ścieramy na grubych oczkach tarki. Mieszamy razem i posypujemy obficie bagietki. 3. Bagietki układamy na blaszce i zapiekamy przez 15 minut w 180 stopniach. Przed podaniem polewamy keczupem ulubionym sosem
Szefowa kuchnijaglane. Niczym nie ujmują od tradycyjnych mielonych. Fantastyczne, można je podawać tradycyjnie z ziemniakami, jako burgery w bule lub po prostu jak jak z moim ukochanym sosem czosnkowym. Nie wiem czy wiecie, że kasza jaglana przyspiesza przemianę materii i tym samym pomaga nam w odchudzaniu. Kurcze poza tym jest bardzo dobra także nie trzeba się jej bać
pieprzny smaczekPrawda? Jednak często o nich zapominamy.. zachwycamy się aromatycznym mięsem, wspaniałą kaszą, czy wyśmienitym sosem. A czy ktoś kiedyś powiedział wspaniała fasolka? Cudowna marchewka? Rzadko kiedy. U nas niestety też królowały dania główne, a dodatki były spychane na bok. Jednak nadszedł czas na zmian.. oj dużych zmiany! Postanowiłyśmy oddać pierwsze skrzypce warzywom! Zmienić kilka elementów swojej diety, zacząć
Kolizje Smakówmiąższ dodajemy do duszonego mięsa wraz z pokrojonymi w kostkę dwoma pomidorami. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można dodać również odrobinę cukru i świeże zioła. Powstałym sosem mięsnym faszerujemy wydrążone cukinie, posypujemy startym parmezanem i zapiekamy. Buon appetito
Bon Ton Italiałyżeczka soku z cytryny sól, pieprz, cukier, papryka ostra Przygotowanie Ogórki obieramy i kroimy w plasterki, rzodkiewki kroimy w kostkę. Śmietanę, jogurt i sok z cytryny mieszamy ze sobą. Sosem zalewamy warzywa, dodajemy przyprawy i koperek. Mieszamy. Pierś z kurczaka Składniki: podwójna pierś z kurczaka przyprawy: pieprz ziołowy, czosnek granulowany, papryka wędzona, curry łyżeczka oleju papier do pieczenia Przygotowanie
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: makaron duże muszle 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę 1 słoiczek tuńczyka w sosie własnym, odsączonego 1 jajko ugotowane na twardo drobno posiekane 1 cebula dymka, bardzo drobno pokrojona 1/2 czerwonej papryczki chilli, drobno posiekanej 2 łyżki opłukanych kaparów 1 łyżka poszatkowanych liści pietruszki sól, pieprz czarny do smaku
Malinowe Pocałunkirazem zrobiłam z nim naleśniki (dorzuciłam tylko kukurydzę). Wyszło przepysznie! SKŁADNIKI: 1 pierś kurczaka 1 duży por 50 dag pieczarek 25 dag sera żółtego 2-3 łyżki sosu sweet chilli (można zastąpić pikantnym keczupem) 1. Kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić (u mnie przyprawa kebab-gyros), usmażyć. 2. Por pokroić w cienkie plasterki, zeszklić na maśle. 3. Pieczarki
Kto ugości moich gości?Składniki: 1 kg łopatki 4-6 ząbków czosnku natka pietruszki pieprz, słodka i ostra papryka szczypta rozmarynu, tymianku, lubczyku i imbiru kilka kropel sosu sojowego Solanka: 80 g soli 2 litry wody 50 g brązowego cukru 2-3 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego Przygotowanie: Solankę podgrzać do rozpuszczenia cukru, wystudzić i włożyć do niej mięso na kilka godzin. Następnie
Gaździnka warzybędzie gorący to partiami smażyć ziemniaki. Muszą uzyskać złoty kolor. Usmażone ziemniaki przełożyć na talerz wyłożony papierem do pieczenia, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Od razu podawać. Świetnie smakują z sosem czosnkowym lub pomidorowym
Ugotowaćkleiło się do rąk. Ręce oprószamy mąką, formujemy małe okrągłe placki, po środku każdego placka kładziemy trochę farszu i sklejamy zaginając brzegi. Nie martwimy się, że trochę sosu się wyleje z placka, mocniej dociskamu przegi. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, smażymy ravioli z dwóch stron na złoty kolor. Podajemy na gorąco posypane bazylią. Ps. Farsz możemy przygotować dzień wcześniej
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/osłonkach. Zdejmujemy tylko luźne, łupinki i dzielimy główki na ząbki. 20 ząbków kładziemy na dno naczynia żaroodpornego, na nie układamy kurczaka skórką do góry. Solimy i pieprzymy. Zalewamy sosem z patelni i posypujemy jeszcze świeżym tymiankiem. Na górę wędruje pozostałych 20 ząbków czosnku. Przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową (pamiętamy mocno błyszczącą stroną do potrawy). Wkładamy do piekarnika
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/duża garść pieczarek lub boczniaków 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duży por (biała część) 1 łyżka masła 1 kieliszek białego wina pęczek natki pietruszki 250ml śmietanki do sosów 1 cytryna S&P Nastawiamy wodę na ryż, solimy. Myjemy pora, a następnie kroimy w plasterki. Grzyby również kroimy w plasterki a kurczaka w kostkę (nic nie musi być
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/piórka i zalewamy wrzątkiem. Tak sparzoną kładziemy na ostatnią warstwę śledzi. Teraz czas na zalewę. Mieszamy ze sobą sok z cytryny, czosnek, olej, cukier i sól. Tak przygotowanym sosem zalewamy śledzie. Całość przykrywamy i zostawiamy w lodówce. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/dużym talerzu. Deska wędlin: kiełbasy pieczone zwinięte różne rodzaje szynek pasztety pieczone pokrojone w kostkę kabanosy jałowcowa itp. Do wędlin można podać w małym naczyniu chrzan lub inny sos. Deska serów: wędzone "pleśniaki" miękkie, twarde pokrojone w kostkę itp. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/kiszone ogórki 15dkg żółtego sera (starty na grubych oczkach) 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki majonez jogurt naturalny S&P Wszystkie składniki drobno kroimy i mieszamy z sosem jogurtowo-majonezowym. Sałatka warzywna: 1 cukinia 1 papryka czerwona ok. 20szt pieczarek 1ząbek czosnku 1 cebula chili S&P Wszystko drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/