wspaniale, niezależnie od dodatków! Ostatnio przygotowałam drożdżowy wieniec z bakaliami, który wyszedł przepyszny! Mięciutki, pachnący cynamonem, mocno bakaliowy. W sam raz do kawy lub herbaty. Będzie doskonale pasować na Świątecznym stole. Dużo osób prosiło mnie o przepis, a więc już jest Zapraszam. Wieniec drożdżowy z bakaliami Drukuj przepis Ilość porcji: 6 Czas gotowania: 25 minut Składniki Ciasto: -450 g mąki
Marta Gotujeoddech po niedźwiedzim uścisku Larsa. Uwielbiam takie rzeczy! I już się nie mogę doczekać wycieczki do fabryki marcepanu w Odense w czerwcu... Tymczasem najwyższy czas wrócić do rzeczywistości po świątecznym lenistwie/nawale pracy (zależy, co komu przypadło w udziale). Dzień powszedni czy też leniwą sobotę dobrze zacząć od czegoś, co pobudzi do działania i doda energii do pracy lub zabawy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWitajcie po świętach. Zapewne w lodówce nadal posiadacie smakołyki ze świątecznego stołu. Dzisiaj przedstawiam Wam ziemniaczki z gzikiem. Coś trochę lżejszego a i gzik trochę odmieniony bo z czosnkiem. Ziemniaczki świetnie pasują jako główny dodatek obiadowy. Polecam. Składniki: Ziemniaki Twaróg Śmietana gęsta ukwaszona Sól Pieprz Czosnek Oliwa Kolendra mielona Ziołowa przyprawa do ziemniaków Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach ( najlepiej
Smaki EwyCześć Dzisiaj będzie kolejny przepis na odpoczynek dla żołądka po świątecznym obiadaniu się. Jednocześnie jest to kolejny przepis, który idealnie sprawdzi się podczas posiłku na świeżym powietrzu. Oryginalną wersję poniższego przepisu znajdziecie na stronie 42 kwietniowego numeru Przepisów Czytelników . Sałatka z kaszą kuskus i warzywami Przygotuj miski (w tym jedną odporną na działanie wysokie temperatury), talerzyk lub pokrywkę pasującą
blog.moje-pasje.infoświątecznych szaleństwach żywieniowych czas powrócić pomału na te "właściwe" tory. Mi zdecydowanie się to przyda, ale jak znam życie, na pewno nie jestem osamotniona w tym temacie ;) Pozwólcie więc, że nie zarzucę Was od razu wielkanocnymi inspiracjami, tylko poprzeplatam je z tym, co już robiłam, bądź będę robić na czasie :) Postaram się też, by były to potrawy lżejsze, choć
Kuchnia w czekoladzieDietetyczne placuszki z kalafiora robi się bardzo szybko i nie wymagają wiele pracy. Jest to danie wegetariańskie i bardzo lekkie – w sam raz po świątecznym obżarstwie. Jeden placuszek to tylko około 58 kcal. Podałam je z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. Są idealne zarówno na obiad, jak i śniadanie czy ciepłą kolację. Składniki na około 8 placuszków: kalafior
e-PrzepisyKulinarnewspaniale, niezależnie od dodatków! Ostatnio przygotowałam drożdżowy wieniec z bakaliami, który wyszedł przepyszny! Mięciutki, pachnący cynamonem, mocno bakaliowy. W sam raz do kawy lub herbaty. Będzie doskonale pasować na Świątecznym stole. Dużo osób prosiło mnie o przepis, a więc już jest Zapraszam. Wieniec drożdżowy z bakaliami Drukuj przepis Ilość porcji: 6 Czas gotowania: 25 minut Składniki Ciasto: -450 g mąki
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jajka faszerowane to tradycyjna Wielkanocna przystawka. Ja mam dla Was dzisiaj trzy pomysły na jajka faszerowane, idealne na świąteczne śniadanie. Pierwszy to klasyka ? jajka faszerowane pieczarkami , moje ulubione! Koniecznie doprawione ostrą musztardą (dzięki niej mają fajny, wyrazisty smak). Drugie to jajka faszerowane wędzonym łososiem ? są bardzo smaczne i wyglądają efektowanie. Trzecie zaś to jajka faszerowane szynką
Marta Gotujepuszki. Ten Sernik najlepszy jest po 1-2 dniach od upieczenia, dlatego nie polecam tego wypieku piec na ostatnią chwilę, będzie za bardzo kremowy. Przepisy na serniki: Najlepsze świąteczne serniki. Zbiór przepisów na serniki Składniki na najlepszy sernik z brzoskwiniami, forma 24 x 35 cm: na ciasto kruche: 3 żółtka 125 g margaryny lub masła 1 szklanka mąki pszennej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętagliatelle z wołowiną, porami i boczniakami w pysznym sosie śmietanowym. To jedno z tych dań, które robi się łatwo i przyjemnie, a zawsze smakują każdemu. Danie idealnie dla zmęczonych świątecznym gotowaniem Najpierw podsmażamy szybko wołowinę, tak tylko do zarumienienia, następnie dodajemy pory z grzybami i winem, później tylko śmietanka, przyprawy i danie praktycznie gotowe. Jeśli lubisz bardziej pikantne smaki, polecam
karmelowyPrzepis idealny po świątecznym obżarstwie. Mam nadzieję, że nie musicie przechodzić od dziś na dietę, bo ja już szykuję dla Was kolejne smakowite przepisy. Dla kogo: dla fanów wszystkiego co pomarańczowe dla tych, którzy szukają słońca w pochmurny dzień dla lubiących owocowe napoje Składniki: puszka brzoskwiń w syropie 3 pomarańcze 1 cytryna kostki lodu Wykonanie tradycyjne: Odsączyć brzoskwinie
Mania Wypiekaniaświątecznym nadmiarze mieszanek wszelakich ,polecam danie szybkie, zdrowe i pyszne! Poczujecie się lekko. Składniki 2 bataty lub 2 duży mieszanka azjatycka na patelnię z grzybami mun rzodkiewka jagody goji pestki dyni świeża bazylia olej kokosowy olej lniany parmezan marynowane plastry buraka sól himalajska drobna różowa do smaku Olej kokosowy rozgrzej na dużej patelni, wrzuć mieszankę azjatycką i pokrojone
Z Kuchni Do Kuchniprzepyszne. Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasztety i terriny, więc terrina z wątróbką cielęcą podana z ciepłą chrupiącą bagietką to był strzał w dziesiątkę. Zagościła ona również na moim świątecznym stole. Jest bardzo prosta w wykonaniu, a efekt doskonały. Niezwykłe były też wołowe ogony uduszone w obłędnym zawiesistym sosie przygotowanym na bazie selera naciowego, cebuli, marchewki, pulpy z pomidora i oczywiście
Kulinarne przygody GatityJuż po świętach, ale dlaczego nie można zrobić po świątecznej babki? Warto zachować klimat świąt z tej okazji, że jest wiosna! Zachęcam do upieczenia bardzo dobrej i szybko znikającej babki pomarańczowej! Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru trzcinowego 1 szklanka mąki ryżowej 1 szklanka mąki kukurydzianej 5 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki soku pomarańczowego
Truskawkowa FiestaPropozycja na przepyszny dodatek do sałatek i np. do krojonych warzyw - beztłuszczowy winegret. Po świątecznym nadmiarze pokarmów warto przynajmniej na 2 dni pożegnać się z tłuszczem. Proponowany winegret świetnie zastąpi tradycyjny, przygotowany na bazie oliwy/oleju, a jak smakuje! Koniecznie wypróbuj! Autorem przepisu jest Haylie Poroy, autorka "Diety przyspieszającej matabolizm". Robiłam go wielokrotnie podczas diety i gorąco polecam, bo jest wspaniały
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!