sosy - 72734 przepisów (strona:3560/4849)

Naleśniki z farszem a'la ryba po grecku 255

potrawy jak te naleśniki. Wprawdzie nie ma w nich rybki ale same warzywa jako farsz sprawdziły się również doskonale. Ja swoje polałam keczupem ale wyobrażam je sobie z dodatkiem sosu czosnkowego:) Składniki na 6 sztuk: Naleśniki - nie podaję konkretnego przepisu, ponieważ na pewno każdy z nas ma swoją ulubioną, sprawdzoną recepturę na ich przyrządzanie. A ja swoje robię zazwyczaj

My simple kitchen
Wyróżnienia. I pierogi z dynią, orzechami i cebulką 197

foody? Zdecydowanie nie :) I to wcale nie z powodów kalorycznych czy zdrowotnych. Po prostu tego typu dania najzwyczajniej mi nie smakują. Wyjątkiem jest tutaj pizza, najlepiej z dużą ilością sosu pomidorowego :) 4. Wolisz kawę czy herbatę? Trudne pytanie :) I kawę i herbatę piję w hurtowych ilościach i nie wyobrażam sobie dnia bez jednego czy drugiego trunku :) Jeśli kawa - to obowiązkowo

My simple kitchen
Piersi z kurczaka pod kremową kołderką 1555

wytwarzany jest dwutlenek węgla. To jemu też ser zawdzięcza swój wyjątkowy smak. Aldamer Mońki doskonale nadaje się zarówno do przygotowania szybkiej przekąski w postaci kanapek, jak i do zapiekanek, sosów czy dań bardziej wyszukanych. Porcja dla 2osób Składniki: 2 filety z kurczaka 7-8 średnich pieczarek majonez keczup 4 plasterki żółtego sera sól, pieprz, słodka papryka W pierwszej kolejności przygotowujemy

My simple kitchen
Pikantne serowe paluchy 208

temperatura także podskoczyła na miarę tych czerwcowych. Aż ma się ochotę na piwko;) A do piwka polecam te super proste i szybkie paluchy serowe:) Do tego keczup lub ulubiony sos i let's the weekend beginn ;D Uwaga! 30 czerwca następuję likwidacja Google reader. Dlatego już teraz serdecznie zapraszam do śledzenia mojego bloga poprzez Bloglovin :) Inspirację znalazłam tutaj ( klik ) Składniki

My simple kitchen
Makaron z pomidorkami koktajlowymi i serem feta - obiad w 20 minut 210

puściły sok ale jeszcze się nie rozpadły. Wówczas dodajemy ugotowany makaron. Na końcu dodajemy pokruszony ser feta i smażymy dopóki ser lekko się nie rozpuści i nie zagęści odrobinę "sosu", który się wytworzył. Całość doprawiamy według uznania (u mnie sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia) a wierzch posypujemy zieleniną (ja dałam koperek

My simple kitchen
Domowy krem toffi 189

powstały krem przechowujemy do tygodnia w lodówce. Choć mogę się założyć, że pewnie tyle nie dotrwa...;) P.S. Po podgrzaniu krem nabiera rzadszej konsystencji, więc może posłużyć także jako sos, np do lodów czy bitej śmietany :) Dzisiaj na spokojnie

My simple kitchen
Pieczone gruszki 209

zapiekamy, aż będą miękkie (około 15 - 20 minut). W międzyczasie rumienimy na patelni płatki migdałowe na złoty kolor. Ciepłe gruszki przed podaniem napełniamy bitą śmietaną, posypujemy płatkami i polewamy sosem

My simple kitchen
Sałatka warstwowa z tuńczykiem 424

gustu naszym gościom. Trochę obwiałam się połączenia ananasa z tuńczykiem, ale całość wyszła pyszna :) Przepis na sałatkę znalazłam już kilka lat temu tutaj ( klik ) Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka ananasa 2-3 małe pory 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 20-30 dag żółtego sera 3-4 jajka ugotowane na twardo majonez (kilka łyżek) Jajka

My simple kitchen
Czerwcowe Wyzwanie Blogerek - Tosty francuskie z sosem truskawkowym 198

jeśli miałby to być chleb z cukrem :) Dlatego dzisiaj moje śniadanie jest raczej skromne, ale dla mnie bardzo zadowalające. Tosty francuskie z cynamonem, posypane cukrem pudrem i podane z sosem truskawkowym:)  Dla mnie kawa, dla niego herbata :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

My simple kitchen
Kurczak w słodko-ostrej marynacie 195

godzin. Następnie wyjmujemy mięso i wkładamy do naczynia żaroodpornego, strząsając nadmiar marynaty. Kurczaka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinę od czasu do czasu podlewając go powstałym w naczyniu sosem.  Źródło: ( klik

My simple kitchen
Placki warzywne z kiełbasą 151

kostkę kiełbasę i posiekamy koperek. Dokładnie ze sobą mieszamy. Na rozgrzaną patelnie kładziemy po łyżce masy i smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor. Podajemy z keczupem lub sosem czosnkowym

My simple kitchen
Spaghetti z cukinią i papryką 192

całość oprószamy mąką. Mieszamy aż potrawka się zagęści i zdejmujemy z ognia. Wówczas dodajemy śmietanę (możemy z niej zrezygnować) i mieszamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i dodajemy do sosu. Przekładamy na talerze i posypujemy startym serem

My simple kitchen
Jesienne placki 186

popisu jeśli chodzi o smażenie placków. Jakichkolwiek warzyw byśmy nie użyli - zawsze wyjdzie pysznie. Drugą zaletą takiego dania jest ich wielowymiarowość. Można je podać solo lub z dowolnymi dodatkami - sosem czosnkowym, gulaszem czy pieczarkami :) Tym razem  głównym składnikiem moich placków stały się same słoneczne warzywa - marchewka, dynia i ziemniaki :)  Składniki: 500 g dyni 5 średnich ziemniaków 1 cebula

My simple kitchen
Kotlety z gotowanych ziemniaków 289

Całe szczęście, że u mnie na obiad prawie zawsze musi być ciepły posiłek, zatem nie miałam specjalnego dylematu co przygotować. Padło na placki z gotowanych ziemniaków, które podałam z sosem pieczarkowym. Było pysznie :) Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 cebula 3 łyżki mąki 1 jajko sól, pieprz bułka tarta Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju na złoty

My simple kitchen
Roladki z karkówki z powidłami 194

Dusimy na średnim ogniu aż mięso zmięknie (około pół godziny). Wyjmujemy mięso i wyciągamy z niego wykałaczki lub odwijamy nitki. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do wywaru mięsnego. Sos powinien nabrać kremowej konsystencji. W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dodatkowo zagęścić mąką. Doprawić do smaku solą i pieprzem

My simple kitchen