Kavarma – bułgarski gulasz wieprzowy

Kavarma – bułgarski gulasz wieprzowy

Kavarma – bułgarski gulasz wieprzowy

Kavarma to tradycyjny bułgarski gulasz z wieprzowiny duszonej w czerwonym winie z dużą ilością warzyw. Oryginalnie przygotowuje się go w naczyniu zwanym gyuveche, ale można go również przygotować w głębokiej patelni. Bułgaria zawsze kojarzyła mi się z pomidorami, dodawanym niemal do każdego bułgarskiego obiadu, który jadłam i oczywiście z pyszną szopską sałatą. Kavarmy w Bułgarii nie miałam okazji próbować, ale odkąd wypróbowałam przepis z bloga Pocztówki z kuchni , jest moim ulubionym gulaszem i przygotowy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, wieprzowina, zupa pomidorowa, papryka, gulasz, kasza, marchewka, seler, por , karkówka, sosy, ziemniaki, sałata, szynka, obiad, dania mięsne, karkówka w cebuli, warzywa na patelnie, mięso duszone, gulasz mięsny, sos pomidorowy, sos do sałaty, karkówka na obiad, sos mięsny, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.