umyć, pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do garnka, zalać śmietaną, bulionem, dodać musztardę i doprawić solą i pieprzem. Powoli podgrzewać. Od momentu zagotowania trzymać na małym ogniu ok.25 minut. Sos zagęścić ( mąką lub bułką tartą – nie redukować ). Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grubą kostkę i skropić sokiem z cytryny. Wyłożyć na ziemniaki. Cebulę
Świat Smakuopłukujemy, pomidory, paprykę myjemy, pomidory kroimy w ćwiartki, paprykę oczyszczoną z nasion w kosteczkę, natomiast obrane jajka w ósemki. Majonez mieszamy z chrzanem solą i pieprzem. Polewamy sałatę sosem delikatnie mieszamy. Przepyszną sałatkę przygotowała Czesia Smacznego
kgwjanczewopieprzem. Dusimy całość do czasu aż marchew będzie miękka i wszystkie składniki się połączą. W tym czasie gotujemy makaron. Kroimy mozarellę w plastry. Układamy na talerzu makaron, sos, mozarellę, przyozdabiamy listkami bazylii. Na koniec posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Bon appetit! Ze swojej strony proponuję również do tego dania dodatek w postaci piersi z kurczaka. Pierś należy umyć
Garniec MagaliePrzed samym podaniem wkładamy je na około 2 minuty do piekarnika w celu ich podgrzania. W garnku podsmażamy powidła śliwkowe. Dodajemy rozmaryn . Następnie dodajemy wino i redukujemy sos o 2/3 objętości. Następnie dodajemy napar z kawy i cynamon. Wyciągamy rozmaryn. Dodajemy pół kostki masła i gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut. Na końcu dodajemy czekoladę
Garniec Magaliemiędzyczasie można ugotować ryż z kurkumą (smakowo pasuje idealnie, ale też pięknie wygląda pod względem estetycznym na talerzu). Talerz udekorować świeżymi listkami selera, majeranku i tymianku. Można też powstały sos zaciągnąć śmietaną
Garniec Magalieoliwą z oliwek lub aromatycznym olejem, którym należy ją obficie skropić lub po prostu w nim umoczyć. Jedni określają focaccia jako suchą bazę dla ciasta na pizzę (bez sosu pomidorowego i sera), ja jednak bardziej skłaniałabym się ku określeniu jej jako rodzaju chlebka. Istnieje wiele odmian focaccia, od suchych, najczęściej z solą morską i ziołami, na którą znajdziecie
Garniec Magalieproponuję rozpuścić masło i schłodzić je w lodówce. Kolejno połączyć ze sobą pozostałe składniki, mieszając je trzepaczką w misce. Dodawać powoli schłodzone i rozpuszczone masło. Miskę z sosem umieścić w kąpieli wodnej, nie przestając mieszać. Krem będzie powoli gęstniał. Po 3-5 minutach krem należy wyjąć z kąpieli. Krem przelać przez sitko (będzie gładki i kremowy
Garniec Magaliepojawienie się zmarszczek. Sałatka samo zdrowie! Składniki (dla 2,3 osób): 1/2 główki kapusty czerwonej 4-5 liści jarmużu 1/2 szklanki orzechów laskowych 1 pomarańcza 1/2 szklanki rodzynek Sos: sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 3 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli i pieprzu Wykonanie: Orzechy należy uprażyć na suchej patelni. Pomarańczę obrać z białych błon, z drugiej wycisnąć
Garniec Magalielodówce. Żeberka 30 min. przed grillowaniem wyciągamy z lodówki. Żeberka zawijamy w folię aluminiową i układamy na grillu. Przez 30 min będą się piekły w marynacie i w własnym sosie, który powstał pod wpływem wysokiej temperatury. Następnie wyciągamy żeberka z foli i grillujemy na złoty kolor. W tym czasie zaczynamy grillować warzywa. Zielone szparagi nie wymagają obierania. Obcinamy tylko zdrewniałe
Moniki Smakołykigałką muszkatołową, dodać 1/3 startego sera i przepuszczone przez praskę ząbki czosnku. Ziemniaki odsączyć dokładnie z wody, osuszyć na ręczniku papierowym i wymieszać rękoma w dużej misce razem z sosem. Formę do zabiekania wysmarować 1/3 masła, wyłożyć ziemniaki przyciskając je, położyć na wierz resztę masła w małych kawałeczkach. Piec w sumie około 1 godziny w temp. 190-200 C, pół
greenscarffont-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Jaglano-serowe kluski z sosem truskawkowym.( 2 porcje) -> 200g chudego twarogu ->100g kaszy jaglanej ->Garść mięty ->Szklanka mleka -> 1-2 łyżeczki miodu -> 100g mąki pełnoziarnistej -> 3-4 łyżki
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Szklanką wykrawamy okrągłe krążki. Truskawki płuczemy , osuszamy , duże kroimy na połowę. Do każdego krążka wkładamy truskawkę, sklejamy. Gotujemy w gorącej wodzie, od momentu wypłynięcia ok 4 min. Podajemy polane sosem jogurtowym wymieszanym z cukrem do smaku lub z syropem klonowym. A przy okazji kilka zdjęć z mojego zielonego azylu SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj
W kuchennym oknie Ewydobre dobre :) na kolacje, jak i na obiad czy śniadanie :) Składniki (całość około 370kcal) : 2 jajka puszka tuńczyka we własnym sosie (po odsączeniu 90g) łyżeczka musztardy opakowanie serka wiejskiego light szczypiorek sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka miksujemy na najwyższych obrotach przez około minutę serek wiejski odsączamy od śmietanki, tak żeby zostały nam same granulki tuńczyka również odsączamy na sicie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćbulion. Dodać przecier i chwile gotować. Zaciągnąć rozrobioną mąką i doprawić solą oraz pieprzem. Gotować jeszcze przez 2-3min. 8.Gołąbki przełożyć do innego garnka (bez wody!). Zalać sosem i gotować przez kolejne 10-15 min. Gołąbki należy gotować na jak najmniejszym ogniu w garnku przykrytym pokrywką lekko uchyloną
A Ty Smakuj Mnieminut. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju (ilość minut podana na opakowaniu). Gotowy odcedzić z wody. Do szpinaku dodać mięso, wymieszać. Nakładać na talerz makaron, polać sosem szpinakowym i posypać startym serem
Passions hobbies life