suszonymi pomidorami) z pesto. Wszystko na duży plus. Dania główne za to były przepyszne, powyżej sandacz w cukinii z nori i makaronem somen. Smaki się idealnie komponowały, pyszna ryba, sosy. Tutaj rozpływający się w ustach kurczak zagrodowy w miodzie pitnym z idealnie przygotowanymi szparagami, grillowanym bakłażanem i chrupiącymi pestkami granatu. Nigdy nie jadłam tak smacznego kurczaka. Wszystkie mięsa i ryby
Corner With Recipesgroszek, tak jak w przepisie poniżej. Takie nadzienie owinęłam w niezastąpione dla mnie ciasto filo. Gotowe, niskokaloryczne i pysznie chrupiące po upieczeniu. Taką przekąskę fajnie byłoby podać z sosem jogurtowo-miętowym czy pomidorowym. Składniki (ok. 14 małych porcji): - 2 tłuczone ziemniaki - 1/2 szklanki zielonego groszku - 1 cebula - 1 łyżeczka kuminu - 1 łyżeczka zielonego chili - 1 łyżeczka papryki słodkiej - sól
Corner With Recipespominęłam parmezan, więc nie zrobiłam takiego prawdziwego pesto, ale zrobiłam to celowo. Szczerze mówiąc nie brakowało mi parmezanu, myślę, że w wersji wegańskiej można dodać troszkę płatków drożdżowych i sosu sojowego, zrobię tak następnym razem i napiszę czy się sprawdziło. 2) Raw-tagliatelle z marchewki od MniuMniu To danie musi być super, nie wiem dlaczego jeszcze nie wypróbowałam, ale zrobię
Corner With Recipessprawia, że nie gotuję wtedy drugiego dania. Jest jeszcze jeden plus, ekonomiczny, zupy gotujemy zwykle na dwa dni. Zobaczcie także inne przepisy z botwinką: Botwinka z cukinią w delikatnym sosie Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zupa z botwinki z ziemniakami Składniki: pęczek botwinki z dużymi buraczkami 3 podudzia z kurczaka kilka ząbków czosnku 3 marchewki 1/3 selera 2 pietruszki
Moja smaczna kuchniaobsmażamy je z każdej strony. Podsmażone kotlety oprószmy mąką z każdej strony, dokładamy cebule, zalewamy bulionem i dusimy do miękkości. W tym czasie bulion zgęstnieje i zrobi się sos. W razie potrzeby jeszcze doprawić. Oryginalny przepis znajduje się tutaj
Moja Galeria Smakuczęści i wypełnić tartaletki (posmarowane wcześniej masłem). Ponakłuwac spod i włożyć do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 10 minut. Wyjąc, napełnić farszem z kurek, na wierzch wylać sos śmietanowy. Piec kolejne 15 minut. Smacznego! Przepis z modyfikowany ze strony Crust&Dust
Moja Galeria Smakukiwi i melona, pokroić na kawałki. Winogrono przekroić na pół i wypestkować. Włożyć owoce do miski. W drugim naczyniu wycisnąć sok z limonki, dodać cynamon i cukier. Polać sosem sałatkę. Smacznego
Moja Galeria Smakublogu Lepszy Smak na domowe warzywne bulionetki. Przepis jest prosty, polega na zmieleniu warzyw. Można go posolić, bądź też wykonać wersję bez soli. Idealna baza do zup i sosów. Warzywa oraz użyte zioła można dowolnie miksować według swojego uznania. Składniki: 4 marchewki (około 180 g*) 2 pietruszki (około 80 g*) 1/2 selera (około 80 g*) 1 por (biała część około
Moja Galeria Smakułyżkę masła wraz z 2 łyżkami oleju z pomidorów. Podsmażamy czosnek razem z pomidorami. Dodajemy szpinak, jak zwiędnie wlewamy śmietankę i ser pleśniowy. Gotujemy chwile, aż zrobi się sos. Doprawiamy białym pieprzem i solą. Podajemy z ugotowanym makaronem. Inspiracja
Moja Galeria Smakunatkę pietruszki. Dodać białe wino i szpinak. Dusić około 10 minut. W razie potrzeby podlać wodą. Soczewicę podawać razem z kurczakiem, całość można polać pozostałym z pieczenia kurczaka sosem. Źródło
Moja Galeria Smakuwodzie przez 8 minut. Odcedzić. Paprykę pokroić. W naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki, kalafior i paprykę. W osobnym naczyniu wymieszać 200 ml wody z śmietaną 30%, bulionem i przyprawami. Polać sosem warzywa, ser żółty porwać na kawałki i ułożyć na warzywach. Piec w 150 stopniach przez 25 minut potem dodać termoobieg lub zwiększyć temperaturę do 180 stopni i piec kolejne
Moja Galeria SmakuMakaron w sosie pietruszkowym. Obiad w 10 minut. Szybko, tanio i smacznie! Natka pietruszki jest bardzo zdrowa, zawiera 4 razy więcej witaminy C niż pomarańcze. Ponadto ma właściwości antyseptyczne, wpływa pozytywnie na proces trawienia i zapobiega infekcjom układu moczowego. Zawarta w natce pietruszki prowitamina A dobrze działa na wzrok. Składniki na 2 porcje: z przepisu Olga Smile
Moja Galeria Smakurondelku wymieszać ocet z cukrem, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać oliwę. 3. Pory pokroić na paski. Ułożyć na talerzu na przemian z pokrojoną mozzarellą, polać sosem. Odłożyć do lodówki na 30 minut. 4. Przed podaniem doprawić solą i pieprzem
Moja Galeria SmakuFilety z piersi kurczaka w kremowym sosie z curry, mleczkiem kokosowym i szpinakiem. Smaczne danie w stylu indyjskim. Składniki na 2 porcje: 2 filety z kurczaka 1 cebula 2 pomidory 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka mąki 400 ml mleczka kokosowego spora garść świeżego szpinaku sól , pieprz Do podania: 100 g ugotowanego ryżu 1. Cebulę
Moja Galeria SmakuTort w wersji wytrawnej, czemu nie? :) Myślę, że niejednego zachęci do spróbowania. Makaron zapiekany z boczkiem i mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym. Zapieczone pod serową pierzynką. Osoby dbające o linię, proszę przymknąć oczy :) Inspiracja zaczerpnięta z jednej z kobiecych gazet. Składniki na 4 porcje (tortownica o średnicy 21 cm) : 100 g wędzonego boczku 2 marchewki 1 cebula 1 ząbek czosnku
Moja Galeria Smaku