sosy - 72734 przepisów (strona:3594/4849)

Spaghetti z tuńczykiem 194

kawałki. Dodajemy cynamon i pomidory. Do całości dodajemy soli i pieprzu do smaku. Odcedzamy makaron po około 8 minutach gotowania. Makaron przekładamy do garnka w którym się gotował, dodajemy sos i całość dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Przepis pochodzi z książki: Jamie Oliver "30 minut w kuchni" Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Grillowana kanapka 147

schabu S&P Ciabatty grillujemy. Kroimy na pół. Smarujemy masełkiem. Układamy roszponkę, schab lub łososia, pomidory i ogórka które pokroiliśmy w plasterki. Możemy dodać jeszcze majonez lub inny sos na bazie majonezu lub jogurtu. Banalnie proste :) Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Kotlety z soczewicy w pomiodorach 245

Kolejna  propozycja na smaczny bezmięsny obiad to kotleciki z soczewicy w sosie pomidorowym.                        Jako  dodatek  polecam gotowany na parze koper włoski i dużo zielonego koperku. Kotleciki należy upiec w piekarniku w/g  TEGO przepisu  . Pomidory z puszki  podgrzać na patelni,  doprawić

Zakamarki mojej kuchni
PIZZA Z PESTO I SZPARAGAMI 205

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Pizza to ciągnąca się mozzarella, pyszny sos pomidorowy i rewelacyjne ciasto. Podejmując pierwszą próbę zrobienia pizzy, zaczęłam właśnie od przygotowania domowego ciasta, które wyrosło mi jak drożdżowe babci na Wielkanoc. Nie znam osoby, która przygodę z domową pizzą zaczynała od cienkiego ciasta! Bo pierwsze własnoręcznie zrobione ciasto jest zawsze

bistro mama
sałatka z tuńczykiem i kukurydzą 141

Produkty: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2 puszki kukurydzy 1 duża cebula 10 jajek 3 łyżki majonezu sól

Ugotujmy Coś
SANDWICZE Z MUSEM JABŁKOWO – RABARBAROWYM I ORZECHAMI 216

też idealnym pomysłem do zrobienia na grillu! Gwarantuję, że będą się zachwycać nimi nie tylko dzieci, ale i dorośli. Świetnym dodatkiem ( ale to już taka bomba kaloryczna ) jest delikatny sos karmelowy! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 szt ) * pszenne, lekko czerstwe pieczywo – 4 kromki * masło -1 łyżka * rabarbar – 1 łodyga * duże jabłko – 1 szt * miód – 2 łyżki * orzechy włoskie

Ostra na Słodko
Żeberka z miodem 173

selera naciowego .  Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych marynata: 1 łyżka majeranku 1 łyżka mielonego kminku 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka octu balsamicznego lub jabłkowego 1 łyżka ostrego ketchupu 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu 3 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę) 2 - 3 łyżeczki soli dodatkowo

Kuchcik gotuje
Serowa pizza 248

Gniotę, zakładam, rzucam o blat i wkładam do miski przykrywając ściereczka na kolejną godzinę. Gdy ciasto już ładnie wyrosło wysmarowałem naczynie oliwą i rozciągnąłem do brzegów ciasto i smaruję sosem czosnkowym (2 ząbki czosnku, sól, pieprz, jogurt grecki), a następnie rozkładam składniki : ser żółty, ser pleśniowy, ser topiony i mozzarelle. A na samą górę świeże pomidory. Tak zrobioną pizze wkładam

Full Smaku
Ziemniaczano-szpinakowe muffinki (177 kcal) 213

Przepis na pyszną przekąskę na ciepło ( choć na zimno również dobrze smakuje) – wytrawne muffiny ziemniaczane. Podałam je z sosem czosnkowym. Jeden muffin zawiera 177 kcal. Składniki (na 9 sztuk): 5 sporych ziemniaków ok 150-200 g mrożonego szpinaku 200 g sera feta 3 jajka 2 łyżki mąki 2 cebule 100 g sera żółtego sól, pieprz papryka słodka i ostra, czosnek

e-PrzepisyKulinarne
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA  403

przyznac, ze jest bardzo smaczna ....przynajmniej jak dla mnie :) . Nie mam dzisiaj jakos weny do rozpisywania sie hehe:) Zapiekanka bardzo latwa w przygotowaniu a jako dodatek do niej zrobilam sos czosnkowy . SKLADNIKI: -olej -2-3 zabki czosnku -2 papryki -1 cebula -5-6 ziemniakow -5 jaj -150 ml jogurtu naturalnego -piers z kurczaka -sol ,pieprz i przyprawa do kurczaka SPOSOB

PychaDania
21 słów, które pozwolą odnaleźć się we włoskiej pizzerii 299

nere – czarne) Origano – oregano Peperoncini – ostre papryczki Peperoni – ostra odmiana salami Prosciutto – szynka Pomodoro fresco – świeże pomidory Salame picante – pepperoni lub ostra salsiccia Salsa di pomodoro – sos pomidorowy Salsiccia – włoska biała kiełbasa Tonno – tuńczyk Wurstel – parówka, często wkrajana na pizzę pokrojona w plasterki, a czasem przekrojona wzdłuż na pół

Bon Ton Italia
Wołowe zrazy w potrawce na winie 229

Zraziki przygotowałam w klasyczny dla nich sposób z musztardą, ogórkiem konserwowym i białą cebulą. Jednak wariacja całości polega na tym, że nie podałam ich w klasycznym wszystkim znanym sosie. Wybrałam do podania potrawkę, przygotowaną z mieszanki warzyw węgierskich podlaną wyśmienitym winem porto ... Danie idealnie nada się na obiad jak i na kolację.  Wołowe zrazy w potrawce warzywnej na winie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaron z truskawkami i twarogiem 241

twarogu Wykonanie: Makaron ugotować. Truskawki umyć, odszypułkować wrzucić do blendera, dodać jogurt, pokrojonego banana, otręby i cukier wanilinowy. Wszystko zmiksować. Na talerzu położyć makaron, posypać twarogiem i polać sosem truskawkowym. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

dom-agi.pl
Klopsiki ...oszukane gołąbki 228

łyżka chrzanu   WSP "Społem ' 2 -3 łyżki  bułki tartej   Oleofarm sól ziołowa Rafex 1 l wody wegeta 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany bulionetka do sosu cebulowego Knorr Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać płatki ryżowe, kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Schab w sosie chrzanowym 404

mieszamy. W osobnym naczyniu łączymy ze sobą śmietanę i mąkę, dokładnie aby nie powstały grudki. Dodajemy po trochu gorącą wodę. Gdy składniki się połączą przelewamy na patelnie i zagotowujemy, sos nam zgęstnieje. Dokładamy wcześniej usmażone mięso i całość dusimy pod przykryciem 45 minut.  Podajemy posypane koperkiem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi