szaszłyki - 3186 przepisów (strona:110/213)

Kulinarna wyprawa do Gruzji, czyli smaki Adżarii cz.2 130

jakie stworzyła nasza cywilizacja. Pośród nich była też gruzińska pieśń narodowa Czakrulo . Jednak nie samą kulturą człowiek żyje. Jeżeli chodzi o jedzenie to oprócz dobrze mi już znanych: chaczapuri , szaszłyków mcwadi i sałatki z ogórków i pomidorów, miałem okazje spróbować także kilku innych przysmaków: borano czyli dania przypominającego szwajcarskie fondue, przyrządzonego z lokalnego sera zalane rumianym masłem, sinori , czyli cienkich

kuron.com.pl
PIECZONE ZIEMNIAKI 118

minutach pieczenia mieszam delikatnie łyżką, aby ziemniaki upiekły się równomiernie. Podaję gorące ze zsiadłym mlekiem i traktuję jako samodzielne danie lub jako dodatek, np. do kotletów schabowych, mielonych, sznycli, szaszłyków mięsno-warzywnych. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Ziołowy dip do warzyw 109

jogurtowy z natką pietruszki, szczypiorkiem i ziołami - do grillowanych warzyw lub szaszłyków idealny! Szybki w przygotowaniu - tylko 4 składniki, dwie minuty i gotowe! Składniki: 6 łyżek gęstego jogurtu naturalnego, łyżka posiekanego szczypiorku, łyżka posiekanej natki pietruszki, łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów Przygotowanie: Do jogurtu dodajemy przyprawę oraz natkę pietruszki i szczypiorek. Mieszamy. #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

Lena Gotuje
Sos z fetą (dip) 113

Można nim polać również gotowane lub pieczone warzywa np. kalafior, brokuł, cukinię.   Sos polecam do… ** Paluszków serowych z ciasta francuskiego ** Cukinii faszerowanej mięsem ** Gniazdek z mięsa mielonego ** Szaszłyków drobiowych z ananasem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: mały jogurt naturalny (ok. 180-200 g) 100 g fety 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżki oliwy z oliwek

Kulinarny S.O.S.
MIĘSA NA GRILLA W TRZECH PYSZNYCH MARYNATACH + FIMIK 112

kostkę mięso i mieszamy. Odkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Do trzeciej dodajemy karczek i mieszamy. Również odkładamy do lodówki.  Z mięsa pokrojonego w kostkę robimy szaszłyki i wszystko grillujemy. Smacznego.                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Murzynek na kefirze 210

energicznie ze śmietanką *** *** Ciasto pokrywamy równomiernie polewą czekoladową *** *** Na polewę nakładamy poprzeczne paseczki z lukru (zrobiłam to szybkimi ruchami za pomocą małej łyżeczki) *** *** Za pomocą wykałaczki lub patyczka do szaszłyków przeciągamy prze całą długość ciasta raz w prawo, raz w lewo tworząc zygzaki. Całą operacje trzeba wykonać dość szybko, gdy polewy są jeszcze płynne, inaczej szlaczki nam się nie rozmarzą

Blog z Apetytem
Kofta 144

Przepyszna kofta , czyli sprawdzony przepis na idealne szaszłyki z mięsa mielonego i mieszanki orientalnych przypraw. Wszystkie składniki znajdziesz bez problemu w sklepie a większość z nich w swojej kuchni.  - soczyste i niezwykle pyszne - opis wykonania krok po kroku - zamienniki, propozycje podania i wiele porad

AniaGotuje.pl
Krewetki w czosnku z grilla 109

posypać pieprzem. Posmarować czosnkowym masłem. Na grillu ułożyć przekrojoną na pół cytrynę -  przekrojoną stroną do dołu, tak aby ładnie przypiekała się w miejscu przekrojenia. Obok na ruszcie ułożyć szaszłyki krewetkowe. Grillować ok 4 minut, do czasu aż krewetki będą różowe i nieprzezroczyste, W połowie pieczenia przewrócić na drugą stronę. Podawać natychmiast. Polać pozostałym masłem ( może trzeba je będzie podgrzać

Stare Gary
Twisty z ciasta francuskiego z ricottą i lubczykiem 122

Dzisiejsze połączenie smaków sprawdziło się na wielu imprezach i spotykało się z niemałym zaskoczeniem. Koniecznie musicie spróbować twistów w tym wydaniu! Spróbujcie również innych przekąsek z ciasta francuskiego: – szaszłyki i krążki francuskie z białą kiełbasą – faszerowane papryki w cieście francuskim – odchudzone i błyskawiczne faworki – pieczone mini serniczki na spodzie z ciasta francuskiego – ciasto pełne czekolady

Be Fit Be Strong
Mini szaszłyki ze schabu i boczku wędzonego 138

Sezon grillowy już dawno zaczęty,więc ruszam z nowymi pomysłami na fajne proste grillowe przepisy - tym razem mini szaszłyki ze schabu- uwierzcie mi smażą się szybko a schab w ogóle nie jest suchy- wymyśliłam je ostatnio i już skradły serca mojej rodzinki,do tego tylko sosik czosnkowy i pyszna przekąska na grilla gotowa

Swojskie jedzonko
Pyszne desery z niewielu składników – sprawdź te przepisy! 209

Masę przełóż do kokilek (do 2/3 ich wysokości) i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 15 minut. Stopień wypieczenia możesz sprawdzić za pomocą patyczka do szaszłyków. Gdy będzie suchy, babeczki możesz wyjąć z piekarnika. Smacznego! Materiał partnera. Artykuł Pyszne desery z niewielu składników – sprawdź te przepisy! pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
DOMOWY KEBAB DROBIOWY Z PIEKARNIKA 107

płaska łyżeczka papryki mielonej słodkiej * 1 płaska łyżeczka przyprawy do kurczaka * 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego * 1 płaska łyżeczka oregano suszonego Dodatkowo: * pół większego ziemniaka * 2 patyczki do szaszłyka * odrobina folii aluminiowej Wykonanie: W misce wymieszać olej ze wszystkimi przyprawami i ziołami. Każdy kawałek piersi z kurczaka rozkroić wzdłuż na pół. Mięso przełożyć do marynaty, wymieszać tak, aby całe było

Zrób to smacznie
Jak zrobić kebaba – 10 sposobów 125

Zobacz przepis Niskokaloryczny kebab hinduski Niskokaloryczny kebab hinduski naprawdę jest mega lekki. Sam kebab to 220 kcal, a cały obiad około 300 kcal. Zobacz przepis Drobiowy kebab z kuskusem Szaszłyki są bardzo aromatyczne dzięki prostej mieszance ziół. Można je zrobić z filetów z polędwiczki wieprzowej, filetów z kurczaka lub, jak w tym przepisie, z filetów z indyka. Z obacz przepis

Niedzielny kucharz
PIECZONE BURACZKI 164

wielkości buraków. Małe okazy będą gotowe nawet po 45 minutach, duże mogą piec się nawet 80 minut.  Gotowość buraczków sprawdzamy wbijając w nie ostry nóż lub patyczek do szaszłyków, powinien gładko zagłębić się w miąższu. Wyjmujemy na blat, zdejmujemy folię i zostawiamy do ostygnięcia. Obieramy ze skórki. Wykorzystujemy od razu lub wkładamy do pojemnika i przechowujemy w lodówce

cool and minty
Babeczki czekoladowe – najlepszy przepis. 115

foremek, tak aby wypełnić je tylko 2/3 objętości. Piecz w temp. 180*C przez ok 14-16minut. Przed wyjęciem z piekarnika zrób test wypieczenia. Umieść drewniany patyczek (do szaszłyków) w samym środku babeczki, jeśli patyczek wyjdzie mokry oznacza to, że nasze babeczki potrzebują jeszcze paru dodatkowych minut. Po upieczeniu wyjmij babeczki (w papilotkach) z formy i pozostaw do całkowitego

SmartBake.pl