temperatura 64 st C w środku) Gotowe zdjąć z patelni i odstawić na ok 3 minuty. Podawać jak tradycyjny burger, w podgrzanej bułce z dodatkiem sałaty, sera i sosu pomidorowego, lub z dowolnymi, ulubionymi dodatkami . Smacznego! Uwagi: Mięso mieliłam w maszynce o oczkach
Stare Garymomentu aż mięso będzie miękkie, na 10 minut przed końcem gotowania dodaję kiełbasę i musztardę, doprawiam białym pieprzem do smaku, z mąki i małej ilości wody robię zawiesinę, zagęszczam sos, chwilę gotując. Zestawiam z ognia. Podaję z ugotowanym na sypko ryżem lub kaszą. http://handerek.com.pl/ Smacznego
Wanilia i KardamonPapryki kroimy na dwie połówki z ogonkami, usuwamy gniazda nasienne (zostawiając ogonki). Pomidorom odcinamy wieczka i delikatnie wydrążamy łyżeczką (to co wydrążymy, przełóżmy do osobnej miseczki - przyda się do sosu). Papryki i pomidory układamy w naczyniu żaroodpornym rozciętą stroną do góry. Cebule drobno siekamy i szklimy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na oleju. Dodajemy ryż i chwilę go tostujemy
Be Fit Be Strongpełnym białka tuńczykiem są zdrowa i smaczna propozycja dla dbających o dietę. Składniki: 3 pełnoziarniste placki tortilla strąk czerwonej papryki czerwona cebula sałata serek kanapkowy śmietankowy tuńczyk w sosie własnym Sposób przygotowania: Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce. Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Układamy
Pyry na GazGulasz bardzo często gości na moim stole, zawsze smakuje fantastycznie i za każdym razem inaczej! Wszystko zależy od dodatków które akurat mamy pod ręką i je dodamy do mięsnego sosu. Tym razem proponuje przepis podstawowy... Składniki; ok. 50 dag mięsa wieprzowego ( schab, szynka bez kości, karczek... ) sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie 2 marchewki 2 małe cebule kilka pieczarek
Radość kipiąca uśmiechem.marchewką, pietruszką, selerem) dodać do żeberek. Całość zalać wodą, wrzucić listki laurowe, ziele angielskie i dusić pod przykryciem do miękkości (około 1-1,5 godziny). Pod koniec gotowania sos wymieszać z natką pietruszki i doprawić wg smaku
Di gotujetuńczykiem Smaczna sałatka z makaronem i tuńczykiem, to idealna propozycja na posiłek lekki, ale pożywny. składniki dla czterech osób puszka tuńczyka w sosie własnym 1 szklanka dowolnego makaronu 120 g kukurydzy konserwowej 120 g groszku konserwowego 2 łyżki majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 1/3 pęczka szczypiorku 1/3 pęczka natki pietruszki sól, pieprz
Miód i pieprzPałki na chińską nutę Delikatne i aromatyczne :) Składniki ok 1 kg pałek z kurczaka 20 dkg pieczarek marynata: 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki sosu teryiaki 1 łyżka … Czytaj dalej Pałki na chińską nutę
czarrna od kuchnizrumienienia mięsa. Potem dodajemy pomidory wraz z zalewą i doprawiamy papryką, solą, czosnkiem oraz obficie oregano i bazylią. Dusimy do momentu zmięknięcia pomidorów i wyparowania troszkę wody, powinien powstać sos. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kiedy już nam się ugotuje przekładamy go do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą, na ryż wykładamy mięso z pomidorami, posypujemy startym serem i zapiekamy
Moje-pitraszeniepółtwardo, studzimy i kroimy na drobne kawałki. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Przygotowane składniki łączymy, dosypujemy kukurydzę i doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą papryki słodkiej. Sałatkę polewamy sosem przygotowanym z majonezu, jogurtu oraz szczypty deikatu
Zainspirowana w kuchniPolecam spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym
Ugotujmy CośSzybki, pyszny obiad. faworyzowane ostatnio przeze mnie klopsiki indycze dzisiaj w potrawce z warzywami strączkowymi. Groch, fasolka i soczewica to idealne trio do sosu pomidorowego. Obiad idealny na diecie, bez glutenu. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikśmietana, koperek, gęsty jogurt, szczypior. Pasuje wszystko to, co lekko kwaskowe i świeże, jak do placków czy blinów ziemniaczanych. Ja swój placek zjadłam na obiad, z jajkiem sadzonym i sosem z gęstego, greckiego jogurtu wymieszanego z solą, pieprzem i garścią drobno posiekanego koperku. Osobiście bardziej wolę wersję z ziemniaków surowych – Rösti z ziemniaków gotowanych nie ma aż tak ziemniaczanego smaku
Karo in the KitchenCzasem trzeba zjeść trochę surowego mięsa. Podobnie, jak czasem mięsem trzeba rzucić 😉 Najczęściej jemy tatara w rożnych odsłonach: po polsku, po francusku, czasem z azjatyckim sznytem
slodkokwasnaplsprawdzić czy ryba jest upieczona, należy naciąć ją w najgrubszym miejscu - mięso powinno być białe a nie przezroczyste, i powinno się łatwo rozdzielać na płaty. Podawać polane maślanym sosem. Smacznego
Stare Gary