sosy - 72734 przepisów (strona:3387/4849)

Wyniki konkursu - Włoski wieczór z Lidlem 176

Kosze Lidla wędrują do:  Ada Ada i przepis na pizzerinki Małgorzata giemerrie@gmail.com Sałatka z rukolą z marynowana mozzarellą i gruszką Agnieszka Klaus Cannelloni ze szpinakiem i szynką w sosie serowym  Kochane macie 3 dni na przesłanie swoich danych adresowych razem z telefonem( żeby kurier mógł się do Was dodzwonić :) na adres kloss.katarzyna@gmail.com Jeżeli w tym czasie nie będzie

Niezły Młynek
KRÓLIK W SOSIE ŚMIETANOWYM 167

maśle zeszklij cebulę i dodaj do królika. ROSÓŁ Z KRÓLIKA DODAJ do garnka i duś około godziny. Po tym czasie wyjmij królika i z powstałego wywaru i śmietany zrób sos. Śmietanę przed dodaniem najlepiej zahartować. W razie potrzeby dopraw do smaku. PODAWAJ Z ZIEMNIAKAMI lub kluskami śląskimi i oczywiście buraczkami z chrzanem. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli
Orientalna surówka 239

łyżek oleju (np. ryżowy; NIE oliwa z oliwek ) 2-3 łyżki octu ryżowego (ewentualnie octu winnego) 1,5-2 łyżki syropu z agawy 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 2 szczypty świeżo mielonego pieprzu czarnego/zielonego   Kapustę drobno kroimy. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki lub kroimy w małe słupki. Liście szpinaku również dość drobno

Simple Dish
Pierś indyka z wędzonym serem i pieczarkami 190

zamrażarce, aż w końcu się za nią zabrałam.  W towarzystwie wędzonego sera, pieczarek i w boczku stanowiła pyszny dodatek do drugiego dania. Podana z ziemniaczkami, surówką i sosem pieczarkowym smakowała mi najbardziej.  Składniki: ok 1 kg piersi z indyka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 6-8 pieczarek (kapelusze) 250g wędzonego sera ok 150-200g wędzonego boczku

Kuchnia w czekoladzie
Amore Mio - Warsztaty z Karolem Okrasą i Lidlem 147

Risotto Milanase z mascarpone i pesto bazyliowym Wszystko smakowało wybornie, mieliśmy jeszcze jedno danie do wykonania, niestety czas nam na to nie pozwolił, jednak chętnie wykonam Makaron z sosem Carbonara w domu na najbliższy obiad.  Tydzień Włoski w Lidlu trwa, aż dwa tygodnie :) Dziękujemy Lidl za tak wyjątkowe warsztaty

Niezły Młynek
Kluski śląskie 142

Kluski śląskie stanowią doskonały dodatek do sosów mięsnych i nie tylko. Zawsze robię je w większej ilości i zamrażam. Składniki: 1 kilogram ugotowanych ziemniaków 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 jajka Szczypta soli Dodatkowo: Mąka do podsypania Sól Olej Sposób przygotowania: Ugotowane ziemniaki mielimy lub przeciskamy przez praskę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajka i sól. Zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy małe okrągłe

Bajeczna Kuchnia
Bitki wieprzowe w sosie cebulowym 172

pierz i gotujemy do miękkości mięsa. Cebulę obieramy, kroimy w pióra, przekładamy na patelnię po smażeniu mięsa, smażymy do momentu aż cebula się zeszkli, przekładamy do garnka z mięsem. Sos zagęszczamy mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości wody, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Bitki podajemy z kluskami śląskimi i dowolna surówką

Bajeczna Kuchnia
MUSZELKI Z ŁOSOSIEM 187

firmy RAFEX .  Mieszanka pieprzu czerwonego, czarnego i zielonego daje wspaniały aromat i intensywność smaku potrawie.  Charakteryzuje się wyrazistym i korzennym smakiem. Polecam do przyrządzenia wszelkiego rodzaju mięs, sosów, ryb, marynat oraz sałatek.   SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Mini pączki z jagodami / Mini blueberry beignets 216

other side. Remove to paper towel. When ready to serve, top with plenty of powdered sugar. Enjoy! Poniżej przypominam też moje inne karnawałowe słodkości: Pączki luksusowe Churros z sosem czekoladowo-kawowym   Pieczone pączki nadziewane jabłkami z syropem klonowym   Pączki hiszpańskie z lukrem rumowym Oszukane mini doughnuts

karmelowy
Sałatka z selera naciowego z dodatkiem bakalii 207

skórki i pokroić w grubszą kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Ziarna słonecznika uprażyć na złoto na gorącej patelni - w ten sposób oddadzą więcej smaku i aromatu . Dołożyć bakalie. Przygotować sos z majonezu, jogurtu i podstawowych przypraw, po czym wymieszać go z resztą produktów w misce.  Całość odstawić do lodówki na co najmniej godzinę, dla "przegryzienia się" składników. Zajadać ze smakiem

Grunt to przepis!
Pieczony łosoś z kiszoną kapustą curry 278

zeszklą dodajemy pastę i przyprawę curry. Smażymy razem na małym ogniu prze pół minuty.  Dodajemy mleczko kokosowe, śmietankę i imbir. Gotujemy często mieszając przez około 5 minut, aż sos zgęstnieje. Dodajemy posiekaną kapustę i dusimy następne 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, limonką i miodem. Mieszamy i przekładamy na talerze. Na kapuście układamy upieczone filety z łososia. Całość posypujemy siekaną

Moje Kuchenne Rewelacje
Conchiglioni w sosie pomidorowym 151

się, że z moją pomocą przygotujesz świetny obiad lub kolację np. z okazji zbliżających się Walentynek. To co gotowy, żeby zaskoczyć swoją drugą połówkę? Conchiglioni z mięsem mielonym i sosem pomidorowym pod chrupiącą, serową kołderką Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Wielkanocny klops z jajkiem 370

przestudzenia, a następnie wylewamy soki z foremki i wyjmujemy jeszcze ciepły klops odwracając foremkę np. na deskę do krojenia. Podajemy na ciepło lub na zimno – sam lub z sosem pieczarkowym. Konkurs trwa do 29.01.2016 r. Post Wielkanocny klops z jajkiem pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Rustykalne pizze z tuńczykiem i pieczarkami 221

kaparami połączone. Pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim doprawione  i w piekarniku upieczone. Każda pizza to 1 porcja dla każdego i życzę wszystkim smacznego.   Składniki: farsz: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 185 g, 1 łyżka kapary, 100 g pieczarek, szczypta suszonego czosnku niedźwiedziego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 40 g startego sera żółtego, ciasto:  15 g świeżych drożdży

Moniki Smakołyki
Ciasto ptysiowe – ptysie, eklerki i churros 354

głębokim tłuszczu). W daniach wytrawnych użyte jest w Pommes dauphine (puree ziemniaczane zmieszane z ciastem ptysiowym i upieczone w formie malutkich kulek, podawane jako dodatek do mięs z sosami) i Gougère (kulki ciasta ptysiowego z serem Gruyère lub ementalerem). SKŁADNIKI 1 szklanka (250ml) mąki pszennej typ 500, 550 lub 650 1/2 szklanki (125ml) mleka 1/2 szklanki (125ml) wody 100g masła

Karo in the Kitchen