Jeśli szukasz prostego przepisu na idealne, świąteczne, korzenne pierniczki, które już w dniu pieczenia chrupie się tak samo dobrze, jak każdego kolejnego dnia... zabierajmy się do pieczenia :-) Ilość pierniczków: około 50 dużych, płaskich ludków
AniaGotuje.plBardzo prosta i pyszna baba drożdżowa zawijana z masą makową. Pyszna propozycja na co dzień i na Świąteczny stół :-) Czas przygotowywania: 15 minut Wyrastanie: 90 minut Czas pieczenia: 50 minut Babka: średniej wielkości forma na babę Składniki: • 300 g mąki pszennej tortowej • jedna saszetka suszonych drożdży - 7 g • 1 całe jajko
AniaGotuje.plPachnie cudownie.. owocowo, maślano, Świątecznie.. Bardzo prosty keks pieczony z całych jajek z dodatkiem masła. Czas przygotowywania: do 1h Czas pieczenia: około 1 h Ilość porcji: 2 x keksówka 10/26 cm lub 1 duża min. 15/ 35 cm Składniki: • 400 g mąki pszennej tortowej • 200 g cukru • 8 dużych jajek
AniaGotuje.plJeśli szukasz prostego przepisu na idealne, świąteczne, korzenne pierniczki, które już w dniu pieczenia chrupie się tak samo dobrze, jak każdego kolejnego dnia... zabierajmy się do pieczenia :-) Czas przygotowywania: do 1h Czas pieczenia: około 20 minut Ilość pierniczków: około 50 sztuk Składniki: • 2 szklanki mąki pszennej tortowej - 400 g • 1 małe jajko • 3 łyżki
AniaGotuje.plNiezwykle puszysta i pachnąca babka drożdżowa. Fantastyczna na Świąteczny stół, ale i jako codzienne ciasto do kawy :-) Polecam bardzo, bardzo :-) Czas przygotowywania: do 40 minut Wyrastanie: łącznie 1,5 h Pieczenie: 170 stopni - 45 minut Wielkość babki: forma średnicy 22 cm z kominem Składniki na babkę: • 500 g mąki pszennej tortowej
AniaGotuje.plobiadu np. do kotletów schabowych Rydze można zamrozić jesienią i wykorzystać do tego dania w dowolnym monnecie.. nawet do zrobienia kapusty na Wigilię, czy też do Świątecznych pierogów. Rydze można zastąpić również innymi grzybami leśnymi oraz pieczarkami. Jadacie rydze
AniaGotuje.plKiedyś, przypadkiem natrafiłam na Facebooku na filmik "Jak wykonać ciasto marchewkowe" i tym własnie sposobem powstało moje przepyszne i przeurocze ciastko. Idealne na stół świąteczny, ale tez do codziennej kawki. A pomyśleć że to "zwykły" słodki placek z tartą marchewką, szczególnie popularny w krajach anglosaskich. Marchewka mięknie podczas pieczenia, nadając ciastu miękką, gęstą i wilgotną konsystencję. Musicie sami spróbować
Życie zaczyna się w kuchnilodówce. Dobrym rozwiązaniem są pojemniki do przechowywania żywności. Szczelne, pojemne, można oddzielić róże rodzaje produktów i uniknąć przenikania zapachów. Jednak często zajmują za dużo miejsca (zwłaszcza w okresie świątecznym). Dlatego ostatnio sięgam po inny, naprawdę dobry i godny polecenia sposób przechowywania żywności jakim jest pakowanie próżniowe . Taka metoda daje nam ogromne korzyści nie tylko przedłużając długość produktów do spożycia
Słodkie okruszkiczasu do czasu tak robię. Przynajmniej wiem co jem. Taką szynkę polecam. Wychodzi krucha, soczysta i bardzo aromatyczna. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Można ją przygotować na świąteczny stół. Do jej przygotowania użyłam kolorowego ziarnistego pieprzu od RAFEX . Zapraszam:) Składniki: Marynata: półtora litra wody 4 liście laurowe 4 ząbki czosnku 1 łyżka kolorowego ziarnistego pieprzu 2 łyżki soli
Izabelawkuchniniej było? Wspaniałe produkty do pieczenia, to co lubię najbardziej. Jak tylko zobaczyłam produkty w mojej głowie już układały się pomysły na słodkości. Już raz otrzymałam w ramach świątecznej współpracy produkty do testowania KLIK i chyba dobrze się spisałam, bo później otrzymałam taką niespodziankę KLIK . Oczywiście wszystkie przepisy jakie przygotuję będą typowo Wielkanocne. Firmie HELIO bardzo dziękuję
Izabelawkuchnipyszny, aksamitny, wprost idealny. Wszystko w nim do siebie idealnie pasuje. Do sernika użyłam masy krówkowej od smaku advokata , którą otrzymałam od HELIO w ramach Świątecznej współpracy . Pierwszy raz spotkałam się z taką masą i jestem nią zachwycona. Jest bardzo pyszna i idealnie pasuje do sernika. Bardzo ją polecam. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 1 jajko pół szklanki cukru
Izabelawkuchnifiliżanką aromatycznej kawy. Mięciutkie orzechowe biszkopty przełożyłam pysznym i puszystym kremem. Tort jest również pięknie udekorowany, więc zachwyci każdego. Do wykonania tortu użyłam produktów, które otrzymałam w ramach świątecznej współpracy od Helio . Produkty są bardzo wysokiej jakości i bardzo je polecam. Zapraszam na tort :) Składniki: Biszkopt x 3: 2 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 3 łyżki
IzabelawkuchniKonkurs trwa od 27. listopada - 20. grudnia 2015r. Tak więc łapcie za klawiatury i piszcie! :) Naprawdę warto zrobić sobie prezent na Święta! :) W tygodniu też przygotuję dla Was swoje świąteczne wspomnienia kulinarne
Trufelkowososie. Podajemy z ziemniaczkami, puree, kaszą lub makaronem – co lubimy. Zobacz także: Placuszki z dyni (dyniowe pancakes) Dynia to królowa jesieni. Nie każdy za nią przepada, jednak ... Świąteczna pieczeń schabowa z żurawiną Na uroczysty obiad z okazji pierwszego lub drugiego dnia Świ... Kedgeree - jednogarnkowa potrawka z wędzonej ryby Kedgeree (czyt. kedżeri) to jednogarnkowa potrawka z wędzone... Łosoś w porach
Poezja smakusoczysty. Dodatkowym plusem jest to że nie wymaga dużo pracy, można powiedzieć że robi się sam, do tego jest bardzo smaczny. Doskonale sprawdzi się, na przyjęciu, rodzinnym obiedzie, świątecznym stole a także na kanapce zamiast wędliny. Jeśli chcemy żeby danie było mniej kaloryczne możemy pozbyć się skóry z udźca oraz do marynaty nie dodawać aż tyle oleju. Sama testowałam smakuje
Kuchnia Pełna Pasji