kebabów najlepiej nadaje się kasza orkiszowa. Jeśli chodzi o mięso to używamy mielonego indyka, ale wołowina sprawdzi się tu równie dobrze. Wierzcie, że kebab z kaszy orkiszowej i mięsa

Niedzielny kucharz
Pralinki z ciecierzycy 124

schłodzonej już masy przygotuj kulki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego. 6. W kąpieli wodnej roztop czekoladę i zanurz w niej przygotowane kulki. Ja nabijałam je na patyczek do szaszłyka i zanurzałam w ciepłej czekoladzie, po czym obtaczałam w mielonych migdałach lub wiórkach kokosowych. 7. Na koniec możesz dodać szczyptę chilli do czekolady, wymieszać i kilka kulek przygotować dla koneserów oryginalnej

Z notatnika dietetyka
Szybkie dania dla niespodziewanych gości – przepisy 306

tuńczykiem i awokado Quesadilla z szynką Pszenno-owsiane pieczywo chrupkie z patelni Proziaki – bieszczadzkie bułeczki na sodzie – przepis i film Owsianka czekoladowa – dietetyczna, wegańska Jogurt cynamonowy Domowy kisiel malinowy Szaszłyki owocowe Placki bananowe Ciasto francuskie z dżemem Ciastka francuskie Ciasto francuskie na słodko Ciastka francuskie Wąsy Sorbet owocowy Artykuł Szybkie dania dla niespodziewanych gości – przepisy pochodzi z serwisu Dorota

Dorota Smakuje
Puszyste pączki nadziewane przed smażeniem 446

olej. Pączki smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z każdej strony. Jeśli chcemy sprawdzić czy pączki są usmażone w środku możemy włożyć w środek pączka patyczek drewniany do szaszłyków. Jeśli patyczek będzie suchy bez ciasta pączki są gotowe do wyciągnięcia. Wyłożyć na ręczniki papierowe. Polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego! (Pączki można zamrozić na świeżo po upieczeniu) Zapraszam

Kulinarne przygody
Sernik z mango 1148

Odstawiamy na 10 minut. Sernik wyjmujemy ostrożnie z piekarnika. Wykładamy na wierzch śmietanową polewę, wyrównujemy. Za pomocą łyżeczki rozprowadzamy na wierzchu „kropki” z pulpy mango. Patyczek do szaszłyków przeciągamy przez środek kropek, tworząc „serca”/”listeczki”. Sernik odstawiamy do całkowitego schłodzenia. Źródło

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania