śledziami przykrywamy i wkładamy do lodówki przynajmniej na pięć dni. Po tym czasie śledzie są gotowe do spożycia. Takie śledzie można podawać na różne sposoby np. w śmietanie, oleju, sosie musztardowym. Kategoria: Przystawki , Ryby , WIelkanoc
kuchcikowniamundurkach. Gdy wystygną obieramy je i kroimy w kostkę. Cebulę i szczypiorek drobno siekamy, rzodkiewki kroimy w ćwiartki. Warzywa przekładamy do miski. Musztardę mieszamy ze śmietaną i przyprawami. Sos dodajemy do warzyw, mieszamy dokładnie. Sałatkę odstawiamy na pół godziny do lodówki
e-PrzepisyKulinarneCentrum Domowych Inspiracji i pod okiem szefa kuchni - Julity Strzałkowskiej, założycielki portalu kulinarnego WrzacaKuchnia.pl , przekuli teorię w praktykę, wysmażyli niezłe steki i upichcili kilka ciekawych potraw soczyście doprawionych sosami Kikkoman i pikantnym Tabasco . Nie zabrakło też zdrowej żywności Bonduelle oraz Kupiec dostarczonej przez frisco.pl . Uczestnicy spotkania mogli prowadzić kulinarne eksperymenty zakończone smacznymi efektami i jednocześnie
SzczyptaSmaQGotową tortillę zapiekamy: w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, na patelni do zarumienienia lub około 3 minut w grillu elektrycznym. 4. Podajemy z ulubionym sosem, można także jako dodatek do sałatki
Szefowa kuchnipowinien z niego wyciekać przezroczysty (nie krwisty płyn). Można podawać od razu po upieczeniu z wybranymi surówkami. Można też odgrzać następnego dnia i podać na kapuście kiszonej oraz z sosem z pieczarek
Weekendy w domu i ogrodzieefektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1-2 pomidory 1/2 ogórka 1 mała głowka sałaty 5-6 rzodkiewek 1 czerwona cebula pół serka fetta 10-12 oliwek ciemnych sos sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka oregano i bazylii najkorzystniej świeżej ja mam suszone 1 ząbek czosnku 5-6 łyżek oliwy 1 łyżka miodu Wykonanie
Ugotujmy CośPolecam sos holenderski do mięs,ryb,szparagów Produkty 1/2 kostki masła 4 żółtka sok z 1/2 cytryny sól, biały pieprz Wykonanie: Żółtka ubijam na pianę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem
Ugotujmy CośCiekawa propozycja na zaserwowanie ziemniaków i na dodatek tania, gdyż podane proporcje wystarczą, żeby nakarmić do syta 4 osoby. Składniki: 10 średniej wielkości ziemniaków 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, w kawałkach 1 jajo 100 g startego sera mozzarella 1 mała cebula 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku zioła prowansalskie sól, pieprz opcjonalnie
Symfonia smakowaDodaję brokuła. Warzywa podlewam odrobiną wody i duszę około 5 minut. 2. Następnie warzywa zalewam śmietaną. Dodaję serek i mieszam. Warzywa duszę na małym ogniu, do momentu aż sos zgęstnieje. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 3. Gotowe warzywa wykładam na talerz i posypuję posiekanym szczypiorkiem
Tradycyjna kuchnia KasiRewelacyjne połączenie wędzonego boczku ze słodkim batatem i fasolką, zatopione w pomidorowym sosie. Wszystko dopełnia chrupiąca cieciorka. Portugalska wersja naszej fasolki po bretońsku. 300 g wędzonego boczku 2 cebule 1 duży batat 100 g koncentratu pomidorowego 100 g ciecierzycy Piątnica (kupicie tutaj) 200 g żółtej fasolki szparagowej Hortex 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1 szklanka bulionu Sól Pieprz
VioletoweKucharzeniewciśnij między żeberka. Możesz dosmaczyć oliwą, pieprzem, przyprawą. Włóż do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Gdy się upiecze mięso ,a kapusta będzie miękka, wyłóż na talerze, skrop jeśli chcesz sosem tatarskim..i smacznego
Z Kuchni Do KuchniJest to słodziutki deser mleczny z suszonymi śliwkami i orzechami laskowymi otoczony naleśniczkiem podsmażanym na złoto. Oblany kremowym sosem kajmakowym. Idealny w zestawie z lodami waniliowymi, które łamią słodycz tego deseru i lampką białego Prosecco :)Mam nadzieję, że również zakochacie się w tym deserze <3 Składniki: (na 2 porcje) Masa bakaliowa: 300 ml mleka skondensowanego 50 ml mleka
KreatywnePinypiekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 10 min. Zostawiamy w piekarniku do całkowitego wystudzenia. Następnie chłodzimy w lodówce min 3-4 godz, najlepiej całą noc. Podajemy z ulubionym sosem. U mnie malinowy
Malinowe PocałunkiPrzyznaje, że muszle makaronowe są dla mnie bardzo niewdzięczne do sfotografowania i stanowią problematyczne danie w tym zakresie. Gdy podaje je w sosie wyglądają nieapetycznie i trudno wyróżnić ich kształt, a gdy same wyglądają na zeschnięte. Mimo wszystko przedstawiam Wam ten przepis bo jest godny uwagi. Danie jest proste, smaczne, w sam raz na obiad, nie tylko piątkowy. Ja urozmaiciłam
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiplastry marchewkę na nie różyczki brokuła oraz warstwę kalafiora. Zalewamy tężejącą galaretką z bulionu odstawiamy do lodówki. Wykładamy na talerz ozdobiony sałatą dekorując natką pietruszki, można również podać z sosem czosnkowym. Smacznego
kgwjanczewo