angielskiego, liście laurowe, czerwoną paprykę, sól, pieprz i musztardę. Dusić pod przykryciem do momentu aż mięso będzie miękkie. Od czasu do czasu zamieszać. W razie potrzeby na koniec zagęścić sos. Smacznego
W kuchni u Monikipodsmaż na nim gruszki – do momentu aż zmiękną, dopraw cynamonem. Zwiększ płomień, dolej whisky i podpal. Po chwili dodaj miód, całość zamieszaj. Tosty podawaj z gruszkami oraz powstałym sosem i z jogurtem naturalnym. Smacznego ! * Ważne by patelnia nie była za wysoka. Łatwiej będzie Wam podpalić gruszki
Moja pasja smakuSKŁADNIKI: 1 Puszka Tuńczyka w Sosie Własnym 20 dag dowolnego makaronu 1 słoiczek pesto pomidorowego ok 10 zielonych oliwek 10 dag sera żółtego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Makaron gotuję tak jak na instrukcji na opakowaniu Tuńczyka odcedzam z wody dodaję do miski Do tuńczyka dodaję pesto Oliwki kroję w talarki Ser żółty trę na tarcę o grubych oczkach
Gotowanie Patkiobiadek. U mnie mówią w domku na to kotlety mielone z niespodzianką. Robi się je w miarę szybko. Można je jeść na ciepło lub na zimno. Świetnie smakują z sosem chrzanowym lub musztardowym. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to polecam, a jeżeli już robiliście to właśnie Wam przypominam o tym przepisie. Składniki 6 jajek ugotowanych 500 g mięsa mielonego 1 łyżeczka
O kuchni z uczuciembulionu (rosołu) i układamy gołąbki w naczyniu.Naczynie żaroodporne przykrywamy. Piekarnik 180 stopni góra dół i pieczemy godzinę i 20-30 minut. I GOTOWE.Do tego na koniec gołąbki polewany ulubionym sosem może być koncentrat pomidorowy lub inny.SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.pomidorami. Dodajemy do niego ocet oraz cukier. Całość gotujemy przez około 40-60 minut, aż wszystko zgęstnieje i warzywa będą miękkie. Pod koniec dodajemy słodką paprykę,i przyprawy. Nasz sos przekładamy do suchych i wcześniej wyparzonych słoików, zakręcamy. Pasteryzujemy przez około 20-25 minut.SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.nadaje temu daniu odświeżający smak i aromat. Spróbujcie także tego dania w wersji z piekarnika, myślę, że Wam posmakuje, a jako dodatek możecie podać ulubiony, domowy keczup czy inny sos. Zachęcam Was do przygotowania także p ieczonej kiełbasy z warzywami w oliwie z rozmarynem . Smażona kiełbasa z warzywami Składniki: 1/2 szklanki ciecierzycy z puszki 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
Moja smaczna kuchniaułożyć w naczyniu żaroodpornym spięciem do dołu, dodatkowo wlać około pół szklanki wody do naczynia. Piec około godz. w 180C. W trakcie pieczenia kilka razy mięso polewać wytworzonym sosem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Pyszne domowe zapiekanki z mąki orkiszowej z oscypkiem i kiełbasą żywiecką od firmy Hańderek . Możemy przyrządzić je na szybki obiad lub kolacje,najlepiej smakują podane z sosem czosnkowym lub konfiturą żurawinowa. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej jasnej 3/4 szklanki letniej wody 20 gram świeżych drożdży 1 łyżeczka soli morskiej 1 łyżeczka cukru brązowego 2 łyżki oleju Dodatkowo: 1 duży
Bajeczna Kuchniarozgrzać olej, nakładać niewielkie porcje masy. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podałam z śledziem z prawdziwymi grzybami w śmietanie, ale również dobrze smakują z kwaśną śmietaną lub sosem grzybowym, SMACZNEGO
magiczna kuchnia Kasichwilkę pokrywką. Temperatura od makaronu powinna być wystarczająca, aby podgrzać jajko i śmietanę. Jeśli tak się nie stanie możemy delikatnie podgrzać patelnie, uważając by jajko się nie ścięło. Jeśli sos jest zbyt gęsty wówczas dolewamy wodę z makaronu. Na końcu sprawdzamy czy jest dostatecznie doprawione i ewentualnie dorzucamy pieprz i sól. Smacznego
Kolizje Smakówkroimy w plasterki i dokładamy do roladek. Całość podlewamy bulionem wymieszanym z łyżką mąki. Dusimy pod przykryciem około 30 minut na bardzo małym ogniu. W zależności od pożądanej gęstości sosu podlewamy jeszcze niewielką ilością wody lub bulionu lub nieco redukujemy. Serwujemy z gotowanymi ziemniaczkami i lekką sałatką
Pyry na Gazkostkę (2 na 2 cm). Do dużej miski wbić jajka, dodać śmietanę, żółty, tarty ser, sól, pieprz, paprykę, wymieszać. Na dno formy wsypać chleb, posypać pokrojonym mięsem, równomiernie polać sosem, na wierch zetrzeć mozzarellę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 30-40 min, do momentu aż masa jajeczna zetnie się, a wierzch zapiekanki zarumieni się. Smacznego! Zapiekanka z chleba Zapiekanka
moj przepis nanagniatać go. Po chwili dodajemy łyżeczkę masła i dalej energicznie całość mieszamy, tak długo aż ser całkowicie się rozpuści i nie będzie miał grudek ( będzie miał konsystencje gęstego, gładkiego sosu ) gdy to już nastąpi przelewamy szybko zawartość patelki, do przygotowanego wcześniej naczynia ( np. pudełeczko po serku mascarpone lub czymś innym). 3. Aby na wierzchu serka nie utworzył się kożuch, kładziemy
Gotowanie...to proste !Zapiekanka składa się głównie z ziemniaków i cukinii, otulonych delikatnym serem mozzarella oraz kilku 'podkręcaczy' smaku w postaci wędzonej papryki, czosnku i świeżego tymianku. Dopełnieniem całości jest wyborny sos czosnkowy na bazie jogurtu i majonezu. To bardzo proste, pyszne i ekonomiczne dla portfela danie, sycące i bardzo aromatyczne, które smakiem na pewno zadowoli Wasze kubki smakowe, jak również zachwyci swoim
Kraina Miodem Płynąca