godzin do lodówki. Po tym czasie wyciągamy mięso z lodówki i nabijamy ciasno na patyczki do szaszłyków. Układamy na mocno rozgrzanym grillu i zrumieniamy z każdej strony. Podajemy np sosem czosnkowym
Domowy Smak Jedzeniaszklanki) koper chrzan, starty na tarce (2 cm) sól, pieprz Posiekany koper mieszamy z jogurtem naturalnym oraz startym chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe gravlax podajemy z sosem i grzankami
Mango Papajadogi na raz, żeby tłuszcz nie stracił temperatury). Smażymy 3-6 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Wyciągamy na ręcznik papierowy do odsączenia. Podajemy z ketchupem lub innym ulubionym sosem. Smacznego
My Culinary Artlodówce miałam opakowanie tortelloni (ciut większe tortellini) i nie wiedziałam co mam z nimi zrobić. Pomyślałam, że może je zapiekę i powstanie bardzo prosta zapiekanka . Zakasałam rękawy, ugotowałam kremowy sos pomidorowy i przygotowałam danie. Nam naprawdę smakowało :). Polecam! Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
Przepisy Aleksandrygrubą kostkę. Cukinie kroimy w grube plastry i smażymy na klarowanym maśle z obydwu stron. Dodajemy do pozostałych składników, polewamy oliwą z oliwek lub olejem lnianym. Sałatkę podajemy z sosem kremowym balsamico posypaną sezamem i ew. pestkami dyni. Smacznego
Taste Of My DayPrzyszła mi wczoraj chęć na makaron, ale delikatny, bez ciężkiego sosu, czy mięsa. W najlepszej w Polsce trattorii La Campana w Krakowie jedliśmy kiedyś z Żoną Mą Linguine alla campagnola, rewelacyjne danie, które było inspiracją do stworzenia mojej wersji tej włoskiej pasty. Czego nam potrzeba? -pomidorki cherry -pierś z kurczaka pokrojona w kostkę -bazylia drobno posiekana -parmezan starty łyżka -oliwa
BaRepasposzatkowaną pokrzywę z natką. Doprawić do smaku. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Ja zjadłam z jogurtowym sosem... Smacznego
Gaździnka warzyczerwiec to okres, w którym one królują na naszym stole. Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) Kremowa zupa szparagowa z serem Zupa szparagowa krem szparagi z sosem holenderskim W sezonie szparagowym proponuję inny sposób na ich wykorzystanie. Prosta wiosenna pizza ze szparagami, papryką i żółtym serem lazur to moja propozycja na wykorzystanie zielonych szparagów. To świetny pretekst aby zrobić
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgrzybów. Świetnie dobrane przyprawy. Wyważona ilość soli. Pycha! Konsystencja: Uwielbiam zupy w postaci kremu, dlatego też krem grzybowy bardzo mi odpowiadał. Nie był zbyt gęsty ani nie przypominał zawiesistego sosu. Dobrze dobrana konsystencja, nie w pełni gładka, sprawiła, że danie było jeszcze bardziej atrakcyjniejsze :) Widocznymi elementami były maluteńkie kawałki grzybków - podgrzybków i pieczarek :) Zapach: Krem pachnie bardzo naturalnie
Zdrowie na języku :PPolecam przepis na makaron z sosem śmietanowo – pieczarkowym z tymiankiem i bazylią.. Produkty
Ugotujmy CośLekarstwa , Indywidualną dietę oraz najwyższej jakości SuperFoods . Zapraszam serdecznie. Sprawdź. J eśli planujesz kolację ze szparagami w roli głównej, wykorzystaj mój przepis na duszone szparagi. * Szparagi Duszone z dietetycznym sosem * S kładniki na 4 porcje : szparagi zielone 4 pęczki, olej kokosowy 1 łyżka mąka bezglutenowa 1 łyżeczka, jogurt naturalny odtłuszczony 1/2 szklanki, cytryna - sok z 1/2 cytryny, sól himalajska
IzaGotujeDzisiaj przepis na pyszne i bardzo zdrowe curry z kalafiorem, pomidorami, marchewką w jogurtowym sosie, z niesamowicie zdrową przyprawą, która stała się ostatnimi czasy wielką sensacją wśród wszystkich, którzy zdrowo się odżywiają, jeśli jeszcze nie słyszeliście o prozdrowotnych właściwościach tej niesamowitej przyprawy, zapraszam do przeczytania tutaj Składniki : - 2 duże marchewki - dwie małe cebule ( ja dałam jedną białą i jedną
zdrowa vege kuchniadodać, bo nazwał tak to pewien mistrz z trzema gwiazdkami od którego mam ten przepis. Ogólnie mistrzów się nie poprawia, podobno, jednak ja nie byłbym sobą i trochę namieszałem. Sos ten zastosowanie ma mieć do hamburgerów, jednak jego słodko-kwaśna nuta, delikatna tekstura o wiele poszerzają horyzonty przeznaczenia. Jak to zrobić, dla domowych potrzeb bez pasteryzowania? -1/2 kg czereśni
BaRepasstron przez ok. 5 minut. Cebula powinna się zeszklić, ale raczej nie ściemnieć. Mięso z cebulą przekładamy do garnka, w którym będziemy gotować nasze danie, pozostawiając jednak na patelni sos ze smażenia. Na nim z kolei podsmażamy przez chwilę pieczarki – powinny wchłonąć cały płyn z patelni i lekko się zezłocić. Pieczarki dorzucamy do mięsa i zalewamy całość bulionem, najlepiej ciepłym
Kulinarna Pokusazwykle gotują się ok. 15-20 minut, ale trzeba to po prostu sprawdzić. Nie mogą być ani półsurowe, ani rozgotowane. Potrawę podajemy na gorąco w miseczkach. Składniki stałe podlewamy sosem. Przez Krystian Zainspirowany przez Podróże kulinarne – Kuchnia węgierska. Zainspirowany przez Podróże kulinarne – Kuchnia węgierska. Kulinarna Pokusa/div> #gallery-20 {margin: auto;} #gallery-20 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text
Kulinarna Pokusa