zielonych szparagów . Najnowsze danie, które chcę Wam polecić to potrawka z kurczaka ze szparagami właśnie. Potrawka z kurczaka to połączenie zielonych szparagów z soczystym udźcem z kurczaka, marchewką oraz sosem śmietanowym z dodatkiem czosnku i tymianku. Ja tę potrawkę lubię podawać z gotowanym ryżem, możecie ją jednak zaserwować z innymi dodatkami. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook
MeCooksDanie petarda. Pstrąg wędzony świeżutki, sos śmietanowo - porowy idealnie nadaje się z czerwonym pieprzem. Danie szybkie, wyraziste w smaku, idealne na obiad, polecam. Makaron z pstrągiem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniełyżki majonezu -2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego -2 łyżki łagodnego ketchupu -1 łyżka dżemu z czarnej porzeczki -1 ząbek czosnku -2 łyżeczki curry Wszystkie składniki dokładnie, ręcznie wymieszać. Odstawić sos na godzinę przed podaniem do lodówki, aby smaki się zintegrowały. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Kulinarne przemysleniagrilla. Składniki: 1 bakłażan 2 cukinie (w dwóch kolorach) 300 g pieczarek 2 papryki (w dwóch kolorach) 2 cebule (w dwóch kolorach) marynata 6 łyżek oliwy 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa dokładnie myję, osuszam. Bakłażan przekrawam na pół i kroję razem z cukinią w plastry
magiczna kuchnia Kasifantastycznym mięsem, które doskonale komponuje sie z różnymi dodatkami. W tym daniu wykorzystałam między innymi świeży szpinak i suszone pomidory, a wszystko jest zatopione w słodkiej śmietanie. Wyszedł wspaniały sos z mięsem i dodatkami, który możecie podać z makaronem Co potrzeba: 1kg piersi z kurczaka, 2 średnie cebule, 1 pełna łyżka masła, 400 g śmietany 30%, 100 g świeżego szpinaku
Bułka z Chlebemdomowy majonez gotowy w 10 minut. Przepis na majonez domowy bez surowych jajek jest bardzo prosty. Poniżej znajdziesz dwa sposoby, na jego przygotowanie, a na blogu kilka propozycji na sosy do jajek na zimno . Domowy majonez z gotowanych jajek obficie doprawiony młotkowanym czarnym pieprzem. Majonez z gotowanych jajek wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 3 małe jajka (rozmiar
Cztery Fajerykilka liści bazylii świeżo mielona sól 100 ml oliwy Wszystkie składniki prócz soli umieścić w blenderze i zmiksować przez kilka sekund do uzyskania konsystencji pesto. Jeżeli wolimy, aby sos był bardziej płynny to należy dodać więcej oliwy. Na koniec doprawić pesto świeżo mielona solą. Smacznego
wyzwania kuchennesię miękkie. W trakcie duszenia, w razie potrzeby podlewać winem lub bulionem; po uduszeniu, wyjąć ponownie części kaczki z patelni, wystudzić, usunąć skórę. Mięso drobno pokroić i dodać do sosu (opcjonalnie: można od razu użyć mięsa zmielonego) usunąć liście laurowe i cynamonowiec (oraz ew. inne użyte przyprawy) i całość ponownie podgrzać przez ok. 10 minut; serwować z makaronem, posypane startym
Pasta Po PolskuNajpierw śledzik. Doprawiamy go śmiało świeżo zmielonym pieprzem i zalewamy olejem z sokiem cytrynowym. Na to ląduje cebulka I starte na grubej tarce ziemniaki . Następnie posypujemy jajkiem i zalewamy sosem musztardowo majonezowym. Posypujemy drobno tartym serem. Na wierzch ląduje szczypiorek i gotowe. Sałatka przez noc w lodówce ładnie przejdzie. Nie dość że wygląda pýsznie to smakuje mega. W oryginale
Kuchnia po mojemudrożdżami. Ciasto mieszamy łyżką, następnie wyrabiamy je dłońmi do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto odkładamy na bok na pół godziny. W tym czasie przygotowujemy dodatki – kroimy oliwki, przygotowujemy sos pomidorowy, ścieramy ser. Ciasto rozwałkowujemy, starając się uformować kształt koła. Układamy je na blasze do pieczenia. Na cieście rozsmarowujemy sos/przecier pomidorowy, całość posypujemy serem. Następnie układamy pokrojone w plasterki oliwki. Sprawdź
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 300 g dyni 4 łyżki mąki 1 jajko 100 g szpinaku 1 mała cebula 1/2 łyżki ostrego ajwaru sól, pieprz słodka papryka curry sos: 300 g łososia 200 g … Czytaj dalej Placek dyniowy z łososiem i grzybami
czarrna od kuchniposypujemy pestkami granatu. Mieszamy sok z cytryny z oliwą. Warto wiedzieć jak przygotować: Kanapka z serkiem i sałatką z pomidorów Sałatkę doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Wszystko polewamy przygotowanym sosem. Na sam koniec można jeszcze raz wszystko wymieszać. Podajemy od razu. Sałatka z kurczakiem, bazylią i granatem Smacznego! Artykuł Sałatka z kurczakiem, bazylią i granatem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś hiszpańskie tapas, które zdecydowanie smakują wybornie. To takie przekąski na jeden kęs, jednak mogą idealnie nadać się jako samodzielne danie z ulubioną surówką i pysznym sosem. Spróbujecie? Mini kotleciki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepraskę czosnek, mieszamy i dodajemy mięso, troszkę solimy. Smażymy, aż mięso straci różowy kolor. Następnie dodajemy pomidory, koncentrat, przyprawy i zoła do smaku. Całość dusimy ok. 15 min. Gotowy sos podajemy z ugotowanym makaronem i startym serem
Domowy Smak Jedzenia