Uwielbiam szybkie ciasta, a takie jest brownie. Ostatnio robię je w wersji bezglutenowej z mąki migdałowej. Tym razem dodałam do niego lody i polałam sosem solonym karmelem. Oj to była wspaniała poezja smaków. Czytaj więcej
Ana Mari's worldDodajemy marchewkę. Chwilę smażymy. Podlewamy niewielką ilością wody z martini. Przykrywamy i dusimy do miękkości. Pod koniec wsypujemy zioła i przyprawiamy do smaku solą. Mąkę rozprowadzamy w jogurcie. Zagęszczamy sos. Delikatnie gotujemy mieszając. Podajemy na ciepło. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push
Smaki Ewynajpopularniejszym sposobem wykorzystania masła orzechowego w kuchni są po prostu kanapki z nim oraz dżemem. Niestety niewiele osób idzie o krok dalej. Osobiście bardzo lubię ryż z tofu w sosie orzechowym , zupę orzechową , curry z batatem czy tajską sałatkę . Tam wszędzie mamy dodatek masła orzechowego! Poza tym można zrobić coś na słodko. Ciastka z ciecierzycy i batoniki owsiane , to moje
Blendmanwypróbujesz. Znany na całym świecie głównie za sprawą wegetarian i wegan, zdobywa również uznanie wśród mięsożerców. Świetnie się sprawdzi zarówno na szybkie śniadanie jako pasta do chleba, jak i sos, w którym będziemy maczać ogórki, krakersy, paluchy (zarówno te chlebowe, jak i własne). Dobrze komponuje się z winem, jest bardzo szybka do przygotowania (można użyć ciecierzycy z puszki), dlatego też
Blendmanwymagająca tylko kilku składników. Potrzebujemy: 100 g wędzonego łososia 1 paczka mixu sałat 1 gruszka 0,5 awokado 1 camembert (krążek 100-120g) 2 łyżki pestek dyni Sos: 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczkę oliwy z oliwek 1 łyżeczkę soku z cytryny 1 ząbek czosnku Do miski wrzucamy mix sałat. Awokado obieramy i kroimy w kostkę
Emskie SmakiPołączenie śliwek i musztardy z jałowcem i rozmarynem w marynacie do kaczej piersi, zdecydowanie podnosi jej walory smakowe. Reszta dodatków według własnego uznania.… Czytaj dalej Kaczka w sosie musztardowo śliwkowym
Pij soki wyciskanesprawi, że nabierze ona delikatnie słodkiego smaku. Tortellini to rodzaj włoskich pierożków robionych z ciasta makaronowego. Są one wypełnione nadzieniem mięsnym, serowym albo grzybowym. Podawane są we Włoszech z sosem, albo oliwa i parmezanem. W Polsce tortellin i można kupić z różnym nadzieniem. Coraz bardziej popularne są te, które znajdziemy w lodówkach, z krótką datą ważności robione ze świeżego ciasta
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś zapraszam na szybki gulasz z kurczaka w sosie pomidorowym z cukinią. Do gulaszu możemy wrzucić większość ulubionych warzyw i sezonowych warzyw, świetnie sprawdzą się tutaj również pieczarki. Danie dobrze smakuje z ryżem lub ziemniakami. Smacznego:) 500 g piersi kurczaka, cukinia, duża marchewka, 2 gałązki selera naciowego, duża cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, ok. 2 szklanek bulionu
Lekcje w kuchnipiekarniku, bo nie trzeba ich obracać i mamy pewność, że się nie rozpadną, ale można przygotować je na grillu lub patelni grillowej. Ja lubię podawać je z sosem tzatziki , można zamknąć je w też w bułce do kebabu lub chlebku pita . Smacznego:) 500 g mielonego mięsa wieprzowego, 1-2 jajka, ok. 1/4 szklanki bułki tartej, 1-2 ząbki czosnku, mała
Lekcje w kuchnidrobno posiekany czosnek, a następnie koncentrat. Smażyć pół minuty, zalać całość wodą lub bulionem, tak, by lekko zakrywał składniki. Doprawić. Dusić na małym ogniu, do miękkości składników i zgęstnienia sosu. Pod koniec gotowania wrzucić odsączoną fasolę, orzeszki i świeżą bazylię. Facebook Instagram Twitter ENGLISH: 500 g of chicken breast, 1 red bell pepper, 1 onion, 2 cloves of garlic, approx
Lekcje w kuchniminut. Smaczna i szybka w przygotowaniu idealnie sprawdzi się jako kolacja lub imprezowa przekąska. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała lub pół dużej cebuli 3-4 łyżki majonezu sól i pieprz szczypiorek lub odrobina zieleniny do posypania po wierzchu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do miski przekładamy odcedzoną
Blog kulinarny S9.PLsolą i pieprzem, zagotuj i duś na małym ogniu 5-7 minut, przynajmniej raz mieszając. Po tym czasie na patelnię wrzuć makaron, wymieszaj i od razu podawaj. Rada: do sosu razem ze śmietanką możesz wrzucić też garść startego parmezanu oraz posypać nim każdą porcję. Tak właśnie zrobiliśmy tym razem i było jeszcze pyszniej! Artykuł Talerz pysznego spaghetti z kurczakiem
Kulinarna Polskaakurat można zrobić. Prostota wykonania i duże możliwości wykorzystania na różne sposoby. Kilka dni później u nas była powtórka smakowitości - tym razem na obiad - z karkóweczką i domowym sosem Tzatziki . Niebo w gębie choć placki nie wiedzieć czemu wyszły twardsze i mniej puszyste niż za pierwszym razem. Niebawem znów je planujemy w menu... A konkluzja jest jedna: świat się
Kuchnia po mojemułyżeczka suszonego imbiru garść świeżej kolendry ewentualnie 2 łyżeczki ziarenek kolendry, zmielonych w moździerzu garść świeżej natki pietruszki 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki chili 2 łyżki sosu sojowego Kaszę przelać wrzątkiem, wypłukać kilka razy na sicie, ugotować na sypko w 1 i 1/4 szklanki wrzącej wody, od momentu zagotowania wody, gotować 20 min pod przykryciem na małym
moj przepis naMój przepis na | Wegański, postny majonez Wegański Postny Majonez zrobiony jest z samych warzyw, bez dodatku tłuszczu, cukru i jajek czy musztardy. Ja tego sosu używam jako dressing do wszystkich postnych sałatek i surówek, do klasycznej sałatki jarzynowej, do kotletów warzywnych. Nawet sałatki, które przygotowuje dla męża są z dodatkiem tego majonezu i przyznam nieskromnie, że mu smakują. Składniki
moj przepis na