Przepis na : obiad
0,5 kg filetów z mintaja ( mrożonych lub świeżych ) 0,5 kg śliwek ( mrożonych lub świeżych, bez pestek ) 2 łyżki cukru 2 ząbki czosnku 2 goździki szczypta cynamonu łyżeczka miodu majowego ( lub miodu pszczelego dla niealergika ) sól i pieprz cytryna olej rzepakowy Filety rozmrażamy i osuszamy. Mintaja nacieramy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Śliwki zalewamy wodą, dodajemy cukier i gotujemy do miękkości. Przecieramy przez sito. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek, goździki, cynamon i miód. Gotujem... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...