Owsianka na mleku z bananem, polana sosem czekoladowym i posypana wiórkami kokosowym (Śniadanie jednoosobowe) Składniki: Owsianka: 5 łyżek płatków owsianych górskich lub zwykłych 250ml mleka łyżeczka słodzika ze stewią Polewa czekoladowa: 10g (łyżeczka) oleju kokosowego łyżeczka karobu lub kakao Dodatkowo: banan łyżka wiórków kokosowych Przygotowanie: Mleko wlewamy do garnuszka i zagotowujemy. Dodajemy do niego płatki owsiane oraz słodzik i dalej
Moja Micharodzinne śniadanie czy to dla dorosłych czy dla dzieci. Może być jedzony z powidłami, samym cukrem pudrem, serkiem homogenizowanym a nawet nutellą. Co kto lubi. Polecam do niego sos waniliowy, który wkrótce pojawi się również na blogu. Jest to idealna propozycja na weekendowe śniadanko, które możecie przygotować wspólnie z dziećmi. Przygotowanie omletu zajmuje ok. 10-15 min z ubiciem piany
Mieszam w Garnkumiękkie, ok. 3 min. Ryż gotujemy do miękkości doprawiamy jarzynką , łączymy z 1/3 startego sera, połową kurczaka i wykładamy na dnie naczynia do zapiekania. Robimy sos z majonezu śmietany i keczupu , smarujemy nim ryż. Pora tniemy w plasterki, a paprykę w kostkę, osobno przesmażamy na patelni i wykładamy na ryż. Brokułu gotujemy
W kuchennej krainieoliwek lub olej kokosowy (płynny) przyprawy – właściwie dowolne. U mnie dużo papryki słodkiej, trochę ostrej, szczypta pieprzu cayenne, łyżka przyprawy do kurczaka, tymianek, sól, pieprz, czosnek, odrobina sosu sojowego 3 szklanki wody szklana butelka lub słoik opcjonalnie: kostka rosołowa opcjonalnie: 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy marynatę. Mieszamy wszystkie przyprawy z oliwą z oliwek – w zależności
Jak gotować i nie zwariowaćminuty np. w rosole, czy wywarze, ale gotujemy ostrożnie aby pulpety się nie rozpadły. Pulpety wyjmujemy łyżką cedzakową. Pulpety podajemy do rosołu, do innej zupy lub podajemy z sosem śmietanowym z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Można też podawać same pulpety na gorąco lub zimno. Smacznego! The post Pulpety z kurczaka i warzyw z rosołu appeared first on Damsko-męskie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak przyrządzone pieczarki mogą doskonale sprawdzić się jako sos do mięsa, dodatek obiadowy lub samoistna przekąska. Idealnie pasują do makaronu czy świeżego pieczywa. 200g pieczarek 1 cebula 200 ml śmietanki 1 łyżeczka mąki pszennej/skrobi kukurydzianej (opcjonalnie) 1-2 łyżki masła posiekany koperek i natka pietruszki (opcjonalnie) sól, pieprz Cebulę pokroić
Di gotujeMożna je zwijać, składać lub jeść w formie placków. Z czym je podawać? To również rzecz gustu. Może to być np. cukier puder, dżem, bita śmietana - czy ulubiony sos. Zapewniam Was, że solo również znikną. (2 porcje) Pierwsza warstwa: 3/4 szklanki mąki 1 szklanka wody (w temperaturze pokojowej) 1 łyżka oleju 1 szczypta soli (dałam 1/3 łyżeczki
Di gotujeSmażone rolady śledziowe do słoika Śledź to wspaniała ryba , doskonała smażona jak i w różnych zalewach . Smażone roladki zanurzone w sosie pomidorowym ,przełożone smażoną cebulką , lekko pikantne…mniam , wspaniałości , najsmaczniejsze po kilku dniach ( minimum pięć dni ) . Śledź w takiej zalewie jest całkowicie pozbawiony ości , gdyż kręgosłup wyjmujemy na etapie przygotowania , a ości miękną podczas marynowania .Nawet jak ktoś jest
Ogrodnik w podróżyKartoflak czyli zapiekanka ziemniaczana to super propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Kartoflak podajemy ciepłe z surówką, polane keczupem lub innym ulubionym sosem. Składniki: 1 kg ziemniaków 2 pętka ulubionej kiełbasy 20 dkg wędzonego boczku 2 jaja 2 ząbki czosnku 5 łyżek mąki sól pieprz plasterki szynki Przygotowanie: Ziemniaki umyć, obrać, zetrzeć na tarce (można na średniej wielkości oczkach albo
Smaczne PotrawyMąka z tapioki [u mnie od SKWORCU ] – wytwarzana z suszonego manioku. Najczęściej używana do różnego rodzaju legumin (kisiel, budyń). Bezsmakowa. W przeciwieństwie do tradycyjnej mąki nie „zabiela” potraw, więc sosy, desery i zupy zagęszczane tapioką zostaną klarowne. [źródło: www.alergiapokarmowa.pl] Składniki na 1 keksówkę o wymiarach LxWxH 30x10x8cm: 150g mąki kukurydzianej - od razu przyznam, iż dodałam trochę zbyt dużo
Grunt to przepis!żaroodpornym, wlewamy bulion, wkładamy do nagrzanego piekarnika pieczemy przez 30 -40 minut w temperaturze 180 stopni C, pod koniec pieczenia dodajemy przetarte pomidory. Podajemy na gorąco polewając powstałym sosem pomidorowym
kgwjanczewopozostała powierzchnia płyty pozostaje chłodna i bezpieczna w dotyku. Temperaturę dostosowuje się błyskawicznie za pomocą prostego dotyku, co ogranicza niebezpieczeństwo wykipienia. Mając taką płytę kuchenną topienie czekolady, przyrządzanie wyszukanych sosów czy inne skomplikowane czynności kucharskie stają się naprawdę błahostką. Posiada także blokadę przed dziećmi, jest to znakomite rozwiązanie adresowane do rodzin z małymi dziećmi. Pozostawienie dzieci w kuchni bez nadzoru
karmelowypieczenia, smarujemy białkiem i opcjonalnie posypujemy ziarenkami lub ziołami. Wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy przez ok. 20 min. w 180 st. C. Podajemy na ciepło z ulubionymi sosami lub musztardą czy keczupem
Domowy Smak Jedzeniazasmażkę (smażyć ją kilka minut na małym ogniu). Na sam koniec do warzyw dodać zasmażkę. Całość przemieszać i gotować tak długo (na małym ogniu), aż utworzy się dosyć gęsty sos. Na sam koniec posmakować, ewentualnie doprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru i soku z cytryny
Ugotowaćnitkę czyli flaczek. Zostawić skorupkę ogonka. Będą ładnie wyglądały, ale nie jest to konieczne.Wrzucić krewetki do miseczki, dodać pokrojone drobno chilli, kurkumę, wyciśnięty przez praskę czosnek, słodko kwaśny sos chilli. Doprawić solą i skropić sokiem z cytryny. Zostawić tak na co najmniej dwie godziny. Przygotowanie ciasta – za pomocą miksera wymieszać mąkę, białko, curry, sól i wodę na gładką
Kuchnia Pokoleń