warzywa, gotować do miękkości na rosole lub wodzie Dodać koncentrat, ewentualnie soku pomidorowego, sól, cukier do smaku i bazylię, gotować chwile- mieszając Mięso przesmażyć krótko na patelni, dodać do sosu i chwilę razem gotować, do zupełnej miękkości mięsa Podawać z ryżem lub kopytkami i ulubioną surówką. Inspiracja "Mięsa na domowe obiady
Proste Potrawymiejscach, by nie wybrzuszyło się podczas pieczenia. Wstawić na 15 minut i piec by odeszło od brzegów formy. Wyjąć ciasto z piekarnika, wyłożyć na nie cebulę i mięso, zalać sosem serowym. Wstawić ponownie do piekarnika i zapiekać jeszcze 25 - 30 minut na złoty kolor. Podawać lekko przestygniętą - po 20 minutach :) Smacznego! Zapraszam na Instagram i Facebook bloga
Poezja Smaków - blog kulinarnypatelni. Ananasa kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce. Połowę grzanek wykładamy na dnie zaczynia żaroodpornego, na nie układamy ananasa, kukurydzę i kurczaka. Wysypujemy drugą połowę grzanek. Całość zalewamy sosem ze śmietany i posypujemy serem. Zapiekankę pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni
e-PrzepisyKulinarneśmietaną. Dodajemy przyprawę curry, cukier i sok wyciśnięty z pomarańczy. Dodajemy cebulkę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W misce układamy śledzie. Wkładamy jajka, rodzynki. Całość zalewamy sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 0,30h Koszt wykonania: ok. 18 zł źródło: aksamitne śledzie
Pobite gary Barbarydrobną kostkę i podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy pokrojone pomidory, starte na grubych oczkach marchewki i seler. Całość dusimy 30 min. Doprawimy solą, pieprzem i oregano suszonym. Gotowy sos podajemy z makaronem spaghetii fot: http://discoplex.pl/
Bon Appetit Małgorzatyduża marchew 1 puszka pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka papryki wędzonej 2 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżki sosu sojowego sól pieprz oliwa 2 łyżeczki masła do gotowania ryżu Wykonanie: Ryż ugotować na sypko: Ryż przesypać do miski, zalać zimną wodą i odstawić na 15 minut. Następnie dokładnie
Mama Gotujekontynuujemy gotowanie prze około 6-7 minut. W razie konieczności podlewamy nieco wodą. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odcedzony makaron dodajemy do sosu i razem mieszamy. Serwujemy posypany śwież natką pietruszki
Pyry na GazPrzygotowuje się je w kształcie donatów ( oponek ) i smaży na rumiano. Są świetnym pomysłem na obiad, kolację, albo imprezową przekąskę dla wielbicieli orientalnych smaków. Świetnie smakują z dodatkiem ulubionego sosu – ja polecam chutney pomidorowy albo z mango. Pycha! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 8 szt ) * soczewica ( rodzaj: moong dal ) – 300g * papryczka chili – 0,5 szt * cebula
Ostra na Słodkopotem zjadamy. Przykładem jest domowa przyprawa warzywna , coś w rodzaju powszechnie używanej wegety, a domowa i bez żadnych dziwnych dodatków. Z czystym sumieniem można doprawiać nią zupy czy sosy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzamleko i cukier. Wymieszaj wszystkie składniki na farsz. Wiem, że farsz jest pyszny, ale nie wyżeraj, tylko resztę, jeżeli ci zostanie zblenduj, dodaj łyżeczkę esencji waniliowej i będziesz mieć sos. Ciasto rozwałkowuj partiami, resztę trzymając przykryte, aby nie wysychało. Nakładaj łyżka farsz i sklejaj pierogi. Pierogi wrzucaj partiami na gotującą się wodę (możesz dodać łyżeczkę oleju do wody) i gotuj
greenscarfwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Uwielbiam tak przyrządzonego kalafiora i mogę go podjadać bez żadnych dodatków. Może stanowić samodzielną przekąskę i być podawany z dowolnym sosem. Sprawdzi się też jako dodatek obiadowy. kalafior 2 jajka + 2-3 łyżki mleka bułka tarta olej sól Kalafiora ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki. Jajka rozmieszać z mlekiem
Di gotujetruflami i ten smak czuję do dzisiaj. Niestety ja takich nie przygotowałam, bo grzybów takich nie posiadam :) . Podałam polane ziołowym masełkiem, ale możecie również je podać z pomidorami lub sosem pieczarkowym. Przepis na nasze kopytka znajdziecie tutaj Składniki 1 kg ugotowanych ziemniaków 250 g mąki pszennej 50 g mąki kukurydzianej 1 jajko sól szczypta gałki muszkatołowej dodatkowo 70 g masła
O kuchni z uczuciemplasterki. Jogurt, śmietanę, ketchup,jajko i przyprawy mieszamy ze sobą. Do naczynia do zapiekania wysypujemy połowę makaronu, na to kurczaka i warzywa, nakrywamy drugą połową makaronu. Na całość wylewamy sos i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 25 minut
e-PrzepisyKulinarneżeby była podgotowana wtedy placki są delikatniejsze i miękkie. Smaży się je bardzo prosto i nie przyklejają się do dna patelni, nie rozpadną na patelni. Podać je można z sosami, jako dodatek do mięsa czy również ze śmietaną. Ja podałam z kremem z trybuli i to było znakomite połączenie. Fuczki czyli placuszki z kapustą kiszoną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie