utrzeć w moździerzu, dodać czosnek, sól, pieprz i oliwę. dodatkowo : jogurt naturalny, limonka, świeża kolendra, ew. pieczywo Krewetki podajemy na kleksie z jogurt naturalnego, najlepiej gęstego. Polewając ziołowym sosem i skrapiając sokiem z limonki. Idealnie smakuje z chrupiącym pieczywem. Smacznego
Plate of Joytrochę oliwy z oliwek - wszystko dokładnie rozcieramy / miksujemy. Na koniec dodajemy więcej oliwy z oliwek - zależy od gęstości jaką chcemy uzyskać - przyprawiamy solą i pieprzem. Stek podajemy z ziołowym sosem, z pieczonymi ziemniaczkami, u mnie dodatkowo roszponka z oliwą i sokiem z cytryny. Smacznego
Plate of Joyłyżeczki soli, 1 łyżeczka cukru, 7 g suchych drożdży, 160 g mleka pełnotłustego, 50 g roztopionego masła 300 g pieczarek, 1 cebula, 150 g tartej mozzarelli, salami, szpinak, sos pomidorowy lub ketchup świeże listki bazylii Mąkę wsypać do misy miksera, wbić jajka, dodać cukier, sól, drożdże i mleko - wyrabiać mikserem przez kilka minut na średnich obrotach, następnie dodać roztopione
Plate of Joyprzekroić na połówki. Łososia podzielić na kawałki i rozdzielić razem z warzywami pomiędzy dwa talerze, posypać ziołami i podawać z pesto bazyliowym rozcieńczonym oliwą z oliwą do konsystencji sosu. Smacznego
Plate of Joyskusiliśmy się na burgera - w wersji klasycznej i wegetariańskiej z serem halloumi - świetna bułka brioche, pyszne i dobrej jakości mięso! Do tego fantastyczne dodatki - domowe frytki i dwa sosy! Było pysznie i duża porcja
Plate of Joywina wrzucamy mule, doprowadzamy całość do wrzenia i przykrywamy garnek pokrywką gotując dalej około 6 minut. W trakcie gotowania potrząsamy, lub mieszamy zawartość garnka, aby wszystko mule były pokryte sosem. Na koniec dodajemy świeże liście kolendry i mule podajemy ze świeżym pieczywem i np. masłem czosnkowym
Plate of Joytymiankiem i dorzucamy do gotującego się mięsa. Całość dusimy dalej około godziny, do czasu aż mięso będzie miękkie. Na koniec doprawiamy do smaku, a jeśli zajdzie taka potrzeba zagęszczamy sos przy pomocy wody i mąki. Smacznego
Plate of Joypiec bez przykrycia przez 30 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec przez około 3 godzin pod przykryciem. Podczas pieczenia co jakiś czas mięso polewać powstałym sosem, w razie gdyby było go za mało uzupełniamy pozostałą wodą. Mięso podać ze świeżymi warzywami, granetem, ziołami i kuskusem. Smacznego
Plate of Joypieczone cebule i czosnek, a następnie wszystko włożyliśmy do garnka, podlaliśmy bulionem wołowym i dusiliśmy na wolnym ogniu! Tu świetnie sprawdzą się też pieczone warzywa korzeniowe dodane do sosu! Do obiadu zjedliśmy fenkuł z pomarańczą i rukolą. Fenkuł pokroiliśmy cieniutko na mandolinie, wrzuciliśmy do miski z zimną wodą i kostkami lodu na minimum 2 godziny - dzięki temu jest pysznie
Plate of Joypodzieliliśmy! Pierwsza myśl, która przychodzi po spróbowaniu? Jest moc! Aromaty, rozpływające się w ustach mięso, chrupkość warzyw - od ramenu można się uzależnić! Policzki wołowe podane z ogórkami marynowanymi, jarmużem, sosem hoisin, ostrym zielonym i makaronem alkalicznym - porcja kosztowała 36 zł. Mięso rozpływało się w ustach, a ogórki marynowane były absolutnie fenomenalne! Polubiłam to miejsce za pierwszym razem, wystrój bardzo
Plate of Joysmaku. Do pomidorów okrągłych zaliczamy pomidory: okrągłe, bawole serce, okrągłe na gałązce, malinowe, zebra Taka odmiana pomidorów najlepiej nadaje się do: bezpośredniego spożycia, jako składnik zup i dań, przecierów, sosów, koncentratów, soków. Źródło: MAKRO Cash & Carry
WojnaNaSmaki.plsmażymy mięso wraz z cebulą. Następnie dodajemy do niego pomidory z puszki oraz przecier pomidorowy i trzymamy na ogniu do zgęstnienia. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Mięso z sosem pomidorowym przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy masło, śmietanę oraz koperek i wszystko razem tłuczemy. Wykładamy ziemniaki na mięso i wyrównujemy, na wierzch posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy
Symfonia smakowausmażone zadowolą nie jedno podniebienie. Czasem można sobie na takie rarytasy pozwolić. Każdy z nas jest tylko człowiekiem. ;) Bites'y idealnie komponują się z frytkami z piekarnika i sosami, np. pomidorowym i czosnkowym. Potrzebujemy: pojedyncza pierś z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy warzywnej bez glutaminianu sodu od Przyprawy Premium 2 łyżki oleju rzepakowego dodatkowy olej do smażenia mąka do panierowania Pierś
MamaOskarkaSkładniki: (na 2-4 porcje) 2 duże ogórki długie-szklarniowe, o gładkiej skórce Farsz: miąższ z 2 ogórków szczypta suszonej papryczki chilli 4 cienkie plasterki jalapeno- opcjonalnie łyżeczka sosu sojowego kilka kropli oleju sezamowego 1/4 łyżeczki soku z cytryny pół łyżeczki wódki, bądź innego mocnego alkoholu łyżeczka ziaren sezamu szczypta soli szczypta czosnku szczypta świeżo mielonego pieprzu szczypta tandoori szczypta
KreatywnePinySmaczny kurczak w z młodą cukinią w sosie pieczarkowym. Dopełnieniem jest delikatna kasza kuskus. Danie jest lekkie i idealne na zbliżające się ciepłe dni. 600 g filetu z kurczaka Przyprawa do kurczaka 2 cebule 250 g pieczarek 1 młoda cukinia 2 łyżki śmietany 18% 0,5 szklanki kaszy kuskus 1 szklanka wrzątku Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy
VioletoweKucharzenie