Zdrowa pizza z mąki orkiszowej z mozzarellą, pomidorami i rukolą , na domowym sosie pomidorowym to nasza ulubiona pizza fit, którą często robimy i nie mamy wyrzutów sumienia po jej zjedzeniu. Nasza córeczka tak bardzo ją polubiła, że często prosi o jej przygotowanie. Przepis na tę pizzę pochodzi z książki “Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem” i wg autora ciasto
Moja DelicjaZdrowa pizza z mąki orkiszowej z batatami, nerkowcami i domowym sosem pomidorowym to nasza druga ulubiona fit pizza (obok Pizzy orkiszowej z mozzarellą i pomidorami ), w której gustuje cała nasza rodzinka. Połączenie słodkich batatów z chrupiącymi orzechami, słodko-kwaśną bazą pomidorową i odrobiną mozzarelli jest przepyszne (weganie mogą pominąć mozzarellę i dać więcej nerkowców). Pizza znika na ciepło, jak również
Moja DelicjaSkładniki: placki 1 marchewka 1 mała cukinia 2-3 ziemniaki 1 łyżka mąki 1 jajko sól, pieprz sos: 250 g fileta z łososia 1 cebula 300 g odgotowanych grzybów 50 ml … Czytaj dalej Placki warzywne z grzybami i łososiem
czarrna od kuchnijeszcze w ciągu następnych dwóch dni. Jeśli tego nie zrobimy, grzyby na pewno nam się zepsują. Grzyby z tego przepisu są delikatne, kruche, bardzo sprężyste. Doskonale nadają się do sosów, do zup, wypasionych jajecznic, a także jako samodzielne danie np. z ziemniakami , kaszą lub makaronem . Polecamy! Składniki: na 3 kg grzybów 0,8 litra oleju 3 – 4 cebule sól
Kuchnia Na WypasiePesto z rukoli to pyszna alternatywna dla słynnego pesto bazyliowego. Pesto to nic innego jak sos wywodzący się z Włoszech. Idealnie nadaje się jako dodatek do makaronów, np. do spaghetti. Czasami wykorzystujemy je do posmarowania grzanek, które póź Artykuł Pesto z rukoli pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!pomidorami z puszki z zalewą oraz wodą (dolać tyle płynu, by lekko zakrywał składniki). Włożyć liście laurowe, ziele angielskie i kiełbasę. Dusić całość do preferowanej miękkości warzyw i zgęstnienia sosu (około 15-20 minut lub trochę dłużej). Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub moje konto na Facebooku: Lekcje w kuchni Quick Zucchini and Sausage Stew Recipe: 2 medium
Lekcje w kuchninastępnie podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Dodać pomidory,zioła ,u mnie dwie gałązki tymianku i łyżeczka oregano. Całość gotować około 20-25 minut, co jakiś czas mieszając, aż sos zgęstnieje . Doprawić sola ,pieprzem
mojej kuchninastępnie podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Dodać pomidory,zioła ,u mnie dwie gałązki tymianku i łyżeczka oregano. Całość gotować około 20-25 minut, co jakiś czas mieszając, aż sos zgęstnieje . Doprawić sola ,pieprzem
w mojej kuchniKlopsiki po bałkańsku Szybkie i przepyszne danie jednogarnkowe. Soczyste klopsiki wieprzowe duszone z kolorowymi warzywami w mocno pomidorowym sosie. Obiad palce lizać! Danie możemy podać ze świeżym pieczywem, z ryżem, albo z makaronem. Składniki: 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek
Blog z Apetytempieprzem plastry polędwiczki. Smażyć na mocnym ogniu przez kilka minut, aż mięso się zrumieni od spodu, przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie. Usmażone mięso włożyć w gotowy sos kurkowy, a całość gotować przez ok. 2-5 minut. Gotowe! Danie można podać z gotowanymi ziemniakami, kluskami śląskimi, czy gnocci oraz świeżą surówką, fasolką szparagową, mizerią, czy sałatą otuloną w jogurcie
Calzonella.comhektolitry wody do produkcji, której nam powoli zacznie brakować oraz niegodne warunki bytowe zwierząt). Wracając do krewetek jeżeli jeszcze macie ochotę na nie, dziś polecają się w sosie pomidorowym. Do dzieła :-) Składniki: 200 g obranych krewetek białych łyżka masła 2 duże ząbki czosnku 3-4 pomidory lub puszka krojonych
pieprzny smaczekmięso, koncentrat i pomidory z puszki z zalewą. Dodać listek laurowy i ziele. Dolać tyle wody lub bulionu, by lekko zakrył składniki. Dusić na małym ogniu, do zgęstnienia sosu i miękkości składników. Doprawić do smaku. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub moje konto na Facebooku: Lekcje w kuchni Ground Meat 'Leczo' ( Hungarian/Polish Vegetable Stew
Lekcje w kuchniDzisiaj przychodzę do Was z propozycją rewelacyjnego jednogarnkowego obiadu. Kremowe kaszotto z borowikami i sorgo oraz wieprzowiną to wspaniały, zdrowy i sycący obiad. Pyszny i kremowy sos śmietankowo- grzybowy doskonale łączy się z soczystymi kawałkami miękkiej szynki wieprzowej oraz lekko orzechowym smakiem białego sorgo. Kaszotto możesz przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia tylko odgrzać, zapewniam że w tej wersji
Gotujemywdomu.plu0105 i zostawi\u0107 na ok 30 minut.\r","Gotowa\u0107 w marynacie lub na parze ok 30 minut."],"recipeYield":"4","keywords":"mi\u0119so,mi\u00f3d,obiad,pol\u0119dwiczki,sos,wieprzowina"} Drukuj Polędwiczki wieprzowe w marynacie miodowej Porcje: 4 Składniki: 4 polędwiczki wieprzowe, 2 ząbki czosnku, 50g wody, 50g miodu, 20g octu balsamicznego, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, sól, pieprz. Przygotowanie
Bardzo Gruby Smokbaba ghanoush. Tajemnicą smacznego baba ghanoush jest opalany bakłażan, można go też upiec w piekarniku, podobnie jak w przepisie na moją pasta paprykowa tak samo robi się ajwar, czy sos lutenica . Podstawą tego dania jest bakłażan, pasta tahini, czosnek. Przyprawy możemy dodawać w zależności od upodobań smakowych. Dodałam jeszcze drobno siekaną pietruszkę, oraz odrobinę oliwy z oliwek. Przeważnie jem baba
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię