Wegańskie spaghetti z chilli i suszonymi pomidorami 207cebulę i papryczkę chilli. Zmniejszamy moc i czekamy, aż cebula się zeszkli. 6. Teraz dodajemy granulat sojowy i smażymy wszystko razem przez kilka minut. 7. Wszystko zalewamy sosem pomidorowym i łączymy smaki oraz składniki na patelni. 8. Odcedzamy makaron i nakładamy na talerz, po czym polewamy go przygotowanym sosem i szykujemy się do piekielnej uczty. Smacznego
Bananowe Pole
makaron po chińsku 311łyżki grzybów mun 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 mała cukinia 2-3 ząbki czosnku imbir (około 3cm) 2 pomarańcze 400 ml przecieru pomidorowego 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki miodu kiełki na patelnie stir- fry 1 łyżka sezamu kilka listków kolendry makaron spaghetti Sposób przyrządzenia : mięso kroimy i marynujemy w 1 łyżce miodu i 2 łyżkach(...)sosu sojowego resztę miodu mieszamy z sokiem z pomarańczy, resztą soku sojowego i przecierem pomidorowym warzywa kroimy w paski grzyby mun lekko podgotowujemy na 2 łyżkach oleju kolejno smażymy w woku po 2 min : mięso, cebulę, czosnek i imbir, paprykę, kiełki, pieczarki i cukinię oraz grzyby następnie wszystko dusimy razem przez 8 min. wszystko mieszamy z makaronem, posypując sezamem
zobacz ich smak
stir fry z fasolką szparagową i kurczakiem 278piersi z kurczaka 300g fasolki szparagowej zielonej lub żółtej 1/2 małej czerwonej papryki 1 mała cebula kilkanaście pieczarek 300-400g makaronu tagliatelle 2 łyżki miodu 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 limonka sól i pieprz Sposób przyrządzenia : marynata: sos sojowy (2 łyżki), miód (2 łyżki) i sok z połowy limonki dokładnie mieszamy fasolkę szparagową gotujemy kilka minut by pozostała
zobacz ich smak
Grillowana rolada z kurczaka z kozim serem, oliwkami, cukinią podane z piwem marcowe 188zawinęłam. Na grillu je grillowałam i z grzankami z pesto i pieczarkami podałam. Idealnie do piwa marcowe pasowały bo smakami się uzupełniały. Składniki : marynata : 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka sosu sojowego, starta skórka z jednej cytryny, 1 łyżeczka soku z cytryny, szczypta papryki czerwonej ostrej, pieprz czarny świeżo mielony, 2 łyżki wody, 2 łyżki oleju rzepakowego, rolada : 2 filety(...)koziego do smarowania, ok. 20 całych (bez pestek) zielonych oliwek, ponadto : małe pieczarki, bagietka, pesto bazyliowe (domowej roboty), olej rzepakowy, pomidorki koktajlowe, kiełki słonecznika, świeże listki bazylii. Przygotowanie : Marynata : Sos sojowy mieszamy z wodą, olejem, skórką z cytryny i sokiem z cytryny. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy pieprzem i papryczką chili. Rolada : Filety z kurczaka myjemy, odcinamy polędwiczki
Moniki Smakołyki
Sałatka z gotowanym kurczakiem i ryżem 373Składniki: pierś z kurczaka słoik selera konserwowego puszka kukurydzy konserwowej łyżka posiekanej natki pietruszki 1 torebka ryżu 150 g sera żółtego ząbek czosnku kostka rosołowa 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz majonez Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Wystudzić. Pierś z kurczaka umyć i oczyścić, przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać kostkę rosołową i sos sojowy, ugotować. Wystudzić. Pokroić
kulinarnyswiatdomi
Pomidory z czosnkiem z żółtym serem 399super propozycja na kolację i jako przystawka na imprezę. Składniki: 3-4 pomidory 200 g startego żółtego sera 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku 3 łyżki majonezu opakowanie sosu do sałatek (np. czosnkowo-ziołowy) Sposób przygotowania: Pomidory umyć, pokroić w grubsze plastry. Ser połączyć z czosnkiem, majonezem i sosem, wymieszać. Nakładać na pomidory. Smacznego
na moim stole...
Przystawka z bakłażanów 233łyżki majonezu 2 pomidory sól pieprz Przygotowanie Bakłażany umyłem, odciąłem końcówki, pokroiłem w talarki, obtoczyłem w mące i usmażyłem na oliwie. Odsączałem na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Sos : posiekałem drobno koperek, natkę i czosnek. Wymieszałem z majonezem. Usmażone bakłażany posmarowałem sosem, na każdym talarku położyłem kawałki pokrojonego pomidora. Doprawiłem pieprzem i solą
R'n'G Kitchen
Czarny makaron ze szpinakiem i pomidorami 250nieco morski posmak, dobrze komponuje się z owocami morza. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie żeby przygotować go zwyczajnie, np. ze szpinakiem i pomidorami. Składniki: 200 g makaronu sos: 250 g mrożonego szpinaku 8 suszonych pomidorów 3 łyżeczki oleju z pomidorów pół puszki pomidorów krojonych szczypta ostrej papryki pieprz, sól 1 posiekany ząbek czosnku 1. Makaron ugotuj al'dente(...)czasie gotowania zrób sos. 2. Czosnek podsmaż na oleju z pomidorów. 3. Szpinak i pomidory krojone przełóż na patelnie z czosnkiem, następnie odparuj nadmiar wody, trzymając na średnim gazie. 4. Dodaj pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory, dopraw solą, pieprzem i papryką, duś jeszcze chwilę pod przykryciem. 5. Wymieszaj z ugotowanym makaronem, ewentualnie dodaj odrobinę wody z gotowania. Energia
Powiedz dietom nie
Nuggetsy w mące migdałowej 228migdałową przesypać na talerz. Przyprawione kawałki mięsa obtoczyć w jajku i mące migdałowej. Smażyć na rozgrzanym oleju tak długo, aż kawałki mięsa zmienią kolor na złoty. Podawać z ulubionym sosem, np. sosem jogurtowym lub pomidorowym
Ugotować
Smażony sandacz na maśle ze szpinakiem 152oczyszczonego sandacza. Następnie rybę należy posypać solą i pieprzem(najlepiej białym), a następnie skropić sokiem z cytryny. Tak sprawioną rybę odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Przygotowanie sosu Myjemy szpinak (najlepiej użyć świeżego) i przesmażamy go na patelni na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy dodając 2 ząbki czosnku, sól, pieprz oraz słodką śmietanę, oraz całość trzymać(...)spalić masła (dodatek oliwy podnosi temperaturę dymienia masła). Przesmażyć rybę na patelni, pamiętając, aby najpierw smażyć od strony skóry. Smażyć obustronnie na złoty kolor. Na talerz wyłożyć sos ze szpinakiem i ułożyć na nim sandacza z dodatkiem
Miód i pieprz
Sałatka z truskawkami i granatem. 177Sałatka z truskawkami i granatem. Sałatka z truskawkami Składniki 1 niewielka główka sałaty 200 gram truskawek 1 Krążek sera camembert 1 owoc granatu Sos balsamiczny z poprzedniego przepisu Sposób przygotowania Sałatę myjemy , suszymy i drzemy na niewielkie kawałki. Truskawki dzielimy na ćwiartki. Krążek Camemberta dzielimy na 8 trójkątów. Z owocu granatu wydłubujemy pestki Całość mieszamy. Przed samym podaniem(...)polewamy niewielką ilością sosu balsamicznego
Miód i pieprz
Bób z cukinią 159Bób z cukinią Gotowy bób z cukinią Składniki 500 g bobu dwie niewielkie cukinie 4 łyżki oleju 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka miodu czosnek Sposób przygotowania Bób gotujemy z ząbkiem czosnku w osolonej wodzie, a następnie obieramy z łupin i wkładamy do miski. Cukinie dokładnie myjemy i za pomocą obieraczki do warzyw (lub noża) skrajamy(...)niej paski, obierając z miąższu aż do gniazd nasiennych( środkową część cukinii możemy zużyć na przykład do placków). Na patelni rozgrzewamy olej z sosem sojowym i miodem, a następnie smażymy na niej paski cukinii przez 2-3 minuty (nie za długo bowiem cukinia się rozpadnie). Cukinie zdejmujemy z patelni i przekładamy do miski. Na tą samą patelnię wrzucamy
Miód i pieprz
Grillowane skrzydełka w miodzie 157Grillowane skrzydełka w miodzie Gotowe skrzydełka w miodzie Składniki Danie dla czterech osób 8 skrzydełek kurczaka 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego 1/2 cytryny 3 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przygotowania Z pieprzu, soli, soku z cytryny, oleju, octu balsamicznego, sosu sojowego i jednej łyżki miodu robimy marynatę. Wkładamy do niej skrzydełka
Miód i pieprz
dorsz w letnim sosie 162Dorsz w paprykowym sosie z kaparami i oliwkami choć dorsz serwowany w tym daniu pochodzi z chłodnego Bałtyku, to przyrządzony w tak aromatycznym sosie mógłby z powodzeniem zostać podany na stole w słonecznej Lizbonie. Składniki dla czterech osób 800 g filetów dorsza 3 pomidory 1 czerwona papryka 1 cebula sok z połowy cytryny 2 ząbki czosnku garść czarnych oliwek
Miód i pieprz
Roladki z cukinii 280drobnych oczkach cały ser żółty i dwa ząbki czosnku. Pomidora przekrawamy na pół i ścieramy na tarce bez skórki razem z czosnkiem, dodajemy oliwy soli oraz pieprzu. Tak przygotowany sos będzie nam służył jako sos. Patelnie smażymy na suchej patelni lub grillu elektrycznym przez około 2 minuty. Farsz zawijamy w cukinię. Smacznego
Full Smaku